Pages

Tuesday, December 29, 2015

Alverde deo roll-on



Već ste jednom na blogu imali prilike da čitate o zdravim dezodoransima koje koristim (klik), a danas vam predstavljam najnoviji u mojoj kolekciji. Ukoliko ste čitali prethodni post, znate da sam i tada spominjala jedan Alverde dezodorans, doduše u spreju, kojim nisam bila potpuno zadovoljna. Jedini razlog tome je što je sadržao alkohol, pa me je jako pekla koža. Sada sam se opredelila za verziju bez alkohola i prenosim vam svoje utiske... Cena za bočicu od 50 ml je oko 350 dinara.




Kako sam svega par puta u životu davala šanse roll-on dezodoransima, nisam previše očekivala od ovog. Međutim, svi Crystal sprejevi su mi pri kraju, pa sam želela da vidim da li mogu na našem tržištu naći neki koji će mi potpuno odgovarati. Ni sama ne znam šta je presudilo, ali došla sam kući sa roll-onom. Čini mi se da u ponudi postoje četiri mirisa: sa pamukom (roze), sa morskim algama (plavi), senstitive- bez mirisa i ovaj sa nanom i citrusom (zeleni). Pošto obožavam miris nane, to je presudilo, mada sam se jako dvoumila jer i plavi veoma osvežavajuće miriše. Ko voli nežnije mirise, tu je verzija sa pamukom, ili bez mirisa, ali ja sam uvek za one sveže, razbuđujuće. 

Slobodno mogu reći da od svih zdravih dezodoranasa koje sam do sada probala, ovaj najduže štiti od neprijatnih mirisa. Jeste da je trenutno hladniji period godine i da pravi test prolaze tek leti, ali ja sam veoma zadovoljna. Svežina traje bukvalno do narednog tuširanja i nijednom do sada nije bilo ni traga neprijatnim mirisima. Kada se nanese, ostaje beli trag koji se potom upije i osuši, a čak i ono što ostane nije lepljivo već se može lagano umasirati u kožu poput kreme i ne morate brinuti da ćete isflekati odeću prilikom oblačenja.


Sastav možete videti na slici iznad.
Ja zaista iskreno preporučujem ovaj proizvod, čak i ako niste do sada imale pozitivna iskustva sa zdravim dezodoransima. Cena mu nije visoka, pa i ako ne ispuni vaša očekivanja, nije strašno. Mislim da je jako bitno preći na verzije bez parabena, aluminijuma, pa čak i aklohola, pogotovo sada kada je i izbor u drogerijama veći. Ja svakako planiram da kupim i plavi, čim ovaj privedem kraju, jer mi se i njegov miris gotovo podjednako dopao.

Da li koristite zdrave dezodoranse i da li ste probali neki od Alverde-a?
Pozdrav :)

8 comments:

  1. Ja sam letos kupila onaj u spreju sa mirisom limete i ,da budem iskrena, po prvi put mi se desilo da imam posle par sati osecaj da zaudaram. U kombinaciji sa znojem on tako pocne da stvara neprijatan miris da je to strasno. Probacu i roll on jer sam pobornik prirodnijih stvari pogotovo za trudnice poput nas dve 💜💜💜

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni taj u spreju nije stvarao neprijatan miris vec je "samo" strasno peckao... ako ne probamo necemo naci koji nam odgovara ;)

      Delete
  2. Zaintrigirala si me :D Posebno mi se sviđa što je riječ o roll on deziću :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad se meni koja bezim od roll- ona toliko svidja, verujem da bi se i tebi svideo :)

      Delete
  3. Ja koristim stalno njihov dezodorans u sorayu sa mentom. Od alverda baš dugo koristim neku preparativu koja je stvarno vrhunska, a i povoljna. Roll on bih mogla također isprobati jer mi je nekako i praktičniji za nošenje, a koliko mogu procitati, i podjednako dobar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je odlican, a izbegavala sam ga do sad samo jer je roll- on posto su mi svi nekako lepljivi. No, ovaj nije i kao kremica je kad se osusi :)

      Delete
  4. Koristila sam prirodni dezodorans od Freshke Gore,ali onaj u puderu.Preporucila bih ti ga.Za 130 din ne mozes mnogo izgubiti a mozes ga koristiti i u vise svrha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koristila sam od nane i pisala svojevremeno o njemu... U pocetku mi je bio odlican a onda je poceo da stvara neprijatne mirise :/

      Delete