Pages

Tuesday, September 29, 2015

My makeup brushes: Blush, Cala, EcoTools, Elf, Aura



Danas je tu ostatak moje kolekcije četkica. Sama kolekcija nije preobimna, jer sam zaista pokušala da ne gomilam četkice, već dobro razmislim koje želim. Imam jos neke na lisiti želja, ali trudim se da razumnije kupujem, tako da će neka od ovih morati da prestane da radi svoj posao, kako bih otišla u kupovinu novih. Posedujem još jednu, koja će se uskoro naći u "Fails" postu, pa sam je ovom prilikom izostavila.




Četka koju trenutno koristim za nanošenje tečne podloge, bilo da je u pitanju puder ili CC krema, je čuvena Blush 32. Kupila sam je, naravno, u Aleksandru za oko 550 dinara. Pošto mi je hitno trebala ovakva četka kada mi se raspala RT Expert Face Brush, odlučila sam se za ovu, jer sam naišla na značajan broj pozitivnih recenzija. I devojke su i ovog puta bile u pravu! Ovo je odlična četka za tečnu podlogu, kojoj je cena zaista niska za kvalitet koji dobijete. Nisam je probala ni za šta drugo, ali sam čitala da ima dosta onih kojima je mulitifunkcionalna. Dlaka je jako meka i nežna, ne upija previše proizvoda i lako se pere. Efekat koji daje licu, je skoro pa identičan već pomenutoj RT četki. Sve preporuke!

Druga koju vidite na slici je četka iz mog prvog seta koji sam kupila preko Aliexpress-a. O samom setu sam već pisala (klik) i moje mišljenje se nije promenilo- ovo je odličan set za početnike! Ova četka je namenjena za tečne podloge, koju sam ja u počeku tako i koristila jer nisam imala drugu. Iako sada preferiram drugi oblik za tu namenu, moje iskustvo sa njom je bilo veoma zadovoljavajuće. Razlika u odnosu na puder nanet prstima je bila više nego očigledna, u pozitivnom smislu, naravno. Kada sam nabavila druge četke, ovu sam počela da koristim za tečne korektore ispod očiju. Iako sada imam RT četku i za tu namenu, ova mi je i dalje jako draga, pa je deo stalne postave.


Tu su i dve duple EcoTools četkice za oči, koje sam kupila preko iHerb-a. Cena za obe je bila oko 6$, a dobiju se u futroli koja je odlična za putovanja, ali i za čuvanje generalno, jer su zbog duplog kraja malo nezahvalne za skladištenje sa ostalim četkicama. Na svakom kraju piše za šta služi, pa tako imam četiri opcije: define, shade, blend, smudge. Iako naredne dve četkice koje ću vam predstaviti koristim češće od ovih, to ne znači da su ove lošije. EcoTools ima jako kvalitetne četke, a neke su i kod nas dostupne (nisam sigurna baš za ovaj set). Veoma im je nežna dlaka i posebno bih pohvalila četku za definisanje, koju ja koristim za obrve i obožavam je.


Aura četkicu za nanošenje senke sam jako davno kupila, pa iz navike u tu svrhu koristim najčešće baš nju. Zaista ne mogu da kažem da je posebna, ali mislim da sa bilo kojom četkicom za nanošenje senke, ne možete puno pogrešiti. Ova sasvim dobro obavlja svoj posao. Jako je lako naneti senku, čak i u veoma malim količinama, tako da mi trenutno veoma odgovara i nemam nameru da je menjam u skorije vreme.

Cala 311 četkica za blendanje je moj favorit od svih ovih četkica. Zaista je najbolja i sve što ste ikada pročitali o njoj je tačno. Nisam imala toliko samopouzdanja kada se šminkam dok je nisam kupila. Mislila sam da ja ne radim nešto dobro kada mi krajnji efekat ne bude onakav kakav sam zamislila, međutim, sa njom je šminkanje druga priča. Ako bih morala da izaberem samo jednu četkicu koju bih morala da koristim samostalno do kraja života to bi bila ona. Mislim da to dovoljno govori koliko je volim! Pri tome joj je cena samo 300 dinara, tako da je svima dostupna. Šta više poželeti!?


I za kraj tu je Elf kabuki četka, koja je takođe kupljena na iHerb-u za oko 6$. Ja je koristim ja matiranje lica završnim puderom i za blendanje rumenila i bronzera na obrazima. Jako je praktična, mala, staje i u najmanji neseser pa je odlična za putovanja. Veoma je kvalitetna, meka, lako se pere i brzo suši što je uvek prednost. Definitivno bih nakon nje volela da isprobam još neke Elf četkice, koje su takođe veoma povoljne.

Imate li neku od ovih četkica i delite li moje mišljenje?
Pozdrav :) 

6 comments: