Pages

Saturday, January 6, 2018

My makeup collection: highlighters



SREĆAN BOŽIĆ SVIMA!
Uvek su mi rumenila i bronzeri bili prioritet u odnosu na hajlajtere, ali po tome koliko ih imam, rekla bih da je i mene stigla opsesija njima. Tek od skoro imam naviku da koristim hajlajter pri svakom šminkanju i sada bih se pre opredelila za njega, nego za konture, što mi je ranije bilo nezamislivo. Rekla bih da mi je kolekcija dosta raznolika, jer ima onih koji više služe za ukras, ima onih koje nanosim samo na telo, ima novih, a ima i klasika. Pa da počnemo...




Kao i do sada, podelila sam ih u dve grupe u odnosu na cenovni rang, pa prvo "pričamo" o onim malo skupljim!

Urban Decay After Glow paleta je nanoviji komad šminke koji imam. Ako se čitali poslednji "New in" post, znate da sam je kupila sa 50% popusta za crni petak (koštala je samo 18$). Tek sam počela da je koristim, ali već sam se zaljubila. Na prvi pogled sam se uplašila intenzivnih boja, jer je delovala kao paleta rumenila, međutim čim sam je probala shvatila sam da su u pitanju predivni hajlajteri! Predivni! Ipak, da bih pisala detaljnu recenziju, moram još malo da je testiram, ali očekujte post u skorije vreme.

Tu su dva klasika, theBalm Mary- Lou i Cindy- Lou Manizer. Mary imam duže i mislim da je ovo univerzalan hajlajter koji svima treba. Recenziju sam već pisala i možete je pročitati ovde. Cindy sam želela jer se razlikuje od većine zbog svoje rozikaste boje. Meni je on tokom zime savršen. Tada sam jako bleda i mislim da na mom licu ovaj hajlajter deluje prirodnije od nekih drugih koji vuku na zlatno. Oba su gotovo kremasta i apsolutno savršena! Vrede svaki dinar!

Tarte mini hajlajter je takođe novitet u mojoj kolekciji. On ima nešto krupniji šimer od Mary- Lou Manizer-a. No i on je boje šampanjca. Iskreno, bolji je theBalm, ali ovaj je u mini pakovanju pa super dođe za putovanja. Mnogo mi se sviđa kako izgleda u uglu oka, takođe. Detaljnije o toj kupovini na Tarte sajtu, pročitajte ovde.

Too Faced Candlelight Glow hajlajter je još jedan u mini pakovanju. On je bio deo prošlogodišnjeg prazničnog seta. Najslabije je pigmentovan od svih, pa je to razlog što ga volim zimi (pored roze boje, naravno). Dosta je prirodan i jedini je kog se usudim da stavim pri brzinskom šminkanju na lošijem svetlu, jer ne mogu da preteram. Svoč i još koju reč o njemu imate ovde.

Za kraj, tu je i treći mini hajlajter, jedini kremasti Benefit Watt's Up. Ovo je još jedan koji uzimam kad nemam vremena za šminkanje, jer ga prstom utapkam i to izgleda odlično. Takođe, njim volim da pojačam pigmentaciju ostalih u kamenu, za posebne prilike, tako što ga nanesem ispod njih. Ukoliko ga kupite u nekom setu, odlično, a za full- size verujem da je nepotrošiv! I o njemu sam pisala detaljnije (klik).


Physicians formula hajlajter je bio jedan među prvima koje sam ikada kupila. Ovo čak i nije klasičan hajlajter jer se može koristiti i preko celog lica da da sjaj i svežinu, ako ne volite mat izgled na koži. Kao hajlajter, on je veoma suptilan ali je meni kao početniku, tada, bio odličan. Pri tome, izuzetno je lep i divno miriše. Od kada imam sve ove o kojima sam iznad pisala manje ga koristim, ali mi je drago da ga imam u svojoj kolekciji. Recenziju sam vam pisala pre čak tri godine (klik).

Nastavljam sa lepim pakovanjima i predstavljam vam Makeup Revolution Unicorn's Heart hajlajter. Njega sam kupila čim se ovaj brend pojavio u Aleksandru po ceni od 850 dinara. Ako niste kolekcionar poput mene, zaista vam ne treba. Ali, ja nisam mogla a da ga nemam u svojoj kolekciji jer je (na oko) prelep. Probala sam ga nekoliko puta i na licu, ali ako se proizvod pokupi sa zelenog i plavog dela, izgledaćete bolesno. Ostatak je sasvim u redu, mada su "šljokice" malo krupnije za moj ukus. No, ostali, klasični MUR srcasti hajlajteri su savršeni i vrede puno više od svoje cene!

Omiljeni sa ove, druge, gomile je svakako Colourpop hajlajter u nijansi "wisp" (svoč). Poput njihovih senki i rumenila, takoreći je kremast i najbolje se nanosi prstom. Ovaj je u pravoj zlatnoj nijansi, pa je kao takav idealan za leto, kada se pocrni. Takođe, volim da ga koristim ispod ili preko nekih drugih kada baš hoću da sve blješti :)

Poslednji koji imam je hajlajter za telo, ili ga bar ja tako koristim. U pitanju je Bourjois svetlucavi puder za lice i telo. Ja ga koristim leti, kada nosim otvoreniju bluzu, tako što ga nanesem na ključne kosti. Miriše divno, puderasto, a pakovanje je prelepo, retro i što bi rekli "instagram friendly". Ni ovo nije nešto što vam je neophodno, ali je lepo za imati! Platila sam ga oko 1200 dinara u Jasminu.

Koliko hajlajtera vi imate i koji vam je omiljeni?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment