Pages

Monday, July 6, 2015

Empties #15



Ponovo se nakupilo dosta praznih bočica, pa kao i do sad neću čekati, već vam odmah pišem mini recenzije potrošenih proizvoda. Neki su već dobili zasebne recenzije pa cu vam ostaviti linkove da se podsetite mojih utisaka o njima, a ostalim stvarčicama sa slike ću vam danas napisati par reči.



Proizvodi za lice


Sa sva tri proizvoda sam bila jako zadovoljna i sigurno ću nekad u budućnosti ponoviti kupovinu. Trenutno trošim narednu Weleda kremu, koju sam dobila na poklon u Srbotrade apoteci čime su me zaista oduševili (klik).

Proizvodi za telo


Tu je LPM kupka od mleka koju sam obožavala, kao i prethodne njihove koje sam koristila (vanila i badem), tako da se radujem testiranju voćnih koje već imam i čekaju svoj red. Kao i prethodne dve, izuzetno je kremasta, jako lepo peni, nežna je na koži i što je najbitnije, ne isušuje je uopšte! Miris je veoma lep, za nekoga je možda pre zimski, ali znate da ja volim mlečne mirise tokom cele godine. Ostaje na koži satima nakon tuširanja, tako da ova, a i druge LPM kupke imaju sve moje preporuke. Sastav možete videti na slici ispod.


Tu je i I love... vanilla & ice cream losion za telo koji imam već duže vreme, ali sam sada odlučila da ispraznim bočicu. Ovaj miris je predivan! Zahvaljujući I love... kozmetici sam postala opsednuta svim što ima vanilu u sebi. Nije nešto najbolje što ćete naći, ali za letnji period, kada koristimo malo blaže mazalice, je savršen. Na mojoj koži ovaj miris se oseća prilično dugo, i moram reći da mi se losion svideo dosta više od putera. Koža ostane svileknasta, brzo se upije, a pakovanje sa pumpicom je dosta praktično kako biste potrošili proizvod do kraja. Sastav možete videti ispod.


Victoria's Secret kozmetika mi je stigla iz Amerike dosta davno, u novembru. Međutim, kao i uvek kada kupim nešto što je nedostupno kod nas, bilo mi je žao da bilo šta trošim. Ali odlučila sam da probam prvu od pet mazalica za telo koje imam i to puter za telo pod nazivom "Secret Charm". O mirisu ne treba dužiti, svi njihovi proizvodi mirišu fenomenalno, bez obzira da li inače volite takve mirisne note. Ja sam namerno uzimala neke cvetne kombinacije iako inaće volim mlečne, a potpuno sam se zaljubila u svaki. Puter je dosta gust, tako da se dugo trajati jer se jako lepo razmazuje i ostavlja kožu svilenkastom i satima mirisnom. Nisam sigurna koliko košta kod preprodavaca, ali znam da je na aerodromu oko 15 evra, dok sam ga ja platila samo 5 $. Sastav možete videti na slici ispod.


Proizvodi za stopala


Zatim, tu je maska za stopala od Avon-a koja mi i nije bila najomiljenija, samo zato što sam navikla na njihovu sa lavandom, koja podseća na glinene maske za lice, dok je ova poput hidrirajućih. Kao krema, nanese se na stopala koja bi potom trebalo da se stave u topao peškir, što sam samo jednom probala, jer vi čim to pokušate da uradite, obrišete proizvod sa stopala! Tako da sam je nanosila kao kremu u debljem sloju, na 15ak minuta, a potom ispirala i mazala kremu za stopala. Nisam primetila razliku sa i bez nje tako da mi je drago što je potrošena. Miris joj je zaista divan, orašasat! Sastav možete videti ispod.

Tu je i Avon kupka za stopala koju sam pominjala u postu o nezi stopala i već tada sam rekla da vam ovakav proizvod ni najmanje nije potreban, jer kao kupka može poslužiti bilo koji gel za tuširanje koji u tom trenutku koristite. Miriše na makadamiju, prelepo, tako da je to jedini razlog zbog kog se ne kajem što sam je kupila. Ne radi apsolutno ništa, iako proizvođač kaže da omekšava stopala. Naravno, kada stavite stopala u toplu vodu na 15 minuta, svakako će biti mekša, sa ili bez specijalne kupke. Ako volite miris makadamije, probajte nešto iz ove linije, nećete pogrešiti (piling sam koristila, i odličan je). Sastav možete videti na slici ispod.


Proizvodi za ruke


Ponovo se među praznim  bočicama našao odstranjivač laka iz Aure, samo ovog puta onaj u belom pakovanju. Ovaj je za razliku od prethodnog bez acetona i pogodan je za one devojke koje imaju nadogradnju. Ja nemam, ali želela sam da ih uporedim. Roze mi je bio dosta bolji u smislu da sa manje proizvoda uklonim više laka, tako da duže traje. To je razlog iz kog se ovom neću vraćati. Sastav možete videti ispod.


Izgorela sam dok mi se nije ukazala prilika da probam L'occitane kremu za ruke. Kada se dobijala uz Elle, meni nije stigla (pošto sam pretplaćena) a nije mi se kupovao još jedan komad samo zbog nje. Sada, čim sam je ugledala uz Cosmopolitan, morala sam da kupim, iako časopis nisam ni pogedala. Dosta je gusta i treba jako malo, toliko malo da nisam mogla da verujem, jer ja inače volim da istisnem prilično iz tube kada su kreme za ruke u pitanju. Ovu sam štedela jer je malecka, a onda sam shvatila da više od toga nije ni potrebno jer je dosta masna. Nisam sigurna da li baš vredi dati 1000 dinara za 30 ml, ali ako bih našla neku lepu akciju u inostranstvu ili na nekom sajtu, verovatno bih kupila full size proizvod. Sastav možete videti na slici ispod.


I za kraj, tu je Eveline "Diamond nails" baza za nokte koja nije potrošena, ali je prestala da mi odgovara pa zato ide u smeće. Primetila sam poslednjih par puta, kada uklonim lak, na vrhu nokta (ka zanokticama) da mi je nokatna ploča oštećena. Nisam želela da rizikujem i čekam još, već sam odmah uklonila ovu bazu, kupila novu od drugog proizvođača i bila sam i pravu jer su se nokti vratili u normalno stanje. Ne mogu reći da je proizvod loš, već mislim da je u mom slučaju došlo do prezasićenja pošto godinama unazad koristim "8u1" i "Diamond nails", tako da je noktima, verovatno trebao predah. Nažalost, nemam sliku sastava jer sam bacila kutiju još davno, ali verujem da je još devojaka pisalo o ovom proizvodu i da se sastav može naći na internetu.

Da li ste probale neki od ovih proizvoda i kakva su vaša iskustva?
Pozdrav :)

8 comments:

  1. LPM vanila moj favorit, ne sumnjam d je i ova od mleka božanstvena.

    ReplyDelete
  2. Nisam probala nista od tih proizvoda, trenuto koristim Eucerin Dermatoclean gel za ciscenje lica, volela bih da probam i taj gel za umivanje.
    Samo da se pridruzim pohvalama apoteke Srbotrade. Ja sve kod njih narucujem online i odesevljena sam cenama, uslugom...a pokloncicima koje dodaju da i ne govorim ( i to ne samo testeri vec mini i proizvodi u originalnom pakovanju). :)

    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da da, videla sam da ih devojke hvale za internet prodavnicu... meni je bas blizu pa mi nije tesko da odem i cekam u redu posto su jako ljubazni i izadju u susret musterijama :)

      Delete
  3. Avon proizvodi za stopala s makadamijom divno mirišu, ali kod mene nisu došli na red i mislim da više nema u katalogu :) Kupka mi nije zanimala, više piling i losion :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ni ja ne znam sto sam kupovala kupku uopste :) Piling je super, videces!

      Delete
  4. Nema ih više u katalogu :( Bili su po zimi, ja sam imala kremu za stopala iz te linije.

    ReplyDelete