Pages

Tuesday, August 25, 2015

Bioten Skinnergy: refresh it!



Danas vam pišem o dnevnoj kremi za lice koju koristim oko mesec i po dana, ali za koju i dalje imam podeljeno mišljenje. U pitanju je Bioten krema za normalnu do mešovitu kožu, koja se nedavno pojavila na našem tržištu. Kako sam do sada bila jako zadovoljna Biotenovim proizvodima, želela sam da je isprobam pošto mi je trebala laganija krema sa zaštitnim faktorom za leto. Cena za pakovanje od 50 ml je oko 500 dinara, a možete je kupiti u drogerijama i ostalim radnjama koje imaju Bioten asortiman.




Ni sama ne znam zašto ova krema i ja nismo našle zajednički jezik. Počela sam da je koristim čim su krenule paklene vrućine, jer sam dosta vremena provodila napolju (planina, bazeni, more), a trebalo mi je nešto sa minimum spf 15. Na nos i obraze sam svakako preko nje nanosila kremu za sunčanje lica sa spf 50. Imala sam utisak da ova Skinnergy krema samo stoji na mojoj koži, a onda sklizne kada se lice oznoji. Nisam imala utisak da moja koža može da diše ispod nje, već kao da imam foliju preko lica, pa mi se ono potpari. To sam, međutim pripisivala paklenim vrućinama koje smo imali u julu. Potom sam pokušala da smanjim količinu kreme koju nanosim i situacija je bila malo bolja, ali ni blizu dobra kao sa prethodnim hidrtantnim kremama koje sam koristila. Nažalost, mislim da ćemo prestati da se družimo pre kraja tube.


Sastav možete videti na slici iznad.
Sama tekstura kreme je dosta vodena, pa i pored svakodnevnog mućkanja pred korišćenje, uvek prvo izađe neka vodica, a potom i krema. Čini mi se da se dosta brže troši nego Weledina koju sam pre ove koristila, koja je imala samo 30 ml naspram ovih 50 ml. Miris je jedino na šta nemam zamerku, voćan, osvežavajući, letnji. Moja koža lica zaista nije zahtevna, tako da slobodno mogu reći da sam očekivala dosta više od ove kreme. Ne znam kakvi su utisci za druge dve verizije, za suvu i masnu kožu, ali ja ovu ne bih preporučila. Naravno, ako ste skloni testiranju novih proizvoda, probajte je, ne mora da znači da ni vama neće odgovarati. Svi smo mi različiti, zar ne?! 

Da li ste probale neku od Skinnergy krema za lice?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da je u toku rođendanski GIVEAWAY i prijavite se ako već niste!

4 comments:

  1. Ja sam koristila onu za masnu kozu i nije da mi nije odgovarala i da mi je stvarala neke nezeljene efekte, ali nije ni da je radila bilo sta.. Nije mi kontrolisala mascenje lica, koje se i dalje isto mastilo i na istim mestima kao i pre kreme.. Potrosila sam celu, dopada mi se miris i lagana tekstura, kao i to sto ima zastitni faktor, koristila sam je aprilu, maju, kad nisu bile tako velike vrucine ali nemam bas neki utisak da je bilo sta uradila, totalno sam ravnodusna.. Planirala sam da probam i ovu, ali sad bas i nisam sigurna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je lice leti bas bas kombinovano a ona mi je bukvalno spadala sa T zone cim se oznoji lice. Doduse jeste bilo 40+ stepeni ali ni sada kad je zahladnelo nisam preterano odusevljena. Nekako se bas tesko upija a nisam navikla na to kod dnevne kreme. Cekam samo da potrosim Sebamed okoloocnu pa prelazim na Vichy i dnevnu i okoloocnu jer hocu zajedno da ih koristim. Da nije toga, ovu bih davno uklonila :)

      Delete
  2. Nisam probala ali imam podužu listu Bioten proizvoda koje želim probati. Iskreno, nisam puno upućena u sastave proizvoda ali kad vidim ovoliki sastav za samo jednu kremu za lice ja bježim od nje kilometrima :P jer tu nešto ne štima :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su maramice za lice, tonik, gel za umivanje i piling bili super ali mi ova krema nikako ne odgovara :/

      Delete