Pages

Wednesday, January 25, 2017

Empties #32



Sada, kad počinjem da pišem ovaj post, shvatam koliko brzo se puni kesica sa praznim bočicama i baš mi je drago zbog toga. Ne volim kada gomilam proizvode, a volim da imam u šteku rezerve, pa bi nastao potpuni haos kada bih sporije trošila kozmetiku. Tako da smo došli do novog "Empties" posta, čak 32. po redu. Neverovatno! Šta sam to potrošila u poslednje vreme, pročitajte detaljnije u nastavku...


Tuširalice


Balea in shower losion je muž želeo da koristi jer mu se svojevremeno dopala ideja, ali nije ga dugo držala volja, pa je ovaj proizvod ostao po strani. Ja nisam ljubitelj ovih "tuširalica" jer mi je to dodatni korak pri kupanju, a pošto se svakako mažem u 99% slučajeva, nije mi neophodan. Ova bočica nije prazna, ali joj je sasvim sigurno istekao rok, pa je vreme da se skloni iz kupatila. Probala sam par puta davno i čini mi se da je bio sasvim ok.

Balea gel za tuširanje sa mirisom šećerne vune mi je bio predivan. Ja jako volim slatke mirise, a ovaj me je podsetio na jedan od mojih omiljenih parfema Pink Sugar. Miris se sasvim solidno zadrži na koži, a kao i kod svih drugih Balea tuširalica, nemam nikakvih zamerki. Odličan odnos cene i kvaliteta. Baleu posebno volim jer konstantno izbacuju nove mirise.

Tu je i treća Balea tuširalica, ali ova u tubi je, rekla bih, ipak malo kvalitetnija od prethodne. Kremastija je, jačeg mirisa, koji duže traje na koži. Ovo je miris magnolije i makadamije, a pošto su to moje dve omiljene mirisne note (pored vanile) jasno je da sam uživala u njemu. Jedina mana je što je iz limitirane kolekcije.

Dove tuširalice nisam dugo koristila, ali ih muž voli pa ponekad uzmem, čisto da malo promenim. Ova je bila jako lepa pa sam je prilično često "pozajmljivala". U pitanju je miris badema i lotosa i zaista je prelep. Unisex, nežan, čist, a sama tuširalica izuzetno kremasta, pa nije ni neophodno dodatno hidrirati kožu losionom (iako je to iz navike uvek radim).

Puteri za telo


Fennel puter je svoje mesto našao i u favoritima ove zime i baš mi je žao što je potrošen. O njemu sam u tom postu rekla nešto više (klik). Obavezno ih probajte, ako do sada niste!

Soap & Glory puter je bio čisto savršenstvo. Miris je bio identičan kao njihova tuširalica koju sam ranije potrošila- sladak, slađi, najslađi. Bukvano je mirisao na šećer, pa je bio odličan u kombinaciji sa Balea gelom za tuširanje sa početka posta. Jedino što meni nije bilo jasno je zbog čega je nekome palo na pamet da puter stavi u tubu. Pri tome, ovo je pravi puter, dosta gusći od Fennel putera, pa ga je bilo jako teško istisnuti iz ambalaže, posebno nakon što namažem jedan deo tela, pa dlanovi postanu klizavi. Ali za kvalitet samog putera dajem ocenu 10!

Proizvodi za lice


Beauty Formulas pilinge za lice sam donela prethodnog leta sa Kipra tako da im je rok istekao jer ih nisam na vreme načela (sve bi bilo u redu da nisam morala da otvorim da ih pomirišem pre godinu dana). Stigla sam po malo da testiram oba i nisam impresionirana, pa mi nije žao što idu u smeće. Piling zrnca su blaga i nema ih puno, a ja volim jake pilinge, pa zato nisam bila oduševljena. Za cenu od oko 3 evra su ok, ali definitivno ne bih ponovila kupovinu.

Lycia trake za depilaciju nausnica za osetljivu kožu koristim godinama, ali gotovo uvek zaboravim da sačuvam kutiju za ovaj tip posta. Jedine su od kojih se ne ospem, pošto mi je koža jako osetljiva. Unutra se dobiju i dve "vlažne maramice" za umirivanje kože nakon depilacije koje su ODLIČNE i zaista dugo traju, iako sam u početku bila ljuta što su ubacili samo dve maramice, a deset tračica, hehe. Ne planiram da ih menjam!

O Eucerin umivalici sam pisala recenziju (klik), a ona je još jedan od proizvoda sa ove gomile koji nepotrošen ide u kantu. Razlog tome je veoma nepraktična ambalaža jer je frustrirajuće svako jutro i veče okretati, stiskati i čekati da proizvod izađe napolje. Iako je sama umivalica super, zbog ambalaže je neću ponovo kupiti (niti izabrati tokom promocije).

Bioderma okoloočna krema mi je bila jako dobra, a više o njoj možete pročitati ovde. Mislim da mi je od svih krema za područje oko očiju ona ubedljivo najduže trajala. U jednom trenutku sam pomislila da kraja nema, zaista. Niti sam nanosila manje nego inače, niti sam bila neredovna. Zaista je veeeeoma dugo potrajala, tako da mogu reći da je cena od 1000 dinara niska u odnosu na to koliko dugo smo se družile.

Proizvodi za kosu


Parusan Dr Theiss šampon protiv opadanja sam dobila u Srbotrade apoteci prilikom jedne online kupovine. Ovo je šampon koji mi je dosta pomogao u vezi sa opadanjem, ali je za moju kožu glave prejak, pa se dešavalo da se ona upali i da se skoro pa rane stvore. Za to mi je pomagao Klorane šampon, pa sam ih koristila naizmenično. U poslednje vreme sam primetila da ni nakon pranja Parusan šamponom kosa izgleda masno i slepljeno i odlučila sam da je dosta i da ne mogu više da se mučim sa njim. Kosa mi znatno manje opada nego ranije, ali šta da se radi, morala sam da prestanem sa korišćenjem zbog drugih problema.

Tu je gorepomenuti Klorane šampon (klik) kog sam zaista obožavala. Trebalo je da ga stavim u favorite godine, ali sam ne znam kako, zaboravila. Sve u vezi njega je savršeno i definitivno planiram da probam još neke njihove šampone kada potrošim sve iz kupatila.

Biošpajz kokosovo ulje je bilo zaista odlično, meni možda i najdraže od svih do sad. Najduže mi je trajalo jer zbog obaveza oko bebe nisam mesecima stavila kokos na kosu, ali se u poslednje vreme trudim da to ispravim. Miriše savršeno, neguje odlično, a može se korititi i za jelo.

Angel Therapy maska od makadamije je recenzirana davno (klik), a ovo je drugo pakovanje koje sam potrošila. Ovo je odlična maska, ali kako volim da isprobavam nove neću joj se skoro vraćati. U recenziji sam rekla svoje mišljenje, koje se nije promenilo od tada.

Šminka


Maybelline maskare veeeoma volim i godinama sam samo njih kupovala. Omiljene su mi bile žuta i ljubičasta. Jasno je bilo, da moram isprobati i novu, roze čim se pojavila. "Lash Sensational" maskara mi je bila super, iako ima silikonsku četkicu, a ne klasičnu, kakvu preferiram. Super razdvaja trepavice, ne slepljuje ih (sem prva dva- tri puta kada je bila baš vlažna) i čini mi se da daje i volumen i dužinu. "Great Lash" maskaru sam kupila kada joj je cena bila oko 200 dinara bez preke potrebe. No, ispostavilo se da je odlična za donje trepavice. Veoma je crna, a četkica je mala i precizna pa se nije desilo da se umažem kao sa nekim većim. Mislim da ću je ponovo kupiti jer sam navikla na nju i sada mi svaka deluje preveliko za donje trepavice. 

Oralna i nega ruku


Fa tečni sapun je imao predivan, izuzetno intenzivan miris koji je jako dugo ostajao na rukama. Ja nažalost, ne smem na duže staze da koristim tečne sapune, jer mi se ruke osuše, ali je ovaj prokomentarisao svako ko nam je dolazio kući. Bukvalno se celo kupatilo oseća na njega kada neko opere ruke. Nisam dugo kupovala Fa tečne sapune pa sam zaboravila da su kvalitetni što se mirisa tiče. Ako nemate osetljivu kožu ruku i korisite tečne sapune, obratite pažnju na ove.

Sofi sapuni su moji omiljeni, definitivno. Ovaj, od kozjeg mleka, nije potrošen, već ga trenutno koristim, ali da ne bih zagubila ambalažu, pisaću sada o njemu. Miriše na pepermint, konkretno, na negro bombone. Kao i ostali njhovi sapuni, neguje kožu ruku, pa su mi one u dosta boljem stanju nakon par meseci korišćenja isključivo Sofi sapuna (i Weleda Skinfood kreme). 

Tu je i drugo pakovanje White Glo paste za zube. Sada, nakon što sam potrošila dva pakovanja, definitivno se vraćam prirodnim i biljnim pastama jer sam potvrdila ono što mi je zubarka rekla još pre par godina- moji zubi su prirodno žući i ne mogu očekivati da budu "kao sa reklame" beli. Ova pasta mi je jako dugo trajala (samo ja sam je koristila radi postizanja boljih rezultata) jer je trunčica dovoljna da super zapeni. Verovatno je tako i sa drugim pastama, ali ja godinama nisam koristila obične, pa mi je to zapalo za oko.

Muž je za to vreme trošio Himalaya Mint Fresh biljnu pastu koja mu je omiljena i često se može naći na 1+1 akciji. Meni je njen ukus pomalo čudan, ali su mi ostale njhove paste za zube bile odlične. Super su prelaz između običnih i prirodnih!

Da li ste probale nešto od ovoga i delimo li mišljenje?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Ovo kokosovo ulje koristim, i baš sam zadovoljna! Zanima me da li je ova Biodermina okoloočna krema za suvu kožu, pošto mi je taj deo izrazito suv, svrbi i peruta se.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ona je za osetljivu kozu. Nije previse masna pa ti mozda bude preblaga...

      Delete
  2. Lash Sensational maskara mi je bila divna, a Lycia trakice sam davno koristila i, ako se dobro secam, bile su previse agresivne za moju osetljivu kozu ( sad koristim Avonovu kremicu, nema bola, nema mucenja :)). U Liliju sam dobila uzorak bas ove Himalaya paste i ne, nikako mi se nije dopala :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mogla bih probati tu Avon kremicu, ako radi posao. Ni meni se ova Mint Fresh pasta ne dopada, ali su mi neke druge od ranije bile lepe :)

      Delete