Pages

Wednesday, August 19, 2015

Favorite nude lipsticks



Svesna sam da dosta retko pišem o dekorativi, ali jednostavno, šminka duže traje (pa se proizvodi ne rotiraju često kao kod preparative), pogotovo meni koja je ne koristim svakodnevno. Tu je naravno i problem slikanja, koje zahteva savršenu svetlost kako bih mogla realno da vam prenesem boje. Danas sam odlučila da vam predstavim dva nude karmina, pošto uglavnom volim jake boje na usnama. Kada upadljivo našminkam oči, opredeljujem se za njih, kao i ponekad za dnevnu varijantu, kada nisam raspoložena za vrišteće kombinacije. U pitanju su Essence i Golden Rose, a o kojim nijansama se radi, pogledajte u nastavku posta...



Essence 05 cool nude


Kada je izašla nude kolekcija, znala sam da jedan od karmina mora biti moj. Dvoumila sam se dosta pri izboru jer kao što znate, ruževi ovih nijansi će ili izgledati odlično ili biti potpuni promašaj. Ovaj ruž je braon podtona, i pojačava prirodnu boju usana. Više volim da ga nosim u večernjim varijantama kada na očima imam tamni "smokey eyes" nego po danu. Kremast je i trajnost mu nije jača strana. Međutim, nije mi teško da ga popravljam, jer ne zahteva čak ni ogledalo, tako da mu to opraštam. Ali, ipak, ne bih se usudila da kupim neki drugi Essence ruž u jakoj boji, jer ne volim kada moram konstantno da razmišljam o tome koliko ga je ostalo na usnama.

Golden Rose 98


Ovaj karmin sam kupila kao zamenu za MAC Angel, i tako uštedela 2200 dinara. S obzirom da ni Angel nema trajnu završnicu, odlučila sam da pričuvam novac. U pitanju je nude karmin, sa roze podtonovima, koji predivno izgleda na usnama. Sada kada sam pocrnela ga izbegavam, jer delujem kao mrtva sa njim, ali jedva čekam hladniji period godine da ga češće nosim. I on je kremast, ali mi duže stoji na usnama od gorepomenutog Essence ruža. Miris karmina iz ove klasične GR kolekcije je starinski, pa je to jedino što bih promenila u vezi sa njim. Ko želi nijansu koja više vuče na braon/ breskvastu boju može izabrati karmin u narednom broju 99. Mislim da su im to dva najpopularnija neutralna karmina!


Tu su i svocevi na ruci posto nemam dovoljno dobru opremu da bih uhvatila te boje na usnama. Uostalom, kada su neutralne nijanse u pitanju ni svocevi na usnama ne znače puno, jer drugačije stoje na svakome, tako da dok ne probate nećete znati. Međutim, kako im je cena i više nego povoljna, iako pogrešite nećete puno izgubiti, a možete ih uvek kombinovati sa drugim karminima i olovkama, kako biste postigli nijansu koju želite.

Koji su vaši omiljeni nude karmini?
Pozdrav :)

P.S. U toku je rođendanski GIVEAWAY, prijavite se ako do sada niste!

11 comments:

  1. Diwno :) totalno sam u nude fazonu,tj te nijanse karmina preferiram i nikako da nadjem neki odgowarajuci :) koristim najwise Maybeline olowku colordrama Nude Perfection ali mi treba karmin.. bas cu da probam owaj Golden Rose posto sam generalno zadowoljna njihowim karminima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam i ja tu olovku ali kad hocu nesto lakse i kremasto na usnama ja biram jedan od ova dva karmina ;)

      Delete
  2. Vise mi se dopada Golden Rose, ali i Essence je super.. :) P.S. Srecan rodjendan bloga, unapred! :*

    ReplyDelete
  3. Upravo pmenuta GR 99! Generalno volim njihove proizvode i mislim je odličan odnos cena/kvalitet.

    ReplyDelete
  4. Imam oba i PRELIJEPIIII SUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!! :D

    <3

    ReplyDelete
  5. Nisam fan nudača, ali moram kupiti neki mat što prije :)

    ReplyDelete