Pages

Friday, May 15, 2015

Vichy Purete Thermale cleansing milk and toner



Danas vam predstavljam Vichy dvojac koji koristim već neko vreme u nezi lica. U pitanju su mleko i tonik za čišćenje lica iz Purete Thermale kolekcije. Ja sam ih kupila davno, kada je u Liliju bila akcija 2+1 gratis, pa sam kao treći proizvod uzela termalnu vodu. Cena je oko 1300 dinara za svaki proizvod. Moje utiske pročitajte u nastavku posta...





Tonik je proizvod koji koristim svakodnevno, dva puta dnevno, nakon umivanja, a pre nanošenja seruma ili kreme. Njegov zadatak jeste da ukloni ostatak šminke i nečistoća i da tonira lice. Ranije nisam smatrala da je neophodno koristiti tonike, ali od kada sam počela da ih kupujem, lice mi je zahvalno i to se vidi. Miris mu je prelep, prilično primetan, ali ne guši. Lice zaista ostane odlično očišćeno nakon njega i spremno da bolje upije kremu, serum ili ulje, šta god da koristite za hidratatciju. Ono što je meni jako bitno je da ne isušuje kožu i da ne ostavlja lepljiv trag. Jako sam zadovoljna i mislim da je ovo najbolji tonik sa našeg tržišta koji sam koristila do sad.



Tu je i mleko za lice iz iste kolekcije. Nekada sam svu šminku uklanjala samo mlekom, ali od kada su se pojavile micelarne vode prešla sam na njih, jer mi se nije sviđalo kada se umažem mlekom. Sada mleko ne koristim svakodnevno, već nakon umivanja i pre tonika, ali samo ako sam imala šminku, kako bi nestala uporna šminka pre svega sa očiju. Zimi ga koristim svakodnevno jer mi je koža suva, pa joj mleko jako prija. U ostatku godine, ne, pa mi bočica od 200 ml jako dugo traje. Miris mu je isti kao toniku i predivan je! Ni za ovaj proizvod nemam zamerki, jedino što ima dosta jeftinijih mleka za lice za koje mi se čini da rade isti posao (npr. Balea mleko od kajsije koje je čak 10 puta jeftinije).

Da li volite Vichy i jeste li probale neke proizvode iz Purete Thermale linije?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Probala sam oba proizvoda doduse moje mleko je bilo za osetljivu kozu samo,al mislim da su istog sastava nema neke razlike,bilo mi je odlicno,al sto kazes ima jeftinijih proizvoda,sad si me zainteresovala za Baleu merkala sam ga zimus,al ne znam nisam uzela,videla sam i ono Balea med sensitiv mleko al odustala sam jer imam izuzetno osetljivu kozu pa ...Bas sam kupila na preporuku hipp kremu sensitive i grozna mi je kao da stoji na kozi,a toliki hvalospevi o njoj.Al mozda se odlucim na probu sto se tice baleae.
    MAJA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ta Balea koju sam pominjala od kajsije je za normalnu kozu cini mi se, ne za osetljivu. Tako da ne znam sta bih ti savetovala... Meni je samo koza tela osetljiva, dok koza lica, srecom nije :)

      Delete
  2. Tonik mi deluje zanimljivo videcu da ga kupim, a mleko me ne privlaci, za sada sminku skidam micelarnom i odlicno mi odgovara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja isto, zato mi mleka bas dugo traju jer mleko ubacim bas ako sam imala puno sminke na licu a to je samo u posebnim prilikama... Tonik je odlican, neces pogresiti ako ga kupis :)

      Delete