Pages

Sunday, December 27, 2015

L'occitane hand creams



Slatke, kvalitetne i opšte popularne- kako na instagram slikama, tako i u praksi, L'occitane kreme su proizvod kom je zbog ambalaze teško odoleti, ali je tu cena da nas pokoleba. Vrede li ili ne!? Treba li izdvojiti skoro 1000 dinara za 30 ml kreme kada prosečna, pri tome- dobra krema za ruke košta oko 200 dinara, a sadrži čak tri puta više proizvoda...! Dobar način da dođete do mini pakovanja je kupovinom Elle časopisa uz koji ste već dva puta do sada mogli dobiti mini verziju ovih krema. No, sniženja u inostranstvu su svakako još jedan način da ih kupite po znatno povoljnijoj ceni. Ja sam do svojih upravo tako i došla, a danas vam prenosim utiske...




Za mnoge proizvode sam govorila da su prosto preskupi i da nikada ne bih izdvojila novac za njih. Između ostalog, to su bili i MAC karmini, pa već planiram sutra da idem po treći... No, da li mi se mišljenje promenilo kada su L'occitane kreme u pitanju, hm... To ćete saznati na kraju ovog posta. Sada ću vam predstaviti četiri vrste tj. mirisa o kojima će biti reči u nastavku. Za početak, tu je krema sa ši puterom iz njihove klasične i najpopularnije, plave kolekcije koju sam dobila uz gorepomenuti časopis. Nju prate još tri mini kremice koje sam kupila u setu za 5 evra letos na Kipru, pošto je u radnji bilo sniženje do 50% (a to se kod nas još uvek ne dešava). U setu su dve kreme za ruke i to od vanile i ruže, kao i krema za stopala sa ši puterom. Svaka ima po 10 ml tako da sam ja za 5 evra dobro prošla. Utisci o svakoj pojedinačno slede...


Prvo ću vam predstaviti o dve kreme iz kolekcije sa ši puterom od kojih je jedna za stopala, a druga za ruke. Ono što je meni privuklo pažnju jeste neobična činjenica da krema za ruke ima 20% ši putera, dok krema za stopala 15%. Nije česta pojava da kreme za ruke budu masnije od krema za stopala i ja bih volela da je to obrnuto u ovom slučaju, ali koristila sam svaku baš za onu namenu, za koju je i predviđena. 

Krema za stopala ima miris etarskog ulja ruzmarina i miriše mi identično kao moje omiljeno Weleda ulje za kosu. Miris jeste jači, ali ako volite biljne mirise, svideće vam se. Kako krema ide na stopala, a ne negde bliže nosu, ne bi trebalo da smeta ni onima koji ne vole ruzmarin. Manje je masna od krema koje inače koristim za stopala, pa se samim tim jako brzo upija. Pakovanje od 10 ml mi je potrajalo za svega par korišćenja jer ja volim da na stopala bogato nanesem kremu pred spavanje, iako sa ovom velika količina zaista nije neophodna. Neguje kao neke druge, dosta masnije kreme, nakon kojih morate sačekati neko vreme kako biste se obuli ili nastavili sa svojim aktivnostima.

Krema za ruke nema neki određen miris, mada sam čitala da se isti ne sviđa mnogim devojkama. Definitivno nije u pitanju mirišljava krema, daleko od toga, ali meni je ovaj miris isuviše blag, da bi ikako mogao da mi smeta. Ona je masnija od prethodne, što je i logično s obzirom na veći procenat ši putera. Potrebna je veeeeoma mala količina, pa čak i ja koja inače baš nikako ne štedim kreme za ruke, u ovom slučaju koristim samo količinu zrna graška. Više zaista nije potrebno! Iako je poprilično masna, upije se najbrže od svih do sada isprobanih krema u mom životu.


Tu su još dve, ovog puta mirišljave kreme, koje takođe sadrže po 20% ši putera, pa nega ni u ovom slučaju ne zaostaje. Ja sam se opredelila za set pre svega zbog kreme od vanile, a ako redovno čitate blog, znate već za moju opsesiju njom. Krema od ruže nije bila na listi želja, jer iskreno, nisam neki ljubitelj mirisa ruže, iako koristim proizvode koji je sadrže pre svega u nezi lica, jer znam koliko je dobra. No, kao kremu za ruke, ne bih je samostalno izabrala da nije bila deo seta.

Krema od vanile je, nećete verovati, ona koja mi se najmanje sviđa od svih. Prosto, miris mi nije legao! Da, da... znam da zvuči neverovatno! Da li su svi otali proizvodi od vanile na koje sam navikla u kozmetičkim proizvodima previše veštački, pa mi je ovaj najblaže rečeno čudan, ne znam, ali je sa poteškoćama trošim upravo zbog mirisa. O nezi neću puno pričati jer neguje identično kao i ostale kreme za ruke iz ovog posta pošto svaka ima 20% ši putera.

Krema od ruže je potpuno neočekivano najveći favorit među svim ovim kremama. Miris je neverovatan i "prestravim" se kada samo pomislim da sam mogla nikada da je ne probam, hehe. Ne mirise mi ni najmanje kao ostali proizvodi na bazi ruže već daleko, daleko lepše. Kada budete u prilici i budete bili blizu L'occitane radnje obavezno probajte tester kreme od ruže nevezano za to da li biste dali novac za nju ili ne, jer će vas sigurno oduševiti, čak i ako poput mene ne volite cvetne mirise. Nega je podjednako dobra, kao i kod ostalih!

Da li dati 1000 dinara za kremicu od 30 ml ili ne?!
Odgovor pre svega zavisi od debljine vašeg novčanika, ali nije ni to presudno! Ja verujem da ima onih devojaka i žena koje iz principa ne bi dale toliki novac za malu kremicu za ruke. Ja sam za sada defitinitivno u grupi "NE". Iako mislim da odlično neguju, što ste već i sami mogli zaključiti iz teksta, nisam u stanju da mirne ruke izdvojim 1000 dinara za 30 ml kremice za RUKE. Da je u pitanju lice, ne bih razmišljala ni o većoj sumi, ali preveliki je izbor dobrih krema za ruke da bih se baš toliko častila. Takođe, da je u pitanju neka šminka, ne bi mi bio problem, jer šminka dugo traje pa mi nije teško da se počastim nečim s vremena na vreme. Ali, kako ja kreme za ruke jako brzo trošim bez obzira koliko su masne, jer ih iz navike često mažem, meni se L'occitane kreme nikako ne bi isplatile. Iako treba podjednako negovati svaki deo tela, ipak mislim da su ove kremice luksuz i delom pomodarstvo, pa planiram da ih kupujem samo kada naletim na slične akcije, poput ovih na kojima sam i došla do njih, jer je kvalitet zaista bez sumnje tu!

Da li ste probali L'occitane kreme i u kojoj ste vi grupi?
Pozdrav :) 

16 comments:

  1. Trošim već treću tubicu uzoraka koje sam dobila uz časopis i oduševljena sam učinkom, ali ne bih bila spremna da je kupim u radnji, čak ni onu, gledajući odnos mililitraže i cene, isplativiju varijantu od 150 ml.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu te najvece od 150ml najisplativije. Ja proveravam s vremena na vreme da ne budu snizene na Strawberry.net ali za sad nista ://

      Delete
  2. Kao i Jovana i ja sam probala samo uzorke iz casopisa, ovako mi deluju odlicno i cula sam mnogo pozitivnih komentara. Ali ne bih izdvojila toliki novac za kremu za ruke, kao sto si i ti rekla veliki je izbor odlicnih krema koje su mnogo jeftinije. :)

    ReplyDelete
  3. Volim njihove kreme za ruke, a jedna od omiljenih mi je ova od ruže upravo zbog mirisa :D

    ReplyDelete
  4. Ja se nazalost nisam susretala sa njima ali definitivno je da bih volela da isprobam..Da su skupe jesu, ali imam toliku zelju da ih isprobam :) <3

    ReplyDelete
  5. Probala sam plavu,dobijenu uz gore navedeni casopis i meni se svidja a i mirise mi prijatno. Da li bih dala 1000din. za kremu....mislim da ne!

    ReplyDelete
  6. Slažem se da su ove kremice pravi mali luksuz koji s vremena na vreme priuštim sebi. Za sada sam probala samo dve, Shea i Lavandu, s tim da mi ova prva malo bolje hidrira ruke :)

    ReplyDelete
  7. Probala sam kremu sa vanilom i shea puterom, bozanstvene su i meni se miris veoma dopada. Nazalost, u Skoplju kostaju 800 MKD(13.5 Eura) sto meni nekako dodje mnogo! I nije to slucaj samo sa njima. Neki drugi priozvodi stranih brendova su u MK neodavno jako, i cini se, neopravdano poskupeli. Moj najnoviji post je upravo o tome. Tako da mi se tvoja ideja o nabavljanju u inostranstvu izgleda dosta dobro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene bas nervira sto mi se vanila ne dopada jer sam se njoj najvise radovala :/ Kod vas su bas bas preterali sa cenom, bezobrazluk!

      Delete
  8. Karite je jedna od mojih HG krema za ruke; obožavam ju.

    ReplyDelete