Pages

Monday, January 12, 2015

Pecs haul



Juče sam išla na jednodnevni izlet u Mađarsku, u gradić Pečuj. Grad je veoma simpatičan, samo što nismo baš bili u prilici da uživamo u njemu zbog jakog vetra i ledene kiše. Međutim to nas nije sprečilo da iskoristimo taj dan za lep ručak, dobru kafu i malo šopinga. Kako mi ništa od garderobe nije trebalo, akcenat je stavljen na kozmetiku i još po nešto... Inače, izlet je uplaćen preko popusta i koštao je 10 evra po osobi. To je veoma lep način da promenite sredinu na dan a kako ja stvarno obožavam ove izlete, već sam bila u Segedinu (preporučujem, prelep grad) i u Temišvaru.



Sve stvarčice sa slike iznad su kupljene u drogeriji Rossmann, pre svega zbog dobrih popusta. Naravno, gledala sam da kupim stvari kojih kod nas nema, ali neki proizvodi se zbog dobre cene nisu smeli preskočiti bez obzira na to. Isana je njihov brend (poput Balea proizvoda u DM-u) i ovaj LE gel za tuširanje je zbog predivnog mirisa višnje morao biti moj. Cena je bila 0.9 evra (pretvorila sam vam cene iz forinte u evro radi lakšeg snalaženja) za 300 ml što je više nego povoljno. Eveline losion za telo od argana je nešto čemu sam dugo pokušavala da odolim, ali kako su nam ostale na kraju dana pare u metalu, trebalo ih je potrošiti pre povratka u Srbiju, tako da sam ga uzela i jedva čekam da isprobam. Njegova cena je bila 3.2 evra za 200 ml. Essence kreme su nešto što sam dugo želela da probam, a pošto mi stvarno nisu sve tri vrste bile neophodne odlučila sam se za kremu sa mirisom vanile i cimeta i drugu sa mirisom kolačica i badema. Negu nisam testirala, čekaće proleće jer sam za zimu obezbeđena Biotenom. Njihova cena je bila malo jača (s obzirom da je u pitanju Essence) i svaka je koštala oko 2.4 evra (100 ml). Tu su još tri Essence stvarčice: Top coat (pošto sam Seche opet zaboravila da kupim), skidač laka bez acetona i set od šest mini turpija. Cena nadlaka je 2 evra, cena "acetona" je 1.6 evra, a turpije su bile 1.8 evra. Ja ne bih bila ja kad ne bih kupila i neku masku za lice. Ovo je peel- off maska od nara koja je koštala 1.3 evra (10 ml). Za kraj tu je Ziaja krema koju sam želela i ovde da kupim jer sam njihovom kremom od kozjeg mleka više nego zadovoljna (klik). Bila je na akciji i plaćena je samo 2.5 evra.


Ostatak kozmetike sam kupila u DM-u i Yves Rocher radnji. Ebelin higijenskim štapicima nisam mogla da odolim zbog preslatkog pakovanja (iako sam ovde uvek uspevala) i kupila sam ih po ceni od 0.9 evra (200 komada). Balea kremice su i kod nas pravi hit, pa sam tako i tamo jedva našla i to samo ovu vrstu. Nikad se neću naučiti da otvorim proizvod pri kupovini i proverim da li je proban tako da sam imala šta i da vidim kada sam došla kući (neko je već načeo). Ona je skuplja nego kod nas i cena joj je 1.3 evra. Nadam se da ću uloviti i onu sa lavandom u Beogradu. Alverde dezodorans je već dugo na listi želja, a kako je bio na akciji, sada je moj za 2 evra. U Yves Rocher radnju nisam planirala da ulazim, ali me je privukao natpis o sniženju do 60%. Ova dva losiona su baš na tolikom popustu i bila, tako da sam morala da ih kupim. Jedan je sa mirisom trešnjinog cveta, a drugi miriše na ljiljan. Nema potrebe da govorim koliko su divni. Cena svakog je bila 2.6 evra. Kupila sam i pumpicu, čije cene se ne sećam, tako da će dobro doći i za njihov gel za tuširanje koji sam uzela još u Istanbulu.


Za kraj tu je gomila nasumičnih stvari... Kao što možda već znate, opsednuta sam čajevima, tako da kada odem u inostranstvo volim da kupim one kojih kod nas nema. Tu su Pickwick (zeleni sa jagodom, miks zelenih sa limunom, nanom i jasminom, običan zeleni kao i moj omiljeni od šljive i vanile), Milford (banana i višnja) koji obožavam, a čula sam da ga ima i kod nas u Merkatoru, Lipton (Earl Grey) veliko pakovanje od 50 filter kesica, Saga (nana, limun i šipak) i Sir Morton (višnja). Nestle Choclait Chips je slatkiš koji me je oduševio, a tu su i čokoladice od 100% arabika kafe (za koje takođe čujem da su dostupne kod nas u Merkatoru, možda čak i u Rodi). I na kraju, ono za čim sam potpuno poludela, a to je metalna kutija za pahuljice/ žitarice koja izgleda kao iz američkih filmova. Bila je snižena u Butlers radnji i cena je bila 5 evra. Diiivna je!

Volite li i vi jednodnevne izlete? Koje proizvode želite da prvo isprobam i pišem recenzije?
Pozdrav :)

15 comments:

  1. Svega lepog si donela,ja sam kao mala svaki vikend skoro išla u Mađarsku sa mamom i tatom i jako su mi se dopadale te vikend ture,šoping i sve ostalo a Segedin je ostavio na mene jak utisak,divan grad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam Segedinom bas odusevljena :) Grad je toliko lep da smo ga ceo dan obilazili i nista nisam ni sopingovala ;)

      Delete
  2. slatki haul :D
    Essence kremice su preslatke :D
    kutija gdje su štapići za uši isto tako :D
    kutija za žitarice je prekul :D

    ReplyDelete
  3. Nisam znala da imaju Rossman u Mađarskoj, i ja putujem krajem mjeseca u Budimpeštu i ovaj post mi je došao kao naručen :) Ukoliko bude sniženje u YR (a čisto sumnjam) ima da ga okupiram :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima, ima :) Mozda bude trajalo snizenje u YR... bas dosta stvari je snizeno 30% a ovi losioni cak 60% :)

      Delete
  4. Oho, Isana :) Javi utiske za ovaj, ja sam generalno zadovoljna s njihovim gelovima za tusiranje. Obozavam Rosman i jako mi je zao sto ga nema u Srbiji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probacu ga cim dodje na red. Kremasti su tu dok je zima, pa prelazim na vocne :)

      Delete
  5. Predivne stvari, mnogo mi se dopadaju essence stvarcice.. ova kolekcija krema za ruke je za januar, a kod nas ce stici otprilike u martu, daj Boze i tad :) Nisam veliki ljubitelj cajeva ali kad pogledam sliku pozelim da ih pijem sve odjednom, ne znam koji bih pre :) mozes li ukratko da mi objasnis na koji nacin se upacuju ovakvi izleti preko tih popusta? Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odes na neki od sajtova sa popustima, napravis nalog/ profil (korpica, kupoman, zumzi/ popusti) nadjes sta zelis, kliknes na "kupi" i onda ce ti izaci da izaberes nacin uplate (najbrze je postfin uplatom, jer odmah prodje kroz sistem) i onda kada njima stigne novac, posalju ti kupon na mail. Njega ostampas (ili pokazes na telefonu) i kupis to si izabrala :)

      Delete
  6. I ja isto koristim zaija kreme, noćnu i dnevnu i super su mi se pokazale :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da da, odlicne su i super sto se cesto mogu naci na akcijama za male pare :))

      Delete