Pages

Wednesday, January 21, 2015

Vitacost haul



Kao što već verovatno znate, dosta toga kupujem preko interneta sa raznih sajtova. Za ovaj sam saznala sasvim slučajno, tražeći gde mogu najpovoljnije da kupim EOS balzame. Sajt je dosta sličan iHerb-u jer takođe prodaju prirodnu kozmetiku i suplemente. Šiping je 10$, ali kako je u pitanju opcija sa praćenjem (DHL), daleko je sigurnije od iHerb-a koji je povećao cene, a i dalje se roba ne može pratiti. Prilikom prve kupovine možete koristiti kupon za -10$ tako da dostava ispadne besplatna. Ja sam dva puta naručivala do sad, ali pošto su manji paketi, sačekala sam da vam oba predstavim u jednom postu. Kako sam naručila sa različitih kartica, oba puta sam iskoristila gorepomenuti kupon. Prvi paket nije bio ocarinjen, ali drugi jeste pa sam morala da doplatim 900 dinara. Kako su u pitanju proizvodi kojih mahom kod nas nema, ne kajem se, mada se sa našim carinicima nikad ne zna. Daju rok da će stići za oko mesec i po dana ali oba puta je paket stigao nakon tri nedelje. Šta se sve nalazilo u paketima pogledajte u nastavku posta...



Za početak, tu je, naravno EOS zbog koga se cela kupovina i desila. Prvo sto ću vam reći jeste da je minimum za porudžbinu EOS proizvoda dva komada (istog mirisa). Tako ja sam ja zapravo kupila četiri balzama i dva losiona za ruke. Prilikom biranja koje balzame da uzmem nisam se puno dvoumila. Za "sweet mint" sam znala da mora biti moj, a kako onog od kokosa nije trenutno bilo na stanju, odlučila sam se za "honeysuckle honeydew". Nisam još uvek otvorila nijedan i ne znam ni sama kako izdržavam ali sam obećala sebi da neću načinjati nijedan proizvod za usne dok ne potrošim ono što je već otvoreno, jer im bez razloga skraćujem rok trajanja. Cena im je 3.8$ za jedan komad. O losionima za ruke sam čitala pozitivne recenzije, a kako će mi na proleće trebati opet neka laganija kremica, odlučila sam da probam ovu "fresh flowers" čija cena je bila 2.1$ (45 ml). I za kraj tu je naravno i nešto od vanile i to pena za brijanje. Ona je koštala 4.9$, a pakovanje sadrži nešto više od 200 ml pene. Jedva čekam da je isprobam.


Što se tiče Badger proizvoda, to je bila ljubav na prvi pogled. Njih sam "snimila" još na Feel Unique sajtu, ali kako su ovde nešto niže cene, našli su se u ovoj porudžbini. Na slici možete videti Badger Cuticule Care puter za zanoktice čija je cena bila 5$ i probaću ga čim potrošim Eveline ulje. Zatim, tu je ulje za lice od ruže takođe od Badger-a. Miriše gotovo isto kao Alverde ulje od ruže koje sam već koristila. Kako sam tek načela maslinovo ulje od Avon-a i ono će malo pričekati na red. Pakovanje od 30 ml je bilo 12$. I za kraj tu je ulje za kosu od Welede, čije proizvode već dugo želim da probam. Može se koristiti na klasičan način (par kapi na mokru/ suvu kosu) ili kao uljani tretman gde se 1/3 bočice stavi na kosu i duuugo drži. Ja ću ga koristiti na ovaj drugi način jer sam dosta videa na tu temu odgledala na You Tube-u, a o tome vam pišem uskoro. Cena za 50 ml je 10.4$.


I za kraj tu je još par sitnica za lice i telo. Glonaturals je vitacost-ov brend, pa sam želela da vidim kakvog su kvaliteta. Odlučila sam se za sprej za telo od lavande (120 ml, 3$) koji dosta relaksirajuće miriše i za aloe vera gel (120 ml, 2.7$) koji pre svega služi za ublažavanje opekotina od sunca. Znam da je rano da se pripremamo za letovanje, ali ja kada sam pročitala opis ovog gela, morala sam da ga naručim jer se mom dečku dešava da potpuno izgori već drugi dan pošto se uopšte ne sklanja od sunca (za razliku od mene koja celo letovanje provedem u hladu :)). Za umivanje lica uvek probam nešto novo, pa se tako u korpi našla ova Dessert Essence tečnost za pranje lica za normalnu i mešovitu kožu. Cena je bila 5.8$ (250 ml). Kako sam balzamom za usne iz njihove kolekcije veoma zadovoljna nadam se da će i ovaj proizvod ispuniti očekivanja (Dessert Essence se može kupiti i na iHerb-u). I za kraj tu je tonik za lice brenda Humphrey's. Želela sam Thayers tonik, ali ga iz nekog razloga ne isporučuju za Srbiju. Onda sam tražila po internetu koji je još hvaljen i naletela sam na ovaj. Čim potrošim Madre Labs, isprobaću i njega. On je koštao 4.6$ (475 ml).

Kako vam se sviđa moj izbor i da li ste već kupovale nešto sa Vitacost-a?
Pozdrav :)

9 comments:

  1. Odličan izbor proizvoda, i sama bih tako birala!! Moram priznati da nisam čula za Vitacost web shop, ali definitivno ću škicnuti :)

    ReplyDelete
  2. Toliko sam uzivala citajuci ovaj post...! Ja sam do sad narucivala sa iHerb-a ovaj tip proizvoda, a za Vitacost nisam cula do sad cini mi se... Hvala na ideji gde da spiskam sledece pare. :D Ne mogu da verujem koja cena Eos proizvoda, a koliko ga kod nas prodaju, a i u Evropi... Isto je i ovde u Budimpesti, oko 7, 8 eura kod ljudi koji donose iz USA (ili narucuju sa ovakvih sajtova pa preprodaju). I ovo ostalo sta si narucila, bas lepa selekcija... :) Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepo me nasmeja za ideju da spiskas pare :)) U pravu si za Eos ali kada nije prva porudzbina treba platiti shipping 10$ i jos i carinu tako da donekle i razumem cene po kojima ih prodaju ;) Najbolja opcija je definitivno da ih neko donese iz USA :))

      Delete
  3. Nisam nikada kupovala na Vitacostu, ali redovno naručujem s iHerba koji je dosta sličan :D Baš sam uživala u postu i u divnim novitetima koji mi se svi sviđaju te se veselim recenzijama :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dosta su slicni sajtovi jedino sto na ovom nema sminke koliko ima na iHerb-u :))

      Delete
  4. Ovaj Humphrey's tonik me odmah i podsjetio po dizajnu na Thayersove, a zelim ih dugo vec probati :) imam sve ove stvari na wishlisti i sama - eos mint balzam, taj tonik pa onda ovu kremu za zanoktice i ulje za lice od ruže :D morat cu skociti na vitacost i potrpati ih sve u kosaricu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima svasta na sajtu, ja vec smisljam sta cu sledece da narucim :D

      Delete
  5. hej a kako si platila carinu kada ide preko dhl-a(9,99usd) onda ne carine??ili je to tako samo za iherb

    ReplyDelete