Pages

Thursday, May 7, 2015

Freshka gora



Nedavno sam naručila lep paketić proizvoda domaćeg brenda Freshka gora i danas ću vam pisati o njima jer ih neko vreme koristim, pa su tu i prvi utisci. Ono što me je posebno privuklo da naručim, pored toga što je prirodna kozmetika u pitanju, jeste i cena dostave od samo 45 dinara. U ponudi imaju puno toga, a za šta sam se ja opredelila, možete videti u nastavku posta.




Za početak, tu je dezodorans u stiku od nane. Za cenu od 250 dinara dobijete 30 g proizvoda. Ja sam ovim stikom oduševljena. Već prvi dan kada sam ga koristila imao je priliku da se pokaže na delu, jer su vrućine polako počele, a ceo dan sam jurila po gradu. Oznojila sam se, jer je to neminovno, posebno u usijanim kolima, ali nije bilo ni traga neprijatnim mirisima. Majica mi je mirisala na nanu nakon celodenvih aktivnosti i obavezno planiram da kupim još neke mirise naredni put, pre svega pomorandžu. Imaju i dezodoranse u prahu koje jedva čekam da probam.


Zatim, na redu je balzam za usne od vanile. Njegova cena je 150 dinara i možete ga naći u još nekoliko ukusa: cimet, pomorandža, čokolada i nana. Masniji je od većine balzama koje sam do sad koristila, pogotovo od EOS-a koji koristim trenutno uporedo sa njim. Kao takav, idealan je za negu usana pred spavanje jer se u toku noći lepo upije i usne ujutru budu jako nežne. Što se tiče mirisa, divan je, samo meni ne miriše na vanilu, već na čokoladu, ne znam zašto. I ovom proizvodu dajem odličnu ocenu i planiram da probam i druge ukuse čim potrošim svoje zalihe labela.


Tu je i sapun od čokolade i meda koji je plaćen samo 120 dinara jer je bio na akciji. Uvek nekako zapostavljam ruke i koristim obične sapune koji su gotovo deterdženti, pa sam odlučila da to promenim. Divno je upakovan i bilo mi je žao da ga otvorim. Kao što rekoh, koristimo ga kao sapun za ruke i odličan je. Miris je tu, oseća se dok sapunjate ruke ali ne guši i neće se mešati sa kremom koju potom nanosite. Naravno, ne peni kao i obični sapuni, ali sasvim dovoljno da imate utisak da su ruke čiste, kao što i jesu. Izbor je veliki i planiram da kupim još komada.


Kupke u prahu su nešto što ranije nisam probala, tako da sam zbog njih bila posebno uzbuđena. Uzela sam paket od tri komada za 200 dinara: nanu, cimet i lavandu. Jedva sam čekala da odem iz Beograda, kod svojih, jer ovde nemam kadu i da isprobam ove divote. Kombinovala sam ih sa klasičnim penama za kupanje i plašila sam se da se neće osetiti pored "veštačkih" Avon kupki. Međutim, zajedno su dobitna kombinacija. Mirisi se predivno stope i uživala sam koristeći ih. Ukoliko vam, pak, pena nije neophodna pri kupanju, možete ih i samostalno koristiti. Ja sam se igrala pa sam mešala sve i svašta i uživala u malom spa ritualu. Srećom, ne moram čekati opet da odem kući, jer planiram da ih koristim kao kupke za stopala dok sledeći put ne budem imala prilike za kupanje u kadi.


I za kraj, tu je zubna pasta od nane. Kutija sadrži 80 g paste za zube. Ja sam se opredelila za klasičan ukus peperminta tj. nane, a u ponudi su i pomorandža i cimet. Cena je 250 dinara. Ovo sam veeeeoma želela da isprobam, što sam i uradila, čim je paket stigao. Oduševljena sam toliko, da mislim da se neću vraćati klasičnim pastama za zube. Jedina razlika između njih i ove (sem sastava, naravno) je što ova ne peni. Mislila sam da to neće biti to bez pene, ali sam se prevarila. Odlično čisti zube, osvežava dah i sem boje i nedostatka pene, ništa je ne čini manje dobrom od klasičnih pasti, na koje smo navikli. Jako mala količina je potrebna i neće vam kratko trajati iako tako deluje jer je kutija mala. Još jedan proizvod koji želim da probam u drugim verzijama ukusa, definitivno!

Da li ste probale neke Freshka gora proizvode?
Pozdrav :)

19 comments:

  1. Već neko vreem merkam i definitivno želim da probam :)

    ReplyDelete
  2. Zanimljive su mi kupke u prahu :)

    ReplyDelete
  3. Imam njihov balzam za usne od nane,odlicno hidrira i hladi :-) moram da probam i ovaj od vanile :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni ovaj vise mirise na cokoladu, kao sto napisah, ali odlican je svakako :)

      Delete
  4. Dezodorans u stiku se čini vrlo zanimljivim :)
    Naročito jer je u pitanju menta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlican je zaista, za njega sam se najvise brinula hoce li mi odgovarati i veoma pozitivno sam iznenadjena. A ja jos preferiram one u spreju :)

      Delete
  5. Pasta za zube je jako interesantna :D

    ReplyDelete
  6. Sve mi izgleda tako predivno i preslatko da ne mogu da se odlucim sta mi se najvise dopada. :D

    ReplyDelete
  7. Ja kad sam narucivala prosle godine postarina je bila besplatna, nisam znala da su promenili :) Dezodorans u stiku mi se ne dopada, ja sam uzela od lavande i miris je grozan, mnogo se oseca vosak.. verujem da je nana lepsa.. Pastu za sube sam isto uzela od nane i potrosila sam je skoro, svidja mi se zato sto je drugacija ali mi se nije pokazala nesto sto se ciscenja zuba tice.. Kupka mi je super :) Spremam se vec za novu porudzbinu i nove mirise :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ovo je kao samo za pakovanje paketa dok slanje oni plate. Pretpostavljam da se post express promenio pravila, pa su morali i oni. Ja lavandu slabije volim, pa je problacim kroz manje bitne stvari poput kupke... Pastom sam za sad zadovoljna, videcu hoce li se promeniti utisci do kraja :))

      Delete
  8. Da li dezodorans ostavlja mastan trag na majici? Pasta za zube mi je baaas primamljiva.
    Ana

    ReplyDelete
  9. Dezodorans me baš zanima. Sapuni i balzami su im sjajni.
    Nisam sigurna za ovu pastu, da li je stomatolozi preporučuju?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa, kao i uvek, podeljena su misljenja. Ima onih koji preporucuju prirodne paste, a ima onih koji smatraju da su bolje ove druge "obicne". Ja sam ovom jako zadovoljna, a mami me i Weleda poprilicno. Medjutim, kako je skuplja, nisam sigurna da li cu i kada investirati u nju :) Mozda ako bude jos akcija u kojima se dobija na poklon...

      Delete