Pages

Wednesday, June 17, 2015

Badger cuticle care



Ponovo je tu post o proizvodu koji nije dostupan kod nas, ali kako je dosta vas pitalo za ovu recenziju, odlučila sam da vam je danas napišem. Biće reči o brendu Badger i njihovom balzamu za negu zanoktica. U pitanju je američka firma čije proizvode možete naručiti sa sajtova poput iHerb-a i Vitacost-a. Cena ovog balzama je oko 5 $ i za taj novac dobijete 21 g proizvoda kom je rok trajanja 12 meseci od otvaranja.




Kao i svi Badger proizvodi i ovaj ima veoma simpatičnu ambalažu, koja je bila ono što me je prvo privuklo. Balzam dolazi u metalnoj kutijici, koja je veoma praktična jer staje gotovo u džep. Sam balzam je voskast i topi se u dodiru sa kožom. Miris je prijatan i mene lično asocira na pomorandžu. Badger kompanija nema u svom asortimanu proizvode sa parabenima, GMO ili bilo kojim drugim hemikalijama. Ja, kao što sam već spominjala, muku mučim sa zanokticama. Kao dete sam grickala nokte, a kada sam se sa tim izborila, ostala je odvratna navika da grickam zanoktice, sa kojom se i dan- danas borim. U trenucima stresa ne mogu da se kontrolišem pa mi često zatreba proizvod koji će ih povratiti u normalu.


Kada svoje zanoktice dovedem u jako loše stanje, ovaj balzam ih oporavi u roku od dan- dva. Jedino što me nervira je to što je jako mastan, pa nisam u prilici da ga dugo izdržim a da ne zakačim i obrišem nanet sloj sa zanoktica. Sada sam uvela sistem da nanesem deblji sloj kada gledam film, jer je to idealan način da sedim mirna 2h, a da se on zadrži na svom mestu. Čak i nakon ta 2h, razlika se veoma vidi. Ukoliko sutradan ponovim postupak, zanoktice su mi potpuno obnovljene. U početku mi se činilo da je nepotrošiv, ali kao što možete videti na slikama, dotakla sam mu dno. Odličan je isušenu kožu generalno, pa sam ga tokom zime u tankom sloju nanosila na cele ruke, kada ispucaju od vetra i hladnoće.

Da li imate sličan problem sa zanokticama i kako se borite sa tim?
Pozdrav :)

13 comments:

  1. Svidja mi se post,iako nisam probala proizvod volela bi,al se bojim porucivanja preko neta jer naplate carinu vise nego sam proizvod tako da me to bas odbija.Da li ima u slobodnoj prodaji u inostranstvu negde?AlI hemel ima slican proizvid cak i izgleda krema tako za nokte i zanoktice,a cena im je ista samo se dobija 30ml i nepotrosiva je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista ne znam da li ga ima negde po inostranstvu, s obzirom da je americki proizvod... Carinu ti nece naplatiti ako je vrednost paketa ispod 50 evra, ali PDV hoce, mada ga ja uvek uracunam kad planiram porudzbinu, odvojim novac odmah, pa me ne iznenade :)
      Verujem da je Hemel balzam dobar!

      Delete
    2. Pa to veci pdv od cene proizoda,sledeci put kad narucujes javi pa da narucis za mene posto ti vise narucujes pa cemo prebiti pdv hahahah,al svakako bi volela probati.Sve sto nema kod nas mami me,al kad pogledas sve mi to isto imamo samo u drugim ambalazama.A sto se tice cena skoro pa iste.

      Delete
    3. PDV ti je 20% od vrednosti paketa. Jeste dosta, ali meni nije zao da dam kad naletim na snizenje i na proizvode kojih ovde svakako nema ;)
      Naravno da nam je uvek sladje ono sto nam nije dostupno, pogotovo sto sve te vece firme puno ulazu i u atraktivnu ambalazu, pa nam je jos teze :D

      Delete
    4. Al najbolji proizvodi su spakovani u najlosije i neatraktivne ambalaze.Ma neisplati se davati ni tih 20% moracu proguglati da vidim da li ima u slobodnoj prodaji i gde.

      Delete
  2. Po izgledu me podseća na Hemel kremu za nokte (i zanoktice), a i po tvom opisu dejstva mi zvuče slično, što znači da ću verovatno morati da probam i Badger mazalicu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam malo istrazila o Hemel kremi, i slazem se da deluju slicno... Jedino je ambalaza daleko privlacnija kod Badger proizvoda :)

      Delete
  3. Ovo bi bila idealna stvar za mene! Steta sto ga nema kod nas :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je dobar bio Alverde serum za nokte (providan, sa zelenim zrncima, u bocici kao lak za nokte)! Obozavala sam ga ali onda nisam mogla nigde da ga nadjem, pa porucih ovaj. Sada opet ima tog seruma u DMovima. Pise da je za nokte ali ja sam nanosila samo na zanoktice i prezadovoljna sam bila :)

      Delete
  4. kako često lakiram nokte, a i fotkam ih, bitno je da izgledaju što bolje i područje oko njih,,,
    tako da me ovaj proizvod jako privlači - i cijenom i izgledom
    trenutno koristim Afrodita aroma kremu za jačanje noktiju,,, ali svakako planiram nabaviti i ovo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja bih jos cesce radila recenzije lakova ali cesto unistim zanoktice i onda kad se oporave zaboravim ili nemam vremena da slikam... super je stvar, a meni preostaje da se izborim sa gadnom navikom grickanja zanoktica ;)

      Delete