Pages

Monday, October 6, 2014

Manna


Dugo sam želela da probam nešto iz asortimana kozmetike Manna. Izbor mi je znatno olakšan zahvaljujući recenzijama sa raznih blogova. Kada sam videla da imaju proizvode na akciji, odlučila sam da isprobam jedan od njihovih čuvenih putera. Pošto je u tom trenutku trebalo da kupim i okoloočnu kremu, odlučila sam da uzmem puter koji predlažu u te svrhe. To je egzotični puter iz Gane sa mirisom ylang- ylanga i geranijuma.

Pakovanje koje sam ja pre oko mesec dana kupila sadrži 15 ml proizvoda i koštalo je 200 dinara. Jedina mana koju moram istaći je skupa dostava, koja iznosi oko 350 dinara i koja, u ovom slučaju, premašuje vrednost paketa. Nisam zadovoljna ni kurirskom službom sa kojom sarađuju s obzirom da zovu da izađete ispred kuće/ zgrade/ na ćošak ulice, iako plaćate i više nego obično baš tu njihovu dostavu. Zaista bih volela da to promene.



No, paketić je stigao. Divno upakovan u tvrdu kutiju tako da bude bezbedan tokom transporta. Tu je i pismo na prelepom papiru u kom vam se zahvaljuju na poverenju i daju informacije o proizvodu i poklonu. Da, da, iako sam naručila samo u vrednosti od 200 dinara, dobila sam i poklon. To pokazuje da misle da svakog potrošača i jako mi se sviđa. A svi volimo poklone, zar ne?! 

Ja ovaj puter koristim nešto više od mesec dana isključivo kao okoloočnu kremu. Za sada sam zadovoljna. Istina je da ublažava podočnjake, tj. smanjuje tamne kolutove ispod očiju. Ja ga nanosim svako veče pred spavanje. Sporije se upija, ali ujutru kada se probudim zaista vidim da su moji tamni kolutovi ne toliko tamni, a koža nahranjena. Naravno, ima dana kada mi ništa ne može pomoći, ali sam ja za ovih mesec dana primetila razliku. 

Sam puter ima još dosta namena i gotovo za sve ga možete koristiti: za lečenje suve kože, protiv osipa, za izbeljivanje fleka na koži (to je ono što radi sa podočnjacima), za opekotine od sunca, protiv svraba, protiv strija, ujeda insekata, umora mišića, za tretiranje manjih opekotina. Kao što rekoh, polje primene je veliko, i nećete pogrešiti za šta god da ga koristite. Ako ga, kao i ja, koristite kao okoloočnu kremu,  pakovanje od 15 ml je i više nego dovoljno jer se jaaako sporo troši, a rok trajanja nije preterano dug. Pitala sam ih i kažu da se može koristiti nesmetano i posle isteka roka čak par meseci.

Moram da pomenem i miris. Na prvo testiranje bio mi je veoma jak, na granici sa neprijatnim. Međutim, vremenom sam se navikla i sada volim kako miriše. Verujem da je svima tako. Nismo navikli na toliko prodorne mirise, pa treba vremena dok ih prihvatimo. Uglavnom, mislim da je to jedino što nekome možda neće odgovarati.


I na kraju, koja reč o poklonu. Dobila sam sapunčić od ekstra devičanskog maslinovog ulja, koji koristim za umivanje lica pre nanošenja putera. Veoma lepo očisti lice, i iako imate onaj škriputav osećaj na koži, ne isuši je. Veoma lepo miriše, blago, za razliku od putera. Slabo peni, ali to je normalno za sapun od prirodnih sastojaka. I jedina stvar koja mene odbija je što veoma, ali veoma, peče ako vam slučajno uđe u oči. Ja se svaki put trudim da budem pažljiva ali uvek prilikom ispiranja lica osetim peckanje, koje nije zanemarljivo.

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna sa ova dva proizvoda. Nastavljam da koristim puter i nadam se još boljim rezultatima, jer je ipak i mesec dana malo za realan učinak.

Da li vi koristite prirodnu kozmetiku i jeste li već probale nešto od Manne?
 Pozdrav :)

4 comments:

  1. Slazem se sa tobom u vezi kurirske sluzbe u potpunosti! Stalno narucujem nesto sa neta i nijedna sluzba mi nije losa kao ova sa kojom Manna saradjuje.. Zvali su me da dodjem u ulicu pored, posto su moju prosli. :/ A i postarina je mnogo skupa. Sto se proizvoda tice, veoma sam zadovoljna, imala sam Puter iz Gane i jos neke sapuncice i ok su. Narucila bih ponovo nesto. Pozz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadajmo se onda da ce promeniti kurirsku sluzbu uskoro. Bez veze kvare utisak, jer su proizvodi jako dobri :)

      Delete
  2. Imam i ja isti puter i sapunčić, sve mi je odlično. Jedino što mi se ne sviđa je kurirska služba. Kao što ti kažeš, odu na kraj ulice, pa te zovu da dođeš. Ali ajde, to i nekako, mene su pre par dana iskulirali. Vratili su paket ljudima koji su mi poslali, a rekli su da se ja nisam javila na telefon i da stalno imaju problema kad donose nešto na moju adresu. Naravno, nisu me ni pozvali na telefon, ja ih čekala celog dana, dok me na kraju nisu kontaktirali da jave da se paket vratio. Pošto je ovo službena zgrada, kontam da njih mrzi da traže broj koji treba, pa samo tako kažu nisam se javila i vrate paket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. To da ne zovu mi se desavalo i sa drugim kurirskim sluzbama. Posednji put sam zvala centralu da se zalim jer ne zovu, kada broj telefona za to sluzi. Ne ocekuju valjda da ljudi sede ceo dan u kuci kada treba da im stigne paket... Koliko vidim nikome se ovo ne svidja, tako da im mozda neko skrene paznju pa promene :))

      Delete