Pages

Friday, January 9, 2015

Sofi anti- cellulite oil



Danas vam predstavljam proizvod koji koristim oko dva meseca i kojim sam veoma zadovoljna, a u pitanju je ulje od bršljana protiv celulita. Ovo ulje je proizvod domaćeg brenda Sofi koji se bavi izradom prirodne kozmetike. Ja sam svoj primerak kupila u Liliju po ceni od 400 dinara za 100 ml. Sadrži čak 10 potpuno prirodnih sastojaka!



Prvo i osnovno, naravno da vam nikakvo ulje samo neće pomoći u borbi protiv celulita. Potrebno je promeniti stare navike (ishrana) i uvesti nove (fizička aktivnost). Kako sam ja tim putem (posle nekoliko manje- više uspešnih pokušaja) definitivno krenula pre nešto više od mesec dana, mogu da kažem da primećujem sve blagodeti ovog proizvoda. Naime, 1. novembra sam krenula redovno u teretanu, a 1. decembra i kod nutricioniste. Za to vreme, ja sam potpuno promenila način ishrane i redovnim korišćenjem trake za trčanje, na kojoj sam uglavnom samo brzo hodala po sat vremena, uspela sam da izgubim 7 kg (od tih 7kg, 6.5kg sam izgubila tek nakon plana ishrane izrađenog od strane nutricioniste). Tako da, ako želite da celulit nestane, morate se pokrenuti, a ne sve nade polagati u kozmetiku, jer pomaka neće biti.


Pošto se meni sve poklopilo, uspela sam smanjim celulit na butinama, koga priznajem nikada nije bilo previše (bar ne onog koji se vidi bez stiskanja) čak i kada sam bila najdeblja. Ja sam ovo ulje koristila jednom dnevno, nakon tuširanja (jer ga čista koža dosta bolje upija) i masažom sam ga nanosila isključivo na butine. Može se nanositi i na suvu i na mokru kožu. Trudila sam se da ne preskočim nijedan dan i bila sam skoro pa 100% uspešna, pa bih mogla da kažem da sam ga koristila 6/7 dana u nedelji. Koža mi je vidno mekša, nežnija i zategnutija, a količina celulita je znatno smanjena. Ima veoma prijatan miris, koji mene asocira na pepermint, pa veoma osvežava i deluje umirujuće. Iako je u pitanju ulje, moja koža ga je brzo upijala, već nakon 10 minuta. Ovo pakovanje mi je pri kraju, novo je već kupljeno, jer bih da isprobam i druge proizvođače.

Jedino kombinacijom zdrave ishrane, fizičke aktivnosti i kozmetičkih preparata možete regulisati svoj celulit!

Kako se vi borite sa celulitom?
Pozdrav :)

6 comments:

  1. Nisam imala celulit do prije 9-10 mjeseci i uhvatila me panika xD naravno da je uzork bila nepravilna ishrana, jela sam mnogo, ali mnogo "smeća", živjela sam na brzoj hrani, i u julu sam u potpunosti promijenila režim ishrane. Ne vježbam prečesto, ali trudim se da to bude barem jednom do dva puta sedmično i celulit je gotovo u potpunosti nestao. Za sada ne koristim nikakve preparate za smanjenje celulita, jer se sasvim dobro borim sa njim i bez toga :D u potpunosti se slažem da je ishrana najbitnija, ni ja nisam mogla da izgubim grama kako treba sve dok nisam promijenila ishranu, ništa teretana tu ne pomaže :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo tako! Ja sam kilograme tek pocela da osetno gubim kada sam presla na drugi rezim ishrane... Izgubila bih ja sigurno par kg i treniranjem, ali dosta sporije... A ishranu sam kad tad morala korigovati, tako da je super sto se sve istovremeno desavalo, pa su zato i rezultati odlicni :)

      Delete
  2. Sredinom januara krecem u teretanu, ali ne znam da l' cu uspeti ispravno da se hranim, iako znam da bez toga nema nistaa :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ono sto je u mom slucaju bilo presudno je to sto sam jela na svaka 3h i tako dosta ubrzala metabolizam ;)

      Delete
  3. Pazim na ishranu i redovno treniram, i bas sam bila ponosna sto se moj trud vidi i sto sam jedna od rijetkih koje nemaju problem sa celulitom. ALI onda sam pocela uzimati kontraceptivne pilule i dobila sam ga :-) sad nikako da ga se rijesim, malo se smanji kad uvedem masazu i anticelulit kreme ali cim prestanem odmah se vrati. Eh muko moja....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba biti uporan i ne prekidati ono sto pomaze :) Ja ne idem na masaze ali i to sto sama izmasiram noge ipak znaci. Samo treba biti redovan, a to je svakako najteze :)

      Delete