Pages

Tuesday, May 26, 2015

Healthy deodorants



Neki od vas već znaju da sam odlučila da potpuno pređem na zdrave dezodoranse i konačno su iz mog kupatila uklonjeni svi oni koji to nisu. Nažalost, i dalje je izbor običnih, nezdravih, dooosta veći, ali ja se snalazim, pa tako trenutno imam čak četiri koja koristim. Ranije sam uvek imala samo jedan dezodorans koji koristim dok ga ne potrošim, ali sada mi se sviđa da imam izbor i u zavisnosti od raspoloženja biram miris koji mi u tom trenutku najviše prija. U ovom postu imaćete prilike da pročitate mini recenzije zdravih dezodoransa koje ja koristim...




Za početak, tu su dva dezodoransa u spreju, kojih nažalost nema na našem tržištu, ali se iskreno nadam da će se to uskoro promeniti. Ja sam ih naručivala iz Amerike, sa sajta iherb.com, ali sam videla da ih ima u susednoj Mađarskoj, tako da ukoliko putujete tamo u skorije vreme obavezno pronađite Crystal dezodoranse. Cena za jedan je oko 3 $ (300-350 dinara). Prvo sam nabavila ovaj u ljubičastom pakovanju koji je bez mirisa i to je prvi zdrav dezodorans koji sam ikada probala. Jako mi se svideo, čim sam odlučila da naredni put uzmem verziju sa mirisom, i to nara. Trenutno je na WL verzija sa kamilicom. Ova dva dezodoransa su mi zaista odlična jer sa njima nema ni traga neprijatnim mirisima. Kada želim da nanesem neko mleko za telo jačeg mirisa ili parfem, ja koristim ovaj ljubičasti kako se ne bi mešali mirisi, a kada mi zatreba osveženje, tu je crveni, sa narom. Sve preporuke za Crystal! Mogu se naći i u obliku roll-on dezodoransa kao i u stiku, ali ja sam se opredelila za ove u spreju. Nemaju alkohol, aluminijum ni parabene. Sastav možete videti na slikama ispod.

Crystal (pomegranate)

Crystal (fragnance free)


Sledeći na redu je Alverde dezodorans od limete i nane koji sam kupila u Mađarskoj, ali znam da ga ima i kod nas. Nažalost nisam sigurna za cenu, pa ću je ubaciti u post čim budem išla u DM. Ovaj dezodorans je takođe u spreju i dolazi u staklenoj ambalaži što mi se veoma dopada (za razliku od Crystal dezodoransa koji su u plastičnoj bočici). Miris je fenomenalan, citrusan, veoooma osvežavajući, tako da sam smatrala da će biti idealan za topliji period godine koji nam polako stiže. Ali, ali, ali... Meni je jako žao što ne mogu da ga koristim onoliko često koliko bih volela jer sam se u miris zaljubila. Njegova jedina negativna stvar u mom slučaju jeste veliki sadržaj alkohola jer me veoma peče pri svakoj upotrebi. Jedini način na koji mogu da ga koristim jeste ako nakon tuširanja (i brijanja) prsnem Crystal bez mirisa, pa kasnije u toku dana naprskam Alverde. Ukoliko ga nanesete na kožu koja je sveže obrijana, peći će i to ne malo. A zaista mi je naporno da nakon tuširanja čekam neko vreme dok se koža ne smiri. Uglavnom žurim, a i kada to nije slučaj, navikla sam da odmah prskam dezodorans. Verujem da ima i onih koji nemaju ovaj problem, ali ko ima osetljivu kožu poput mene, neka zna šta da očekuje. Sastav možete videti ispod.

Alverde (limeta, nana)


I poslednji koji imam jeste dezodorans Freshka gora, o kom sam vam skoro pisala. Ali nije na odmet još jednom pohvaliti ono što je dobro, zar ne?! U pitanju je verzija od nane, čiji miris lepo osvežava, a opet veoma je blag i verujem da nikom ne bi smetao. Ovaj dezodorans dolazi u stiku, mada u svojoj ponudi imaju i one u prahu koje naredni put planiram da probam. Cena ovog je 250 dinara i možete ga poručiti preko njihovog sajta ili potražiti u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane. Veoma lepo neutrališe neprijatne mirise, toliko da i posle veoma aktivnog dana, kada dođem kući, meni majica miriše na nanu. Poseban plus mu dajem zbog toga što je u pitanju domaći brend i 100% prirodni sastojci.

 Freshka Gora (nana)

Savetujem vam da date šansu zdravim dezodoransima, jer će vas možda prijatno iznenaditi! Na tržištu ih je sve više i više i šteta bi bilo to ne iskoristiti. Ja svakako imam njih još dosta na listi želja, tako da ćete i u budućnosti čitati ovakve postove, samo sa drugom postavkom proizvoda.

Da li koristite zdrave dezodoranse i koji vam je omiljeni?
Pozdrav :)

9 comments:

  1. Nisam koristila... Ali posle ovog i još nekoliko sličnih postova, ozbiljno razmišljam. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daj im sansu, sada je vec veliki izbor i medju domacim proizvodjacima, pa vredi probati :)

      Delete
  2. Hvala na predlozima, bas cu pogledati :)

    ReplyDelete
  3. Odlican post! Hvala na predlozima. :) Ja trenutno koristim Freshka Gora stik od lavande i mnogo mi se svidja, definitivno planiram da probam jos neke. :)

    pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je miris lavande ranije bas smetao, a sad se polako upoznajemo :)
      Privlace me njihovi dezodoransi u prahu jako, posebno od pomorandze!

      Delete
  4. Baš dok kuckam post o iskustvu sa nezdravim dezadoransima, spazim ovaj tvoj post i super listu zdravih. Odavno i ja to pokušavam, i poslednjih meseci mi uspeva. Nije da sam ih skroz izbacila uz upotrebe ali skoro da jesam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam sad definitivno potosila sve stare i ostala samo na ovim. Nadam se da ces i ti uspeti da se potpuno prebacis na zdrave :)

      Delete
  5. Uzela sam dezodorans Freska gora sa mirisom nane i prezadovoljna sam! Moj dragi mi je par puta ukrao da proba pa sam i njemu uzela jedan :D mislim da se definitivno vise necemo vracati starim dezodoransima i stikovima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I moj je probao, tako da sledeci put nabavljamo za oboje :)

      Delete