Pages

Tuesday, July 28, 2015

Sun protection



Danas vam pisem o proizvodima koje sam koristila na moru za zaštitu od sunca. Tu je jedan miks raznih brendova i faktora, a na koji način sam ih ja kombinovala, videćete u nastavku posta. Na slici nedostaje Balea balzam za usne spf 30 od kokosa i vanile koji ste videli u poslednjem "New in" postu, jer je bio u drugoj torbi, ali reći ću par reći i o njemu. 




Top Ten mleko za sunčanje u spreju sa spf 50 sam nanosila na ramena, koja imaju najveće izglede da izgore. Muž je koristio ovu prskalicu za tetovaže i jako smo zadovoljni kako se pokazala. Ramena su mi po prvi put preskočila "rak" fazu i primila jako lepu preplanulu boju. Kako sam imala već neku blagu osnovu, nisam koristila ovaj proizvod na ostalim delovima tela.
Eucerin gel- krema za osobe sklone alergijama je moj ubedljivi favorit. Po prvi put u svom životu nije bilo traga upaljenoj koži. Meni alergija izlazi na gornjem delu tela, u predelu grudnog koša i po rukama, tako da sam na te delove tela nanosila Eucerin kremu sa spf 25. Iskreno, dvoumila sam se da li da ipak kupim spf 50 ali kako mi ti predeli jako slabo i sporo pocrne, odlučila sam se za slabiji faktor i nisam pogrešila.
Nažalost, većina bočica se pošteno izlizala od peska i vode, tako da sam uspela da slikam sastav za samo dva proizvoda, a jedan je upravo Eucerin (slika ispod).


Na ostatak tela nanosila sam kreme sa spf 20 (stomak, leđa, noge).


Prvo sam kupila Sun Dance losion, a onda dokupila i Garnier pošto sam pretpostavila da nam neće biti dovoljna jedna bočica. Ni ovog puta nisam pogrešila.
Garnier mleko za sunčanje je poprilično retko pa mi se nekoliko puta desilo da izađe više nego što je potrebno. To bih navela kao jedinu manu. Što se dejstva tiče, oboje smo zadovoljni, jer nije bilo izgorele kože.
Sun Dance losion od kokosa nisam nosila na plažu sa sobom (da mi ne bi pukla torba od težine :)) već sam ga nanosila na kožu pred odlazak na plažu, dakle u hotelu. Izuzetno je gust i kremast i veoma lako se razmazuje, tako da se znatno sporije troši od Garniera. Miriše predivno na kokos, ali kako moj muž voli neutralne mirise ovakvih proizvoda, ovaj sam koristila samostalno. Jako sam zadovoljna kako štiti i hrani kožu jer su moje inače suve noge veoma lepo podnele prilično dugu i učestalu vožnju motorom po auto-putu na preko 40 stepeni sa jakim vetrom. Sastav možete videti na slici ispod.


I za kraj, tu su proizvodi za lice.


Tu je jedan proizvod od prošle godine, kome je upravo nakon ovog letovanja istekao rok, pa ide u kantu. U pitanju je Sun Dance stik sa spf 30. Prilično je mastan i gust, tako da mojoj, trenutno kombinovanoj koži, ne prija, jer je dodatno umasti. Međutim, mužu je dosta pomogao i prethodne i ove godine i nije imao problema sa opekotinama na licu. 
Ja sam za lice, pored dnevne kreme sa spf 15, na kritična područja (nos i obraze) nanosila La Roche- Posay kremice koje sam dobila u vidu uzoraka, ali su bile više nego dovoljne, jer je zaista samo trunčica dovoljna. One su sa spf 50. Jedna je krema, pa je malo masnija, a druga je fluid, pa više odgovara mom tipu kože. Uglavnom, nos, koji mi uvek obavezno izgori iznova nekoliko puta, je ovog leta bio pošteđen. 
I rekla sam na početku posta da nisam uspela da slikam i Sun Dance balzam za usne u tubici sa spf 30 od kokosa i vanile koji ste mogli videti u ovom postu. Njim smo oboje jako zadovoljni, jer je jako lagan, ne ostavlja sjaj i odlično štiti od sunca. Pomenula sam da smo se dosta vozili motorom pri čemu je naša koža bila izložena i jakom suncu i jakom vetru, ali usne su bile potpuno sigurne sa ovim balzamom. Miriše dosta intenzivno, pa verujem da ne bi odgovarao samo onima koji ne vole miris kokosa ili vanile.

Da li koristite i vi neki od ovih proizvoda/ brendova za zaštitu od sunca?
Pozdrav :) 

4 comments:

  1. Sun dance losion mi se svidja, pre svega zbog mirisa, sto obavlja svoj posao a zato sto se sporo trosi :)

    ReplyDelete
  2. Top Ten i Eucerin su moji favoriti, nekako sam navikla na te proizvode i ne menjam ih vec godinama. :)

    ReplyDelete
  3. Top Tenu sam i ja verna godinama, a Eucerin krema protiv alergije je ljubav na prvo koriscenje :)

    ReplyDelete