Pages

Tuesday, June 23, 2015

Sleek eye shadow palette and blush



Danas je tu post o paleti i rumenilu koje sam dugo želela. Razmišljala sam da ih kupim preko Make Up Plaze, ali kako palete nije bilo kad god sam gledala, odlučih da poručim preko zvaničnog Sleek sajta. Cena "Oh so special" palete je bila 12 $, a rumenila 7 $. Dostava je bila oko 3 $, ali sam ja pronašla kupon za 10% popusta, pa je dostava izašla kao da iz Srbije šalju. Paket je stigao za samo 7 dana, i nije mi naplaćen PDV kao ni nikada do sad kada paket stiže iz Engleske. Utiske o ova dva proizvoda i svočeve pogledajte u nastavku posta...




O ovoj paleti sam zaista dugo razmišljala, čim je počela da se pojavljuje po domaćim blogovima. Iako ne koristim senke svakodnevno (već uglavnom na očima imam samo maskaru) znala sam da bih ovu paletu sigurno često koristila, jer iako nije klasična "nude" paleta, ima dosta boja koja su jako nosive, kako u dnevnoj, tako u večernjoj varijanti. Dolazi u kartonskoj kutiji, u kojoj se nalazi mat crna plastična ambalaža. Kada se otvori, tu je veliko ogledalo celom dužinom, što je uvek plus, kao i providna folija na kojoj su navedeni nazivi svake nijanse. Tu je i dvostruki sunđerasti aplikator, koji apsolutno ničemu ne služi (čak sam ga i probala, ni sama ne znam zašto) tako da je uklonjen i stoga ga nema na slikama.


Boje su zaista savršene i ne odvajam se od ove palete od kako je stigla. Sadrži 12 senki, od kojih su 7 mat, a 5 sa šimerom. Svaka senka ima 1.1 g što je zaista dovoljna količina da vam ova paleta potraje. Veoma, ali veoma, lako se blendaju, tako da čak ni meni (koja sebe smatram još uvek početnikom u šminkanju) nije teško da napravim fenomenalne prelaze iz svetle u tamnu boju. Ne krune se gotovo uopšte i rad sa njima je pravo zadovoljstvo.


Tu su svočevi prvog reda senki, slikani na dnevnom svetlu. Sa blicem boje deluju dosta jače, ali eto htela sam da vam predstavim boje onakvim kakve jesu po danu. Prva boja je idealna kao osnova koju nanosimo na ceo kapak, a ostale po potrebi možemo kombinovati za dnevni ili večernji luk.


Što se tiče drugog reda, u njemu su malo klasičnije "nude" boje, kao i mat crna nijansa, koja je uvek potrebna. Jedina boja iz cele palete koja je slabo pigmentovana je prva u drugom redu, koja se na ovoj slici gotovo i ne vidi. Međutim, i ona može odlično da posluži kao osnova za ceo kapak, a kako se te nijanse uvek prve potroše, dobro je što se u tu svrhu iz ove palete mogu koristiti dve senke. Braon nijanse mene lično podsećaju na one iz Naked Basics 2 palete i odlične su kada ste u žurbi, jer sa njima ne treba puno truda, a ne možete da pogrešite.


Tu je i jedan primer kako izgleda na očima, pošto sam se samo jednom setila da slikam. Kao što možete videti prelaz se jako lako pravi i odlično izgleda, a ja stvarno nisam neki stručnjak za to :)


Zatim, tu je i drugi Sleek proizvod, a to je "Rose Gold" rumenilo. Po recenzijama na stranim blogovima i na youtube kanalima, rekla bih da je upravo ova nijansa najpopularnija. Razlog za to je što se smatra za odličan "dupe" za čuveno Nars "Orgasm" rumenilo koje je znatno skuplje. Ja sam se za njega opredelila iz prostog razloga jer su mi sva rumenila koja imam mat, a želela sam jedno šimerasto za leto. Odlučila sam se za varijantu koja vuče na roze, pošto čekam da stigne još jedno od drugog brenda koje je boja kajsije.


Prilično je pigmentovano, pa sam preterala kada sam ga prvi put nanela. Obavezno treba otresti četkicu pa onda naneti na lice da biste postigli prirodan izgled. Ono je definitivno bilo ljubav na prvi pogled i već vidim da će biti najčešće korišćeno ovog leta. Takođe se veoma dobro blenda i prilično dugo traje na licu (meni je izdržalo 5-6h). U pakovanju dobijete 8 g proizvoda. 

Što se tiče ova dva Sleek proizvoda, ja sam potpuno oduševljena i veoma rado ću ih svakom preporučiti. Znam da ovo neće biti jedine dve Sleek stvarčice koje ću imati, jer sada, kada sam se uverila u kvalitet, jako rado ću opet uložiti u ono što me privuče.

Koristite li Sleek šminku i koji su vam omiljeni proizvodi?
Pozdrav :)

8 comments:

  1. potpisujem oduševljenje sleek proizvodima jer iste imam a planiram sutra naručiti vintage romance jer se showstopper prodala :( meni se najsvjetlije nijanse 1 gore i 1 dole uopće ne vide na slikama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, videla sam na drugim blogovima da se i prva nijansa u prvom redu redu retko kome vidi, ali na mojoj kozi, ona se vidi, a ova dole ne ;)

      Delete
  2. Nemam nijedan sleek proizvod... Paleta je prekrasna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj nesto ako mozes obavezno! Meni su i paleta i rumenilo momentalno postali omiljeni :)

      Delete
  3. Rose gold mi je najdraze njihovo rumenilo :D :D a paleta je predivna i stvarno su im svi proizvodi super kvalitetni...bas mi je drago da smo ih otkrile ovdje na balkanskom trzistu, sjecam se da prije bloga nisam ni znala za taj brend, a sad ga obozavam <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ranije niko nije pominjao Sleek, ali srecom otkriveni su :))

      Delete
  4. Predivna je paleta i sve nijanse su nosive :)

    ReplyDelete