Pages

Thursday, April 27, 2017

Weleda Calendula Oral Care



Nakon par dana pauze, vraćam se sa novim postom o pasti za zube jednog od mojih omiljenih brendova, Welede. Ja sam je dobila na testiranje i istog dana sam počela sa korišćenjem. Znate da već par godina koristim isključivo biljne i prirodne paste za zube. E, pa Weleda je bila na listi želja svakako. U ponudi imaju četiri vrste: sa nevenom, ratanijom, biljnu i slanu. Dolaze u pakovanju od 75 ml, a cena ove konkretno u Srbotrade apoteci je oko 550 dinara.




Šta kaže proizvođač?
Pasta za zube sa nevenom je homeopatska, bez mentola. Ekstrakt nevena deluje protivupalno i održava usnu duplju zdravom. Posebno je namenjena osobama koje ne koriste paste za zube sa mentolom (npr. tokom homeopatskog lečenja). Svež ukus joj daje blago ulje komorača.

Ja sam ranije uvek koristila paste sa zube sa mentolom, pa je ovo bila neobična promena. Ova pasta se po apsolutno svemu razlikuje do svake do sada. Prvo, tu je gorepomenuti nedostatak mentola, zatim tu je njen kremasti izgled, a na kraju i sam osećaj tokom i nakon pranja zuba. Kada se istisne na četkicu deluje poput neke masnije kreme, pa je i u ustima nežan osećaj. Bez obzira na to, stekla sam utisak da odlično očisti zube. Ukus nevena osećam i pomalo je sladak, a posebnu ljubav prema Weledinoj liniji od nevena gajim zbog bebi proizvoda koje koristimo od rođenja. Ne peni nimalo, kao i svaka druga potpuno prirodna pasta za zube. Nakon ispiranja osećam svežinu, ali ne onakvu kakve daju paste sa mentolom. No, to mi nimalo ne smeta, već taj osećaj volim sve više iz dana u dan. Ukoliko osetim da mi fali još svežine, upotrebim Koozmetik kapi za zube (ili eventualno neku tečnost za ispiranje usta).

Aktivni sastojci: neven, mira, komorač.  

Prirodne paste za zube, kao i dezodoransi, nisu za svakoga, posebno ako očekujete neka čuda. Ja, pak mislim da je glavna stvar kod prirodne kozmetike navići se da 48h bez znoja ili blistavo beli zubi nakon 15 dana nisu realnost! Pošto imam osetljive desni definitivno planiram da kupim i pastu sa ratanijom, jer je za tu namenu predviđena, a slana pasta me sama po sebi privlači, tako da ću i nju isprobati. 

Koristite li prirodnu kozmetiku i koje proizvode?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Videla sam da je pasta bas hvaljena pa cu je verovatno isprobati <3

    ReplyDelete