Pages

Saturday, April 22, 2017

New in #20



Ponovo sam preterala sa čekanjem na ovaj post i sada ima nenormalno puno stvari, tako da skuvajte kafu pre nego što se upustite u čitanje. Prethodni noviteti su bili početkom novembra, tako da nije ni čudo što imam ovoliku gomilu pred sobom danas. Neke proizvode sam vam već prestavila u zasebnim postovima, a sada je tu i "ostatak". 
Znam da će me ruke boleti od kuckanja, pa bolje da odmah počnem...



Preparativa


Prethodnih meseci sam najviše stvari kupila za kosu, ni sama ne znam zašto. Iako sam o Hello Hair proizvodima već pisala, sada ćete videti još nekoliko koje planiram da testiram u narednom periodu. Nažalost, neke stvarčice su kupljene davno, pa se cena ne sećam, iako zaista volim da podelim i takve informacije sa vama u postovima ovog tipa. 

Nega tela


Balea dominira kada je nega tela u pitanju, što ni malo ne čudi. Ovog proleća su RAZBILI sa ambalažama (ne znam kako drugačije da se izrazim, bukvalno). Samim tim, morala sam da kupim dva gela i penu za tuširanje. Zaista ove njihove zezalice probude dete u vama! Cene su standarno povoljne za Baleu, posebno ako uzmemo u obzir količinu. Već sam imala jednu njihovu penu koja je bila odlična, pa se nadam da će mi i ova podjednako odgovarati. Tu je i Sun Dance ulje za posle sunčanja, koje sam kupila za letovanje. Pošto ove godine nadoknađujemo propušteno od prošle godine, idemo dva puta na more, pa će mi taman biti ovo pakovanje. Iz ove linije sam imala gel za tuširanje koji mi je #1 Balein proizvod ikada!

L'occitane losion i piling sapun od verbene sam dobila na poklon uz pretplatu na Lisu (tj. pretplatila sam mamu kako bih došla do ova dva proizvoda za samo 1000 dinara; sledeća na redu je svekrva, hehe). Nisam još probala nijedno, ali je losion sledeći na redu. Imala sam tester ranije, pa znam da je lagan i super za leto, kao i sapun (običan, ne piling) pa znam da ima predivan citrusni miris.

Tu je i Weleda roll- on dezodorans koji sam dobila na testiranje i uskoro ću da probati. Imala sam njihov dezodorans u spreju od žalfije koji sam koristila baš oko porođaja, ali je u nekom trenutku prestao da mi odgovara, pretpostavljam zbog hormona. No, citrusu se još više radujem!

Nega kose


Prvo što sam kupila za kosu bio je Gliss regenerator u spreju. Njih sam godinama koristila i zaista ih volim. Nakon male pauze sa Mane 'n Tail sprejom, kog nema kod nas, odlučila sam da im se vratim. Najlepše mi, ipak, miriše onaj u crnom pakovanju, tako da sledeći put kupujem njega.

Tu je još jedan Balea proizvod za letovanje. Ovakav njihov šampon sam nosila na Kipar 2015. godine i super se pokazao, pa sam rešila da ga ponovo kupim. Ne mogu na more da nosim puno proizvoda, posebno ne sada sa bebom, tako da ovaj 2 u 1 šampon i dve maske u kesici iz iste linije super posluže za tih 10 dana.

Takođe sam odlučila da isprobam Free Limix šampon i masku za oštećenu kosu, koje sam kupila u Aleksandru. Prilično su povoljni (oko 300 dinara svaki, čini mi se). Pošto sam morala prvo da isprobam Hello Hair, ovi će još malo pričekati, ali vam sigurno pišem recenziju kad za to dođe vreme.

Kao dodatak u nezi sam kupila dva Elseve proizvoda: kremu i sprej. Podstaknuta time koliko mi je delovala praktično Amika krema za kosu bez ispiranja, nisam mogla da odolim sniženju u DM-u i kupim ovu za oko 300 dinara. Na polici je pored nje stajao ovaj sprej, koji je bio još jeftiniji, pa je i on završio u korpi. Meni je pre puuuno godina omiljeni šampon bio roze Elseve, za koji i dalje trvdim da mirise najlepše na svetu, ali kada sam počela da se farbam, morala sam da pređem na neke druge. Nadam se da će mi ova dva proizvoda bar upola toliko odgovarati.

Nega lica


Pročitala sam na jednom blogu pozitivnu recenziju za ovaj Avon ClearSkin gel za bubuljice i odlučila da ga probam. Meni iskoči jedna bubuljica mesečno u PMS-u i ovaj gel zaista pomaže. Fino je iznutra osuši, pre nego što ona stigne da izbije. A opet, providan je, pa se ne umažem, kao što je to bio slučaj sa VZK kremom za problematičnu kozu. Čini mi se i da manje isušuje kožu oko bubuljice nego ta kremica.

L'oreal zelenu glinenu masku sam potrošila, a ovu piling- masku sam uhvatila na sniženju od 40% oko Nove godine. Nisam je još probala, ali ovih dana ću. O njoj ću sigurno pisati na blogu, čim steknem utiske.

Tu je i Balea pena za umivanje. Koristila sam već plavu (za kombinovanu kožu) i belu (za osetljivu kožu) a kako mi je u poslednje vreme koža nešto suvlja, odlučih da probam i ovu. Pene sam baš zavolela jer su najblaže od svega i najlakše se isperu, a imam i neke skuplje verzije na listi želja. No, do tad, tu je Balea, koja se ranije super pokazala.

Ova Sephora maska za usne me je dugo privlačila jer nikad nisam probala proizvod tog tipa. Kako se približava Tarin 1. rodjendan, kada ću tokom celog dana (od rano ujutru do kasno uveče) na usnama imati mat karmin, odlučila sam da ih dodatno negujem pre toga. Platila sam je 290 dinara, na sniženju od 10% povodom otvaranja radnje u TC Big Fashion, a pošto sam bila u prvih 50 kupaca tog dana, dobila sam i kupon od 1000 dinara koji mogu da iskoristim do juna u toj radnji.

Oralna nega


Natura Siberica paste za zube obožavam, posebno plavu koja je bila u godišnjim favoritima, ali evo kupih druge dve, kako mi ne bi dosadila jer sam već nekoliko pakovanja potrošila. Nisam ih još probala, ali uskoro ću. Snižene su skoro uvek na 300 dinara i zaista ih vredi probati!

Tu su i Koozmetik kapi za zube, tj. za izbeljivanje zuba. Ja ih koristim samo pred spavanje jer ujutru ne znam gde udaram zbog spremanja doručka sebi i bebi, pa nemam ni tih dodatnih 30 sekundi. Ne primećujem da išta rade, ali kao što rekoh, nisam bila najredovnija, nažalost. Cena im je oko 600- 700 dinara u Delta City na štandu.

Weleda pasta za zube je bila u paketiću koji smo Tara i ja dobile na testiranje. Baš tog jutra sam potrošila pastu i odmah počela sa ovom, tako da uskoro stiže recezija. Zaista se razlikuje od svih pasti koje sam do sada probala, a već dugo koristim isključivo prirodne.

Dekorativa


Trebalo je da se još par stvari da se nađe na ovoj gomili, ali nisam imala vremena da ih kupim. Jedna od tih stvari su na primer novi China Glaze lakovi (kolekcije Pastels i Nudes), kao i još nešto iz Sephore jer imam još jedan kupon na 1000 dinara od kupovine Too Faced sjaja. 

Četkice


Real Tecniques set četkica za oči kao i dve individualne sam naručila sa iHerb-a još zimus. Set je bio snižen na 10$ pa se ta ponuda nije smela propustiti. Sada imam sve četkice iz ove regularne linije, sem Expert Face Brush, koju sam imala, ali ću kupovinu ponoviti tek kad me izda Blush 32 koju sada koristim za tečni puder. 

Avon četka za rumenilo je kupljena pre svega zbog jako niske cene u tom katalogu, pa sam je platila ispod 300 dinara. Ali, iako su je mnoge blogerke i jutjuberke nahvalile, meni se ne dopada previše. Mislim da za manje novca možete dobiti bolje kineske četkice. 

Proizvodi za usne


Too Faced lip injection, sjaj za povećanje volumena usnama, nije bio proizvod o kom sam ranije razmišljala. Ali, eto, palo mi je na pamet da ga kupim. Ne nosim sjajeve inače, pa planiram da ga nanesem na usne kad započnem šminkanje, da deluje, pa da ga na kraju uklonim i nanesem mat karmin. Pisaću vam o njemu sigurno, čim ga malo bolje testiram, a imaću prilika za to u narednom periodu.

Farmasi nisam do sada probala, pa sam se odlučila za dva proizvoda sebi i jedan bebi. Ovo je olovka za usne u broju 201 koja je savršene boje mesa, baš kako volim. Probala sam je samostalno, a i ispod MAC Blankety karmina i trenutno mi je to omiljena kombinacija za usne.

NYX karmin sam dobila od muža za 8. mart pošto nisam ljubitelj cveća, hehe. Ovo je nijansa koju sam dugo planirala da kupim jer je "dupe" za neke dosta skuplje (poput MAC Mehr/ Brave). Uvek je bio rasprodat, ali muž je imao više sreće od mene. Od kada ga imam najčešće se operdelim baš za njega jer ide uz apsolutno sve!

Proizvodi za oči


theBalm Meet Matte Nude paletu sam kupila baš davno, zimus, za 32 evra na sajtu Look Fantsatic. I ovde je bila snižena, ali ne toliko. Dugo je bila na listi želja i konačno je moja. Isprobala sam sve senke i uskoro vam pišem o njoj, obećavam. Ako imate spuštene kapke, ili samo volite mat senke, ovo vam toplo preporučujem!

L'oreal gel lajner sam kupila takođe zimus kada je ceo asortiman bio snižen 40%. Do sada sam koristila samo tečne lajnere i one poput flomastera, pa se još uvek učim da radim sa ovim. Mnogi ga hvale kao najbolji drogerijski ajlajner, pa verujem da će mi odgovarati, čim se bolje naviknem pa taj tip proizvoda.

Artdeco baza za senku je takođe dosta hvaljen proizvod. Probaću je koliko sledećeg vikenda, jer idem na svadbu. I ona je kupljena na sniženju od 30% u Jasminu (koje možda još uvek traje).

L'oreal maskara za obrve je zamenila moju voljenu Essence. Ima dosta čudan aplikator pa nisam sigurna da li mi se dopada. Boja mi odgovara, što je najbitnije, a za ovo drugo ću se valjda snaći. Žao mi je što nisam pričekala i uložila u Benefit, ali šta da se radi. 

Max Factor Masterpiece Transform maskaru sam kupila pre svega zbog sniženja od 50% na kom je tada bila u Jasminu, a i jer se sećam da sam čitala pohvale za nju. Sve u svemu, odmoriću se malo od "čupavih" četkica sa ovom silikonskom.

Proizvodi za lice


Dugo sam merkala ovo Artdeco rumenilo iz kolekcije "Sound of beauty" i kada sam videla sniženje od 30% morala sam da ga kupim. Plan je bio da ga jutros isprobam, ali je bilo u kutiji sa ostalim novitetima za slikanje i zaboravila sam na njega. Ali, sigurno ću pisati o njemu u budućnosti jer je jedno od najlepših koje sam ikada videla.

Too Faced puder u prahu za setovanje je najbolji ulov ikada. Puna cena mu je oko 3700 dinara, a ja sam ga platila samo 2400 dinara (sniženje od 10% i kupon od 1000 dinara koji sam dobila kad sam kupila masku). Iako sam prvo htela puder u kamenu, em ga nije bilo, em sam čitala da je ovaj bolji. Presudilo je i to što još nisam potpuno potrošila theBalm Sexy Mama puder za setovanje, a u prahu nemam nijedan.

Farmasi  BB krema je bila na baš velikom popustu pa sam je kupila za oko 350 dinara. Probala sam je jednom i prvi utisak je odličan. Sviđa mi je i to što ima jako nežan miris. I ovo je proizvod koji ću uskoro recenzirati!

Proizvodi za nokte i dodaci


Essie baza za nokte je ponovljena kupovina jer mi je baš ona jako pomogla da ojačam nokte prilikom skidanja gela pre puno godina. Ugrabila sam je za oko 500 dinara u DM-u. Tu je i Avon proizvod za nokte, koji je 2 u 1- baza i završni sjaj. 

Uvijač za trepavice sam kupila jer mi je prethodni (Cala) zarđao nakon par meseci korišćenja. Ovim sam za sada prezadovoljna, posebno zbog toga što u ruci deluje jako kvalitetno, a cena mu je smešna. Artdeco rezač za olovke sam kupila jer sam izgubila stari. Nisam ga još probala ali ne sumnjam da je dobar.

I za kraj, tu je Artdeco 3 u 1 sprej za lice, koji može da posluži i kao prajmer i kao fiksator, a i za osveženje tokom dana. Snižen je 40% u Jasminu. Probala sam ga jednom i dosta me podseća na MAC fix+, a miris mu je još lepši. Raspršivač mi se dopada, a trajnost šminke sa njim ću testirati za 7 dana na toj svadbi.

Kako vam se dopadaju moji noviteti?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Clearskin gel je dobar, povremeno ga koristim, a roze Baleinu penu nisam probala (plava me je bas isusivala). Avonova cetka za rumenilo mi je super, kao i Artdeco baza za senke, te sljokice o kojima devojke pricaju ja nisam primetila, tj. ne vide se ispod senki nimalo, baza je odlicna, super radi svoj posao :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam cula da se baza pomalo sjaji, ali resih da isprobam. Super ako se ne vide :)

      Delete
  2. Divnih stvarcica ovde ima, ne znam sta mi se vise dopada :D Paletica od The Balma je fantasticna <3

    ReplyDelete