Pages

Monday, January 23, 2017

L'oreal pure clay: purify mask



Mislim da nema ko nije video da su oko praznika L'oreal glinene maske stigle u naše drogerije. Ja sam svoju kupila u decembru u DM-u, a koliko mi se čini snižene su do kraja januara na oko 480 dinara. Izabrala sam zelenu verziju, a u ponudi su i siva i crvena. Pošto glinene maske pre svega koristim za dubinsko čišćenje kože, ova "purify" mi se učinila kao odgovarajuća. Sada su već skoro svuda rasprodate, ali ako naletim još negde na akciju planiram da kupim i druge dve (ili bar jednu od njih). 
Moje utiske pročitajte u nastavku posta...




Pakovanje je zaista lepo i luskuzno. Retko možemo naći drogerijske maske u staklenim posudama, zar ne? Posebno mi se dopada što je kutija zaštićena celofanom, pa ste 100% sigurne da proizvod niko nije otvarao pre vas. Sama maska ima i zaštitni poklopac ispod glavnog, pa će to srečiti da se prospe ako je nosite na put, na primer. U pakovanju dobijete 50 ml i proizvođač kaže da je to predviđeno za 10 upotreba, a ja bih rekla da će biti za bar duplo više. Moja je zelene boje i prilično jakog mirisa, pa mislim da ne bi odgovarala osobama sa osetljivom kožom ili onima koji izbegavaju parfeme u proizvodima za lice. To je ujedno jedino što bih ja kod ove maske promenila- miris (pretežak je i nepotreban).

Kako radi ova maska? Potrebno je naneti je na prethodno očišćeno lice u tankom sloju (nema potrebe za debljim, probala sam i tako) i pustiti je desetak minuta da se osuši. Prilično se jako stegne, pa je poželjno da ne pričate, ne smejete se i ne jedete (naročito!) dok vam je ona na licu, jer će da boli. Ako vam je koža normalna ili mešovita možete je nanositi samo na T zonu. Moja je takva, ali sam nanosila na celo lice i nisam imala problema sa delovima koji su suvlji tokom zime. Veoma lepo izvuče višak masnoće i to je lako uočljivo. Za dubinsko čišćenje ne mogu da garantujem, ali se meni čini da i prilično dobro očisti kožu. Koristim je preko mesec dana jednom nedeljno i veoma sam zadovoljna rezultatima. 


Sastav možete videti na slici iznad.
Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovom maskom i kao što rekoh, potrudiću se da pronađem i druge dve verzije. Smatram da definitivno vredi svoju punu cenu, ali nije na odmet iskoristiti popust od 40% dok traje, posebno ako želite da isprobate više vrsta.

Da li ste probale L'oreal glinene maske?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Imam baš ovu masku, koristila sam je samo jedan put pa je još rano za zaključke

    ReplyDelete