Pages

Sunday, August 23, 2015

Deep Steep body scrub



Odmah nakon maski za lice, sledeći omiljeni kozmetički proizvod su mi pilinzi. Obožavam ih i stalno se trudim da testiram nove. Nisam preterano zadovoljna izborom kod nas, pa kada god imam za to priliku, poručim neki iz inostranstva. Danas vam pišem o Deep Steep pilingu na bazi šećera sa dodatkom vanile, koji koristim već neko vreme i kojim sam jako zadovoljna. Volim i pilinge na bazi morske soli, ali su mi ipak draži ovi sa šećerom, jer mirišu na kolače :)




Deep Steep brend sam sasvim slučajno otkrila na FeelUnique-u, i prvo što me je osvojilo je bila preslatka ambalaža, a potom i veliki izbor mirisa, od mlečnih do voćnih. Na ovom sajtu on košta oko 15 dolara. Ni sama ne znam zašto, ali ukucala sam isti brend u pretragu i na iHerb-u i shvatila da tu košta duplo manje. Naravno, naručila sam ga sa iHerb-a i platila oko 8 dolara pakovanje od 225 g. 
Naime, Deep Steep je američki brend prirodne kozmetike, koja ne sadrži bilo kakve štetne sastojke, poput parabena, a takođe svoje proizvode ne testiraju na životinjama (100% su veganski). Proizvod je pri kupovini zaštićen folijom, tako da ste sigurni da ga niko nije otvarao pre vas i ne morate brinuti i roku trajanja, koji je inače 12 meseci od otvaranja.


Sam piling miriše prelepo, toliko slatko, da imate osećaj da se mažete tortom od vanile. Sama struktura je na prvi pogled penasta, i u trenutku kada ga zahvatate piling, čestice tj. šećer se skoro i ne oseća. Međutim, u dodiru sa kožom je potpuno drugačije. Jako lepo, ali ne prejako, osete se zrnca šećera koja se, dok radite piling, polako tope, a potom potpuno nestanu. Ovaj piling bih svrstala u grupu srednje jakih (grublji je od piling-gelova za tuširanje, a slabiji od Balea pilinga sa morskom soli). I on ima veliki procenat ulja, tako da ne postoji nikakva šansa da će vam isušiti kožu. Onima sa masnijom kožom neće ni trebati dodatna hidratacija u vidu losiona nakon kupanja. 
Sastav: sucrose, vanilla planifolia fruit extract,butyrospermium parkii (shea) butter, organic cocos nucifera (coconut) oil, aroma (organic and wildcrafted aroma blend), rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract.  

Volite li vi pilinge za telo i koji su vam omiljeni?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da je u toku rođendanski GIVEAWAY!

6 comments:

  1. Super stvar,nisam probala al verujem da je odlicna,ja se bojim porucivanka sa neta jer vise volim da vidom sta kupujem na licu mesta.Kad ces pisati o eos losionu za ruke?Ako ti nije tesko neki utisak da napises ovde u odgovorima jel dobar ili prosecan kao i neki balea losion za ruke?Miris i teksturu,bila bi ti jako zahvalna.
    Maja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sto se tice nege je prosecan odnosno pravi letnji losion za ruke kad nisu previse suve i treba im najosnovnija hidratacija. Ja ga koristim preko dana kad mi treba brzo upijanje pa bezim od masnih krema. Miris je jako lep ali ima gomila kremica sa lepim mirisom. Ako zelis da probas EOS preporucujem balzam za usne jer je odlican. Ima recenzija na blogu, kucaj u pretragu :))

      Delete
    2. Citala sam ranije,al zanimala me kremica jako,sve i svemu racnodusna.si prema njoj koliko vidim iz utisaka.Bitno je da se upije da neostaje na rukama da nema onaj film i da se neceka dugo da se upije.Meni vise taj eos deluje izvikano nego da je zaista toliko dobar i hvaljen,mozda gresim :) ?.

      Delete
    3. Kremica je prosecna, nije za one sa jako suvom kozom jer je lagana (vodenasta) a balzam za usne mi je odlican i smatram da je sa razlogom popularan. Uglavnom su prirodni balzami masni i teski a on se ne oseca na usnama i zato mi se jako svidja ;)

      Delete
  2. Pakovanje je bas simpaticno, nisam probala ovaj piling, ali dopada mi se kako si opisala miris. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miris je savrsen. Sigurno cu probati jos neke njihove proizvode :)

      Delete