Pages

Tuesday, August 11, 2015

Burt's Bees almond & milk hand cream



Retko kreme za ruke dobiju više prostora na blogovima, a posebno retko se dešava da se naiđe na zasebnu recenziju i čitav post posvećen ovom proizvodu. I kod mene je to bio slučaj. Do sada! Međutim, ova krema je tu da krši pravila i verujem da nikoga ne bi ostavila ravnodušnim. Kako je ovo jedan od proizvoda koji su me oduševili na prvo korišćenje, odlučila sam da ne čekam previše, pa vam već nakon desetak dana redovnog "mackanja", pišem ovu recenziju. Moje utiske pročitajte u nastavku posta...





Burt's Bees je američki brend, kog nažalost nema kod nas u slobodnoj prodaji, ali kako znam da dosta vas, poput mene, voli da kupuje preko interneta, nije bilo razloga da ne pišem o ovoj kremi. Ja sam je dobila u okviru seta povodom proslave 20. rođendana brenda (klik) koji je koštao oko 20 evra na akciji. Do kreme možete doći putem sajta Feel Unique (puna cena je oko 15 evra), o kom sam detaljnije pisala u postu: Kupovina preko interneta. Inače, da napomenem, u pitanju je 100% prirodna kozmetika. Kremica dolazi u preslatkoj staklenoj teglici, koja daje dozu luksuza, jer se retko dešava da vidite kremu za ruke u takvoj ambalaži, zar ne?!


Sama tekstura je veeeeoma gusta i masna, tako da bih ja ovaj proizvod pre nazvala tretmanom ili melemom, nego kremom za ruke. Ne može se "mackati" svaki čas, niti je to sa ovih proizvodom potrebno. Ovo je jedna jako hranljiva krema za izrazito suvu kožu, dok je osobe sa normalnom kožom, mogu koristiti za noćnu negu, kao što ja radim. Nanesem je pred spavanje u malo većoj količini (što je manje nego kod regularnih krema, jer je ova baš masna), doooobro utrljam i ona se polako upija dok gledam TV, a i kasnije u toku noći. Miris je jedino što biste mogli naći kao manu, ali kako je u pitanju prirodan proizvod, ne smemo se žaliti. Ja osećam badem više nego mleko, ali većina ljudi ne očekuje taj "rustični" miris u kremi za ruke. Opet ponavljam, kako ovo nije obična krema koju mažemo po nekoliko puta u toku dana, verujem da miris neće predstavljati problem. Uostalom, ko je navikao na prirodnu kozmetiku, neće se iznenaditi.


Sastav možete videti na slici iznad.
Moje ruke ujutru, budu toliko nežne, da im bukvalno ne treba nikakva nega u toku dana. Pošto je nanosim samo jednom dnevno, u večernjim satima, a potrebna je veoma mala količina, mislim da će mi ovih 57 g prilično dugo potrajati. Možda bi neko po opisu ovu kremu svrstao u zimsku, ali verujte, odlična je i leti, jer nema potrebe da se koristi više od jedanput u toku dana. Nadam se da će i ostali proizvodi iz seta izazvati bar deo ovog oduševljenja, pa ću rado nekom narednom prilikom naručiti još neke Burt's Bees proizvode.

Da li ste probali Burt's Bees i koristite li prirodnu kozmetiku u svojoj nezi?
Pozdrav :)

4 comments: