Pages

Wednesday, April 11, 2018

Kosili baby bath



Priznajem da pojma nisam imala da je Kosili izbacio nove proizvode, u zelenoj ambalaži, sa 97% prirodnih sastojaka! Nekako smo od Tarinog rođena verni drugim brendovima, ali mi je jako drago kad vidim da se i domaći brend trudi da ide u korak sa svetom. Kao što znate, i za sebe, a posebno za dete se trudim da koristi što više prirodne kozmetike, ali naravno, bez preterivanja, jer joj se koža mora navići i na ono "obično". Kako s vremena na vreme ima problem sa ekcemima, jako sam obazriva kada su u pitanju proizvodi koje joj nanosimo direktno na kožu, pa bar sa kupkama mogu s vremena na vreme da eksperimentišem. Cena ovog manjeg pakovanja od 200 ml je bila oko 160 dinara. 
Utiske pročitajte ispod...




Ova pena za kupanje je, dakle, namenjena deci i odraslima sa osetljivom kožom, a sadrži biljne ekstrakte kamilice, komorača, matičnjaka, hmelja, hajdučke trave, imele i aloe vere. Takođe, u svom sastavu ima i alatonin i ureu. Ona se sipa u vodu, a potom se rukom napravi pena, po uputstvu proizvođača. Ja iz navike, prvo sipam proizvod u kadicu, a onda nalijem vodu, pa se pena sama napravi. Količina koju koristim nije velika, mada nemojte očekivati puuuno pene. Prosto, mislim da je sasvim u redu i da ne treba preterivati. Kao i ambalaža, sama kupka je svetlo- zelene boje, a miris je standardan za Kosili, samo manje intenzivan, što mi se takođe dopada. Koristimo je već par nedelja i jako dobro se pokazala. Iako joj se jednom pojavilo crvenilo koje prethodi ekcemu, ja sam uspela da ga momentalno saniram mazanjem Eucerin Atopi Control losiona. Doduše, ne mora da znači da je ova kupka uzročnik, jer smo promenili i gel za pranje tela, nakon potrošenog Atoderm ulja za kupanje. U svakom slučaju, trenutno je sve u najboljem redu, koža joj je nežna i nahranjena, bez ikakvih tragova upale.


Sastav možete videti iznad.
SLS jeste drugi na listi sastojaka, ali apsolutno ne postoji način da pena za kupanje bude bez njega. Ne smatram to problematičnim u ovom slučaju, jer se proizvod ne nanosi direktno na kožu, već rastavara u vodi, a samu količinu određujete vi. No, ako vaša beba ima teži oblik atopijskog detmatistisa, svakako bih preporučila izbegavanje svega što ima u svom sastavu bilo šta isušujuće.

Koju penu za kupanje vaša beba trenutno koristi?
Pozdrav :)

No comments:

Post a Comment