Pages

Saturday, June 13, 2015

Balea sea salt body scrub



O ovom pilingu sam ljubomorno čitala na bosanskim i hrvatskim blogovima, željno iščekujući da se pojavi i u našim DM-ovima. Čim sam ga ugledala na polici, znala sam da mora završiti u mojoj korpi. U pitanju je uljani piling za telo na bazi soli. Do sada sam uvek koristila šećerne pilinge, tako da je ovo prvo iskustvo sa nečim malo drugačijim. Cena pakovanja u kom se nalazi 250 ml proizvoda je oko 300 dinara.




Na pakovanju se nalazi zaštitna folija ispod poklopca tako da ste sigurni da niko nije probao proizvod pre vas. Kada se otvori, ulje je izdvojeno na vrhu, tako da morate nečim da ga promešate ne bi li se proizvod sjedinio. Miris je citrusan i jako osvežavajuci. Naravno, oseća se i miris soli, što je potpuno normalno s obzirom da je piling baziran na njoj. Treba biti pažljiv i očistiti poklopac nakon korišćenja, jer se u suprotnom neće lepo zatvoriti. Takođe, treba biti oprezan jer klizi iz ruku zbog ulja, kako vam ne bi ispao i prosuo se u kadu ili tuš kabinu.


Ovo je pravi piling u svakom smislu te reči. Izgleda gotovo kao "homemade" piling, što mi se veoma dopada. Svrstala bih ga u jake pilinge, pa ukoliko, poput mene, imate osetljivu kožu tela, morate biti pažljivi kako se ne bi pojavilo crvenilo. Ja i bez obzira na to, preferiram jače pilinge, jer imam utisak da dosta više urade koži, nego oni blagi. Koristim ga u proseku dva puta nedeljno i mislim da nema potrebe za češćom upotrebom. U početku sam uzimala dosta veću količinu i činilo mi se da neće dugo potrajati, ali sada vidim da isti posao radi i sa manje proizvoda.


Sastav možete videti iznad.
Ono što moram da napomenem je da ako imate neku ranicu (ja imam na zanokticama, skoro uvek) peći će vas jer sadrži veliki procenat soli. Nijednu drugu primedbu nemam. Ko voli jake pilinge, ovaj mu toplo preporučujem. Kako je i procenat ulja veliki, on nikako ne isušuje kožu, već je i hrani, što je retkost za jake pilinge.

Da li ste probali ovaj Balea piling i delite li moje mišljenje?
Pozdrav :)

12 comments:

  1. O definitivno cu probati ovo cudo. Jako mi se dopao Collistar piling koji sam imala priliku da probam zahvaljujuci GlamBoxu, ali je cena od preko 6000 za 700gr vecini nas prevelika :\ Po tvom opisu rekla bih da su slicni obzirom da su bazirani na morskoj soli i uljima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, to je zaista mnogo za piling za telo, ali lepo je sto si imala priliku da isprobas. Ja jos uvek odolevam Glam Box-u :)

      Delete
    2. Ja sam se navukla :D Sastav nije uvek idealan, moram da priznam, ali svaki put ima vecu vrednost od kutije i poceli su da vode racuna o proizvodima koje kombinuju. Ima znatno manje anti-age proizvoda! Mozda bi trebala bar jedan esec da se castis :)

      Delete
  2. Divno, konacno :D cena mu je odlicna, moracu se pocastiti :)

    ReplyDelete
  3. Meni treba neki piling, htela sam onaj ljubičasti iz Avona ali sada ne znam sta cu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala ljubicasti iz Avon-a ali jesam cokoladni koji mi je fenomenalan (cak sam dve tube za redom potrosila a to mi se nikad ne desava) i India Intensity iz Planet Spa kolekcije, koji je takodje odlican. Tako da verujem da je i ljubicasti super. Mislim da je ovaj jaci od Avon-ovih, pa zavisi kakve volis :)

      Delete
  4. Deluje kao obavezni proizvod za leto. :D

    ReplyDelete
  5. Najbolji piling koji sam probala. "Očešlja" mi kožu potpuno. Za razliku od Afroditinog koji je pravi zimski jer ostavi kožu masnijom i mekanijom nego buter iz iste kolekcije (SPA), ovaj je prati letnji, i mirisom i grebanjem, sastruže sve što ne treba biti na koži, a ne isušije, odradi fantastičnu pling-masažu. Samo da ga zadrže u stalnoj postavi i da ga uvek ima, uvek. Ja bih ga i zimi koristila tj. koristila sam ga i prija najviše mirisom. Kao preporođena izađem iz kupatila.

    ReplyDelete
  6. I have read your excellent post. This is a great job. I have enjoyed reading your post first time. I want to say thanks for this post. Thank you... bundle hair styles

    ReplyDelete