Pages

Thursday, January 15, 2015

Essie: fiji & mint candy apple



Da sam nakupovala dosta Essie lakova mogli ste videti u prethodnim "New in" postovima. Iskoristila sam akciju na Beauty Shop-u i platila svaki 650 dinara. Kako ove standarne, popularne boje nisu nikada na akciji u drogerijama, popust od 30% se nije smeo propustiti. Na WL je još par nijansi kojih nema kod nas, pa ih možda nekad potražim u inostranstvu (find me an osasis, van d'go). Meni su pastelne boje prva asocijacija na Essie, tako da je moja kolekcija pretežno baš takva.



Fiji


U pitanju je predivna pastelno roze nijansa, koja je gotovo pa bela. Veoma je nežna i po mom mišljenju idealna kako za zimu tako i za leto. Potpuna prekrivenost se dobija sa tri sloja, a ako ste baš "bolesni" poput mene, trebaće vam četiri da bi izgledao potpuno savršeno na noktima (na slikama su tri sloja). To koliko mi se sviđa ova nijansa, govori i činjenica da je u najužem izboru za lak koji ću nositi na venčanju.


Mint Candy Apple


Mint nijanse su mi definitivno najdraže od svih, tako da je i najpopularniji Essie lak u toj boji morao biti moj. U ovom slučaju dovoljna su dva sloja da se postigne ujednačena boja. Ja sam ga kombinovala sa Golden Rose Jolly Jewels lakom u broju 115. Zajedno ih smatram idealnom kombinacijom. U mojoj kolekciji lakova ima puno mint nijansi ali ova mi je zaista jedna od omiljenih (prvo mesto i dalje zauzima Essence 146).


Ono što važi za oba, a i za ostale Essie lakove, jeste da se veoma brzo suše, a uz dobru bazu traju do 5 dana, bar meni. Četkica je klasična, šira, za sve Essie lakove na našem tržistu (ovo napominjem jer je u Americi uža, pa da znate ako planirate da ih naručujete preko interneta). Moja kolekcija je obogaćena sa još dva komada, ali o tome u narednom postu sa novitetima.

Koji su vasi omiljeni lakovi- isto Essie ili mozda neki drugi?

Pozdrav :)

6 comments:

  1. Essie lakovave obožavam, a fiji sam kupila pre 2 nedelje i koristim ga od tad, za sada sam ga namackala 2x i drži se odlično sa SecheVite nadlakom. Boja mi se mnogo sviđa, nije tipična baby pink nego nekako... unikatna. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao nikako da kupim Seche... svaki put se setim kad se vratim kuci iz Alexandra ;)) Meni i bez njega stoje 4-5 dana :)

      Delete
  2. Essie Fiji mi je omiljeni lak! :) I također bih ga čak i na vjenčanju nosila, famozan je :).

    ReplyDelete
  3. Nemam svoj omiljeni, nisam probala niti jedan (pećinska žena haha), ali Fiji <3 Oh my God! Prekrasan je!

    ReplyDelete