Pages

Tuesday, March 15, 2016

Empties #23



Iako uglavnom pišem "Empties" postove kada se nakupi 7-8 proizvoda, ovog puta je drugačija situacija. Nisam ni primetila da je kesica sa praznim bočicama za jako kratko vreme napunjena do vrha, pa će iz tog razloga ovo biti malo duži post. Dosta proizvoda sa slike je imalo zasebne recenzije, pa ću ih linkovati i dati svoj konačan utisak, dok ću o ostalima po prvi put reći svoje mišljenje. Ukoliko vas zanima kako su mi se pokazali proizvodi sa slike iznad, nastavite da čitate...



Proizvodi o kojima je bilo reči


Mislim da je ovo odličan proizvod posebno ako u obzir uzmemo i cenu. Trenutno koristim jedan dooosta skuplji, koji mi se čini lošiji od ovog Baleinog. Ukoliko ste u potrazi za sredstvom koje efikasno uklanja šminku sa očiju, a ne iritira ih, toplo vam preporučujem ovo.

Mišljenje mi je ostalo isto kao što ste mogli pročitati u linkovanom postu iznad- zelena glinena mi nije najdraža, ali sam peel- off maskom bila jako zadovoljna. I dalje mislim da Planet Spa ima u ponudi daleko bolje glinene maske za lice.

Ovo je proizvod koji redovno trošim i koji je u mom slučaju potpuno zamenio termalne vode pošto radi bolji posao od njih. Za šta ga sve koristim pročitajte u recenziji.

Ovo je sasvim dobar proizvod za suvu kožu lica, kakva je moja zimi. Jedina mana joj je što se dosta brze troši od zelene verzije za mešovitu kožu koja je u vidu gela. Ali, obe su mi se svidele. Zelenoj ću se verovatno vratiti na leto.

Ovo je proizvod sa iHerb-a i smatram ga savršenim pilingom za suvu kožu. Meni je, kao takav, bio idealan tokom hladnijih dana. Veeeeoma dugo traje i ja sam bukvalno zaboravila kada sam ga načela. Sada je vreme za jače pilinge jer mi je koža ponovo mešovita, ali ko se plaši isušivanja, neka obavezno proba ovaj.

Ovo je moj apsolutni favorit kada je prevencija strija u trudnoći u pitanju! Probala sam četiri proizvoda do sada (o četvrtom vam pišem za koji dan) ali mi je ova krema definitivno broj 1! Radi isti posao kao i neka daleko masnija ulja, a upije se u roku od pola minuta.

Krema od koje nisam imala velika očekivanja, a potpuno me je oduševila. Sa zadovoljstvom sam je koristila do poslednjeg trenutka! Iako nije masna poput putera za telo, posao koji radi za suvu kožu je odličan.


The Body Shop puteri su mi omiljena stvar za negu tela, ali sam nažalost ostala bez poslednjeg. Kako skoro neću putovati nigde, moraću da zamolim druge da mi kupe još koji. Smatram da je ovo nešto najlepše što možete priuštiti svojoj koži i da apsolutno opravdavaju svoju cenu od 15ak evra (mada se često mogu naći i na sniženju). U pitanju su pravi maslaci, u čvrstom stanju, koje neophodno "zagrebati". Nisam probala voćne, ali ovi "mlečni" poput ši putera, argana, kokosa i meda su prava poslastica za moju kožu.

Planet Spa puteri su nešto najbliže TBS puterima što nam je dostupno na tržištu. Iako su mi za nijansu lepljiviji od gorepomenutih, mislim da je za oko 500- 600 dinara nemoguće naći išta bolje. Ja sam dugo odolevala i ni sama ne znam kako, ali je ovaj prvi koji sam probala. Naravno, ne i poslednji jer trenutno koristim novi od argana o kom vam uskoro pišem. Ovaj ima sitne šljokice koje nisu ni malo napadne, a miris mu je fantastičan. Što se nege tiče, argan mi je za nijansu draži, ali o tome u nekom narednom postu.

Avon Foot Works kremu za stopala od lavande sam nedavno spominjala u favoritima i zasluženo se našla tu. Iako je ubrajam u blaže, nemasne kreme za stopala, nega koju pruža se da meriti sa nekim daleko masnijim. Iako mi je Mixa Rough Areas ubedljivi favorit, ova je zauzela jako dobro drugo mesto. Iako ne volim miris lavande, u ovoj kremi mi nije smetao, ni najmanje!


Le Petit Marseillais gelove za tuširanje obožavam jer smatram da su jedni od najboljih u ponudi. Glavna karakteristika im je sto baš, baš pene, tako da se sporo troše, a izbor mirisa je neobičan i poseban u odnosu na druge proizvođače. Do sada sam testirala sam mlečne, ali evo tu je i voćno- cvetna kombinacija koja me je ostavila bez teksta. Pravi letnji miris koji miriše na žvake, koktele, ne znam ni sama, hehe. 

Balea gelovi za tuširanje su proizvod koji redovno trošim već godinama. Ovo je ograničena serija od letos, ali ja sam ga do skoro čuvala. Kada sam se uželela lepšeg vremena, ovaj gel je bio prava poslastica. Iako ne volim miris ananasa (a ni ukus) u ovoj kombinaciji mi se jako svideo. Kao i drugi, ne isušuje kožu, dugo traje i prilično je povoljan. Volim njihove gelove za tuširanje, a planiram da probam i uljane uskoro.

Avon maska za kosu sa marokanskim arganovim uljem me jako dugo privlačila kada listam katalog. Moram priznati da su argan i boja ambalaže glavni krivci za to. Iako sam planirala posebnu recenziju o njoj, to se nije desilo, jer ni sama nisam sigurna šta mislim o njoj. Nije loša, ali nije ni vredna posebnog spominjanja. Prlično je gusta, prelepo miriše, ali nisam primetila ni dobra ni loša dejstva na moju kosu, tako da je neću ponovo kupovati.

Balea tečni sapun od papaje je morao biti spomenut samo zbog svog fantastičnog mirisa! Popravi mi raspoloženje kada god ga koristim. Pravi letnji, osvežavajući miris, koji preporučujem da probate, ako niste do sada. Tečniji je pa se brže troši, ali mu je cena veoma povoljna, pa mi opraštam.


Balea univerzalna krema mi se u početku jako svidela, međutim kako je vreme prolazilo, moje oduševljenje je splasnulo. Koristila sam je isključivo za ruke, ali je moja koža vremenom prestala da je upija. Zato ide u kantu iako nije potrošena pošto više nikako ne sarađujemo. Ni ovde mi nije previše smetao miris lavande.

Nikel losion za telo u vidu testera sam dobila u Purity Box-u. U pitanju je jedna jako lagana formula koja je idealna za leto i za ljubitelje mirisa pomorandže. Meni je konkretno mirisao na jafa keks. Nije bio dovoljno hranljiv za moju suvu kožu u toku zime, ali kao što rekoh, mislim da bi za leto bio odličan. Pošto pretpostavljam da mu je cena viša od prosečne, ne dopada mi se to što se miris jako kratko zadrži na koži.

Eucerin Acute Lip Balm je najbolji balzam za usne koji sam probala. Svake zime ga obavezno imam jer je u stanju da sredi ispucale usne za par sati. Cena mu jeste nešto viša nego drugim (oko 600 dinara) ali traje tokom cele godine i zaista je delotvoran. Ovo je definitivno proizvod koji ću kupiti ponovo.

Avon baza za senke je bila veoma voljena i korišćena ali je nedavno prestala da radi svoj posao pa je zato u smeću, nepotrošena. Više ne mogu ravnomerno da je nanesem, a mislim da je glavni razlog tome istek roka, tako da je uklonjena iz upotrebe. Iako mislim da je odlična, red je da se isprobaju neke druge, ali je svakako toplo preporučujem.

Da li ste probale neki od ovih proizvoda i delite li moje mišljenje?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da GIVEAWAY traje do ponoći i prijavite se ako niste do sada! 

14 comments:

  1. Akvabent koristim i odusvljena sam :-) The body shop puter imam od masline i bas lepo hidrira kozu.Moja preporuka avon foot krema od Sea putera meni je odlicna,nogice su kao svila :-) Avon bazu imam ali nisam krenula da je koriatim,jos uvek trosim essence... Super sto sam saznala da je Balein skidac sminke oko ociju odlican,jer u poslednje vreme imam velike iritacijei spod oka i retko koji proizvod mi odg,svakako cu je probati! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja zaista nisam cula da je iko nezadovoljan Baleinim dvofaznim sredstvom tako da ti predlazem da probas sto pre :)

      Delete
  2. Odlicno :-) Javljam utiske kad isprobam!:-)

    ReplyDelete
  3. Avon bazu volim, tek sam po ne znam koji put pazarila novu, a volim i Body Shop butere. Balea dvofazno cu probati. Ume Balea da iznenadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balea ima jako kvalitetne proizvode u odnosu na cenu. A i izbor je veliki sto je dodatni plus ;)

      Delete
  4. LPM gelovi su dobri ( probala sam onaj s nektarinom ), kao i Avonova baza, vracam joj se kad potrosim Artdecoovu :). Od Baleinih gelova bezim otkako sam na jedan imala alergijsku reakciju u vidu cesanja pre par godina :|. Avonove maske volim, sad zelim da probam onu belu Oriental Radiance. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Artdeco baza je i meni bila na WL ali kupih Maybelline kremastu mat senku koja mi super sluzi u tu svrhu a duplo je jeftinija. Imala sam umivalicu Oriental Radiance ali me je strasno pekla kad udje u oci pa sad njom perem cetkice :)

      Delete
  5. Divni proizvodi, neke sam probala, neke baš sad koristim, za masku za kosu Avon i ja ne mogu baš da steknem neki pravi sud a htela sam da izludim dok je nisam probala svi su je samo hvalili :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam morala da probam Avon masku za kosu ali eto ostah potpuno ravnodusna ;)

      Delete
  6. Neke proizvode sam probala... Avon baza definitivno jedna od boljih :) :)

    ReplyDelete
  7. Delimo ljubav prema Eucerin balzamu :)
    Gde je kupljena estar krema?

    ReplyDelete