Pages

Friday, August 7, 2015

Benefit "The Bronze of Champions"



Benefit je brend koji možda i najduže čuva svoje mesto u mojoj listi želja! Često sam provodila vreme na njihovom američkom sajtu i čežnjivo pratila sniženja, potajno se nadajući da će neki dobar popust moći da se "uhvati" i u našoj Sefori. Želela sam da probam bukvalno bilo šta... i najmanju sitnicu (ako se išta od Benefita može nazvati sitnicom :)). Kada sam došla sa letovanja i počela da gledam videe i čitam postove koje sam propustila, ugledala sam kod Ane2Cats da je ovaj set snižen sa oko 5000 dinara na nešto ispod 3000 dinara i to je bio znak da treba da ga kupim. Ipak, nisu male pare u pitanju, pa sam nekoliko dana razmišljala, tačnije dosadjivala mužu po CEO dan, tako da je on odlučio da me iznenadi za godišnjicu. Jedna od najvećih želja mi se ostvarila, a kakvi su utisci, pročitajte u nastavku posta...




Sigurno već znate da su theBalm, Too Faced i Benefit kraljevi privlačne ambalaže, pa je i sa ovim setom, naravno, to slučaj! Dolazi u kutiji od tvrdog kartona, koju kasnije, nakon što proizvode potrošite, možete isprazniti i koristiti kao ukrasnu kutiju za šta god želite. Kada se otvori, sa jedne strane su proizvodi, a sa druge uputstvo tj. predlog za korišćenje istih, ispod kog se nalazi i ogledalce, tako da je ovo idealna stvar za putovanja. Žao mi je što ga nisam kupila pre letovanja, jer bih samo njega nosila!


U samom setu se nalazi čak 6 njihovih jako popularnih proizvoda u mini pakovanjima, sa kojima gotovo da možete formirati čitav "look". Tu je naravno i četkica od prirodne dlake, koja je nažalost previše mala da bi bila funkcionalna, ali nema veze, pošto ih imam dovoljno. Ja njom prebrišem karton, ako ima ostataka bronzera ili senke :) 
U setu su: 
kremasta senka u nijansi "bikini-tini" (3.2 g) 
senka u kamenu u nijansi "thanks a latte" (1.2 g)
čuveni "hoola" bronzer (3 g)
"watt's up!" hajlajter (2.5 g)
"they're real" maskara (3 g)
"hoola" sjaj za usne (6.5 ml)
Ovo je zaista idealan način da se isprobaju određeni proizvodi, kako biste bili sigurni vredi li platiti određenu cenu za "full size" pakovanja.


Kremasta senka je pravi izbor kada ste u žurbi. Ne treba vam ni četkica čak, ja sam je prstom najbolje nanosila, jer se opušta pod toplinom kože. Jako se lako razmazuje i odlična je za svakodnevnu šminku jer daje blag sjaj i oči deluju dosta odmornije.

Senka u kamenu je odličan dodatak, kada imate još malo vremena i želite da svoju šminku unapredite na blažu večernju verziju. I ona daje dosta blag i nenapadan sjaj, a kako ja leti ne volim jako da se šminkam, veoma mi se svidela. I ona se takođe može samostalno nositi, ali ja sam ih uvek zajedno koristila (kremastu preko celog kapka, pa na spoljne uglove oka, dodam senku u prahu).

"Hoola" bronzer je kao što znamo, pored theBalm-ovog "Bahama mama" i Too Faced-ovog čokoladnog, jedan od najpopularnijih u svetu šminke. "Bahama mama" bronzer imam i on ostaje broj 1 za mene! Da li sam se ja navikla na njega jer ga imam preko 8 meseci ili sam očekivala više od ovog, nisam sigurna. Uglavnom, dosta je manje pigmentovan od theBalm-ovog, pa se samim tim prilično brže troši. Međutim, tekstura mu je odlična, kao i boja, pa kada nemam vremena da se posvetim starom, ja posegnem za ovim jer mi se čini da je za početnike bolji, pošto ne možete pogrešiti i preterati, a da to ne primetite.

Hajlajter... jao, divote! Ovo je proizvod koji zaista želim u velikom pakovanju! Nisam probala još uvek Mary-Lou, ali bih svakako želela da imam oba jer iako je boja jako slična, razlika je što je ovaj kremast, a drugi nije, tako da i jedan i drugi ostaju na listi želja. Boja pristaje svakom tenu, a potrebno je par dodira duž linije gde želimo hajlajt, a onda samo utapkati proizvod prstom i sav posao je gotov, i izgleda savršeno i u dnevnoj i u večernjoj varijanti.

Sjaj za usne jako slabo nosim, pa sam, kada sam gledala ovaj set želela da je umesto njega nešto drugo unutra. Međutim, ovaj sjaj mi je vratio ljubav prema svim ostalim! Boja je veoma neutralna, sjaj ni malo nije lepljiv, prijatno miriše i posle ni sama ne znam koliko vremena, sam počela da povremeno opet stavljam sjaj na svoje usne. 


Tu je i maskara "They're real" koja mi je ipak na listi želja bila ispod njihove "BADgal". Ukoliko želite da vaše trepavice dobiju na dužini, oduševiće vas! Ja imam prosečno duge trepavice, i kada nju nanesem bukvalno ne mogu da otvorim oči dok se potpuno ne osuši, a i tada osećam da me trepavice "bodu" po kapcima. Što se tiče volumena, tu ne radi ništa spektakularno, tako da je za dnevnu varijantu, odlična. Četkica je silikonska, prilično velika, posebno kada je imate u mini pakovanju, gotovo je smešno kolika je u odnosu na celu ambalažu :) Odlično razdvaja trepavice i neverovatno ih produži, ali kako bih ja želela više volumena, nadam se da ću u nekom narednom setu isprobati Too Faced-ovu "Better than Sex" pa ih i uporediti. Inače, ova maskara se dosta teško skida micelarnom vodom, pa bi bilo lepo imati dvofazno sredstvo kako vam ne bi trebala gomila tupfera i puno živaca :)


Na slici iznad možete videti kako izgleda jedan sloj maskare. Možda se ne vidi koliko izduži, ali verujte da mi trepavice nikada nisu bile toliko razdvojene i duge. Zaboravila sam da slikam nakon drugog sloja, jer sam žurila, ali svakako je za dnevnu šminku, odlična. Koliko se isplati kupiti skuplju maskaru za to, ne znam, ali uvek ima onih koje žele da probaju. Ja nemam želju da kupujem veliko pakovanje, ali je to upravo prednost ovakvih setova, zar ne?!

Koji je vaš omiljen Benefit proizvod, a koji biste želele da probate?
Pozdrav :)

10 comments:

  1. Mislim da je ovaj set zaista dobra stvar! :)

    ReplyDelete
  2. Set izgleda predivno :) jedini benefit proizvod koji posjedujem je Hoola bronzer i stvarno je odličan :)

    ReplyDelete
  3. Najviše me zanimala maskara, ali trenutno ih imam dosta otvorenih pa moram malo pričekati. Ali stvarno je lijep ovaj set :)

    ReplyDelete
  4. Set je pun pogodak! Ne ispustam ga iz ruku :)

    ReplyDelete
  5. Set je presladak zaista! Ne sumnjam da je maskara odlična, čitala sam dosta recenzija i razmišljam da je kupim..:)

    ReplyDelete
  6. Ja bih volela da daje i veci volumen, ali dobro, nije nijedna maskara svemoguca. Doduse, mislim da bi mi se cetkica Too Faced-ove "Better than sex" vise svidela nego ova silikonska :)

    ReplyDelete
  7. jako slatki set :D idealan za poklon nekome, ili sebi za počastit se,, super i za putovanja :D
    Benefit je brend tako slatki ambalažon, a tako ozbiljan cijenama :D

    ReplyDelete
  8. Da, cene nisu naivne mada moram reci da ni kvalitet ne zaostaje... :))

    ReplyDelete
  9. Slatko i primamljivo, u mojim bojama, idealno kao poklon!

    ReplyDelete