Pages

Sunday, March 20, 2016

L'oreal Casting Creme Gloss



Iza mene je najduži period ne- odlaska kod frizera. Kada sam se nedavno preračunala, bilo me je bukvalno sramota, jer inače zaista redovno idem na šišanje i farbanje. Ali, trudnoća i to što mi frizerka živi u drugom gradu su učinili svoje. Kad god sam odlazila za Valjevo išla sam na po 24 h i nije bilo vremena da se posvetim kosi. Tako sam shvatila da je moj poslednji odlazak kod frizera bio nakon Kipra, početkom avgusta. Kosa mi je od tada izuzetno porasla, a izrastak je vremenom postao "ombre", haha. Tražeći neku farbu bez amonijaka, setila sam se da sam baš jednu takvu koristila redovno pre par godina i iskreno sam se nadala da ću kad je ugledam, setiti se svog broja. To se i desilo, pa je L'oreal Casting Creme Gloss farba u broju 1010 našla put do moje korpe. Igrom slučaja, tom prilikom je bila i na sniženju, pa sam je platila 700 dinara u DM-u.




U samom pakovanju dobijate nekoliko stvari: tubu kreme za bojenje (48 ml), tubu sa mlečnim razvijačem boje (72 ml), bočicu preparata za negu- hranljivi balzam (60 ml) i par rukavica. Prvo što moram reći je da je balzam koji se dobije u ovom pakovanju jedan od najboljih ikada i posebno mi je drago što su mu duplo povećali količinu- sa 30 ml na 60 ml. Mirise fantastično i jako mi je žao što ga ne proizvode posebno jer bih ga redovno kupovala. Sama farba je dosta blaga poput većine bez amonijaka, ali meni je uvek uspešno posvetljivala kosu. Ovog puta je njen posao bio najveći, jer mi je izrastak bio poveći, a prirodna boja kose mi je tamnija nego ranije (tamno- smeđa). Plašila sam se samo da li će prelaz između novoizrasle kose i starog, ofarbanog dela biti dovoljno ublažen. Pošto mi je kosa prilično duga (ošišala sam se 10ak cm tek nakon farbanja), farba je naneta upravo na izrastak, a samo je mali ostatak spušten niže. 

Izvinjavam se na odsustvu šminke na prvoj slici, bila je slikana samo za ovaj post, ispred zgrade :)

Na slici iznad možete videti kako mi je izgledala kosa pre farbanja (male sličice u dnu) i posle farbanja (veća slika iznad). Žao mi je što se nisam slikala čim sam se vratila od frizera, pošto sam zaboravila, pa je ova slika nastala dva pranja nakon farbanja. Mislim da je prilično lepo ublažila postojeći izrastak i da je prelaz sasvim zadovoljavajući imajući u vidu, ponovo kažem, da je ovo jedna od najblažih farbi na tržištu (bar mi je tako frizerka rekla). Po prethodnom iskustvu sa ovom farbom, znam da se ispira na sivkasto, ne na žuto, tako da je to još jedan od razloga što je volim.


Sastav svega iz pakovanja možete videti iznad.
Ukoliko tražite blagu, a učinkovitu farbu za kosu, ja ovu toplo preporučujem. Naravno, sa farbama se nikad ne zna kako će reagovati baš na vašoj kosi, ali ja sam ovu pre nekoliko godina nasumično kupila i nisam se pokajala. Čak razmišljam da nastavim sa korišćenjem farbi bez amonijaka i u budućnosti...

Da li ste probale ovu ili neku drugu farbu bez amonijaka i kakva su vaša iskustva?
Pozdrav :)

2 comments:

  1. Boje Casting su odlicne, koristila sam ih dugo dok nisam puno osedela, jer imaju jednu manu-slabo pokrivanje sedih (namanjene su mladjim osobama) s toga sam se prebacila na drugu L'Orealovu bezamonijacnih boja, a to je PRODIGY i isto sam toliko zadovoljna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram istraziti i tu liniju jednom prilikom. Sad mi je bilo lakse da ne eksperimentisem vec kupim nijansu koju sam koristila :)

      Delete