Pages

Thursday, September 24, 2015

Balea shaving gel & foam



Danas vam poredim dva jako slična proizvoda za brijanje, oba iz asortimana Balee. U pitanju su gel i pena. Ja sam godinama bila verna isključivo gelu od kokosa, ali sam odlučila da je vreme da isprobam još neke proizvode koje DM ima u ponudi. Opredelila sam se za gel sa mirisom borovnice i penu sa arganom. Moje utiske, sličnosti i razlike, pročitajte u nastavku posta...




Oba proizvoda dolaze i pakovanju od po 150 ml, a i cena im je jako slična. Gel košta oko 270 dinara, a pena je za nijansu jeftinija, pa joj je cena oko 210 dinara. Pena sadrži 95% sastojaka prirodnog porekla, dok su oba proizvoda predviđena i za osetljivu kožu tela. Gel postaje penast tek kada počnete da ga razmazujete po koži dok je pena baš to od samog istiskivanja iz bočice. Penu je dosta lakše brzo rasporediti po nogama, a i postupak pranja ruku nakon toga traje par sekundi, jer nestaje u dodiru sa vodom. Kod gela je malo drugačija priča. Ruke treba malo duže ispirati, kako biste uzeli brijač u ruke i nastavili. Ali, ukoliko slučajno poprskate deo gde je sam proizvod, on neće nestati, kao što je to slučaj sa penom, koja se u tom slučaju mora ponovo naneti na to mesto (suvim rukama). 

Gel

Pena

Sastave možete videti iznad.
Što se samog učinka tiče, oba proizvoda su se pokazala kao više nego dobra. Iako imam jako osetljivu kožu tela, koja neretko reaguje alergijskom reakcijom, u ovom slučaju, nikakvih problema nije bilo. Sa zadovoljstvom sam koristila oba proizvoda: gel kada sam u žurbi (jer ne nestaje ako slučajno isprskam noge vodom), a penu kada sam imala više vremena. 

Gel - Pena

Milsim da samo od vas zavisi šta da izaberete. Ako volite jače mirise, koji više osvežavaju, onda je tu veći izbor istih kod gelova, dok ukoliko ne preferirate previše mirisa u kozmetičkim preparatima, možete izabrati ovu veoma blagu penu za brijanje. Ja sam, u svakom slučaju, sa oba proizvoda zadovoljna i nastaviću na smenu da ih kupujem.

Da li ste probali neki Balea gel ili penu i kakvi su vaši utisci?
Pozdrav :)

7 comments:

  1. Ne koristim pene za brijanje ali svakako da bih probala jednu od ove dve :))

    ReplyDelete
  2. Probala sam gel jos letos i pokazao se sasvim odlicno. Super je, praktican za primenu i nije mi izazvao nikakve iritacije. :)

    ReplyDelete
  3. Isprobala sam oba, i dalje ih imam, ali kako čupam dlake voskom, nisu mi potrebni i izgleda da će se još dugo u tušu zadržati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je koza preosetljiva tako da prolazi ovo ili kreme za depilaciju. A cena je presudila :)

      Delete
  4. Ovu pjenu s arganovim uljem sam imala i bila jako, jako zadovoljna njome jer niti malo,ne isušuje kožu, a i sporo mi se trošila.

    ReplyDelete