Pages

Saturday, November 14, 2015

Empties #19



Kako vam dugo nisam pisala ni obične, a posebno ne "Empties" postove, priznaću da je ova gomila bila dosta veća. Međutim, odlučila sam da pobacam sve proizvode o kojima je bilo reči u okviru zasebnih ili grupnih recenzija, a o kojima mi se mišljenje nije promenilo. Tako da su danas na gomili samo proizvodi o kojima se do sada nisam izjašnjavala. Pa da počnemo...



Proizvodi za telo


LPM gelove za tuširanje voćnih mirisa sam tek nedavno isprobala, pošto sam mlečnim bila potpuno oduševljena. Ni ovi me nisu razočarali. Jako su nežni prema koži, ne isušuju je, a miris se prilično dugo zadržava na njoj. Ja sam potrošila jedan sa mirisom breskve i nektarine, kao i jedan sa mirisom limete i mandarine. U prvom preovladava miris naktarine (ja ih prilično razlikujem, pošto mi miris breskve nije najdraži u kozmetičkim proizvodima), a u drugom miris limete. Jako sam zadovoljna sa svih pet vrsta koje sam do sada isprobala i rado ću ponovo kupovati LPM tuširalice. Sastavi se nalaze na slikama ispod.



Yves Rocher piling gel za tuširanje sam nosila na letovanje, međutim, ostalo je malo i to mi se do skoro vuklo po kupatilu. U pitanju je blaži piling, tako da se bez problema može svakodnevno koristiti kao bilo koja druga tuširalica. Baš iz tog razloga, ja imam običaj da takve proizvode nosim na putovanja. Miris je fenomenalan (svima koji vole kupine) i imate utisak kao da se kupate domaćim sokom. Postojanost na koži je takođe zadovoljavajuća, mada sam najčešće nanosila after sun losion, pošto je korišćen na letovanju. Sve preporuke! Sastav se nalazi na slici ispod.


Balea tuširalicama sam već jako dugo verna i ovo je jedna od retkih koja je ponovljena kupovina. Prosto, izbor je uvek jako velik, stalno izlaze nove i limitirane verzije, tako da jako retko kupim istu. Ova se, međutim, veoma dopala i meni i mužu, tako da nije bio problem da se potroši. Proizvođač kaže da miriše na kokos i nektarinu, mada ja kokos baš slabo osećam. Tu je, ali negde u pozadini. Postojanost mirisa je prilično dobra za Balea gelove za tuširanje. Sastav se nalazi ispod.


Avon kupka od jagode je prava poslastica za sve koji vole slatke, gotovo dečje mirise. Ja sam je naravno, na slepo kupila, ali me je miris očarao. Iako je pakovanje malo, jedina mana je to što je iz limitirane kolekcije. Jako lepo zapeni i miris je prilično oseća u kadi, a i u celom kupatilu. Sastav možete videti ispod.


Freshka Gora kupka u prahu je moj prvi izlet u prirodnu kozmetiku kada su proizvodi tog tipa u pitanju. Ona ne peni i to je glavna i jedina vidljiva razlika između nje i klasičnih kupki. Pošto ja obožavam penu, koristila sam je u kombinaciji sa prethodnom od jagode i uživala u erupciji mirisa. Spoj nane i jagode se pokazao kao odličan i jako mi je žao što su obe potrošene. Sastav se nalazi ispod.


Proizvodi za kosu


LPM proizvode za telo obožavam, u šta ste se mogli uveriti na početku ovog posta, pa sam iz tog razloga odlučila da probam i šampon. Od samog šampona nikada ne očekujem previše, jer on služi samo da opere kosu, a nakon toga dolaze na red svi proizvodi koji je neguju i hrane. Ono što se meni nije svidelo kog ovog šampona je što je veoma redak i slabije peni. Iako sam se već vratila na Insight, moram reći da ovaj peni slabije od njega. Miris je jako blag i u njemu preovladava badem. Ne znam kakve su druge linije, ali ovaj se nije pokazao najbolje, tako da ne verujem da ću ponovo eksperimentisati sa njihovim šamponima. Sastav se nalazi na slici ispod.


Amika ulje za kosu je jako dugo čekalo svoj red. I njega sam ponovila na moru, pošto je ovo malo pakovanje od 10 ml više nego praktično za putovanja. Utisak je identičan kao nakon Macadamia ulja. Zaista prelepo hrani kosu, a da je nimalo ne masti. Ja sam ga nanosila na mokre krajeve, 20ak minuta pre sušenja kose. Preporučila bih ga svim devojkama kojima ne odgovara miris Macadamia ulja jer je malo jači, neke kažu i muški. Ja planiram da ih u budućnosti kupujem na smenu. Sastav pročitajte ispod.


Tu je i Gliss tretman za kosu u tubi koji sam dobila prilikom otvaranja jednog Lilija. Jako dugo koristim regenerator u spreju iz iste linije i jednako dugo sam želela da probam i ovaj tretman, ali sam uvek pre davala novac na maske i pakovanja veće militraže. Ovaj tretman sam koristila kada sam bila u žurbi i nisam imala vremena da čekam da maska deluje, već sam nanosila njega i ispirala nakon par minuta. Rezultati su bili odlični! Odnosno, nije bilo nikakve razlike tada i kada noć pre nanesem ulje, a nakon pranja masku držim minimum pola sata. No, pošto je ipak jača hemija u pitanju, ne bih savetovala da ga prečesto koristite već samo kada hitno zatreba. Sastav nisam uspela da slikam jer mi se ogulila deklaracija, ali možete baciti pogled u drogerijama, ako vas zanima.

Ostali proizvodi


Nu-pore maske za podočnjake sam kupila na iHerb sajtu za samo 0.5 $ u okviru sekcije "Trials" gde možete izabrati jedan jaaaako snižen proizvod pri svakoj kupovini. Ja sam do sada probala samo jedan proizvod tog tipa kojim sam bila apsolutno oduševljena (klik). Ovaj se za razliku od Purederm tračica, koje se samo prislone, nalepi, tako da ne morate biti u strahu da će spasti. Čini mi se da i one prilično lepo deluju (bar trenutno), ali kako ih nema na našem tržištu, prednost dajem prethodno pomenutim, kojima sam posvetila čitav post. Sastav je na slici ispod.


Medeni balzam za usne brenda Freshka Gora je proizvod koji ste verovatno viđali u prodavnicama zdrave hrane. Iako pokušavam da u svoju negu polako uvodim što više prirodnih proizvoda, izgleda da mi balzami za usne nikako ne odgovaraju. Ja jednostavno ne volim taj osećaj "kao da sam jela burek" i volim kada ne osećam da na usnama imam nešto što ih štiti. Jedini balzam koji je 99% prirodan a koji ispunjava moje zahteve je bio EOS (za sada). Medeni balzam mi je i pukao pred kraj, tako da zapravo i nije do kraja potrošen (i nije mi bilo žao). I da, piše da miriše na vanilu, a ja koja sam opsednuta vanilom, je uopšte ne primećujem, već bih pre navela da je od čokolade. Možda mi je zapao neki sa pogrešnom oznakom... Sastav se nalazi na slici ispod.


Essence puder u kamenu sam kupila na jednom od čuvenih sniženja za samo 129 dinara. Boju sam itekako promašila, ali leti, kada pocrnim je radio posao. Pri tome, u tom periodu godine mi se koža masti (tj. postane mešovita), tako da sam u principu bila zadovoljna. Međutim, kako sam gotovo sigurna da mu je rok istekao, našao se na ovoj gomili. Njegov sastav pročitajte ispod.


Dahlia aceton sa mirisom lotosa mi je trenutni favorit i mislim da ću se rado vraćati na njega čim potrošim neke u međuvremenu nakupovane za testiranje. Kremicu iz poklopca ni ovog puta nisam probala, pošto su mi ruke u poslednje vreme izuzetno suve i ne eksperimentišem sa kremama već sam verna Burt's Bees teglici. Ovaj aceton ima ubedljivo najprijatniji miris od svih do sada isprobanih (čak mi ni muž ne kuka kada uklanjam lak).

Max Factor "2000 calorie" maskara je dugo bila na listi želja i zaista sam pročitala puno pohvala pa su stoga i moja očekivanja verovatno bila prevelika. No, ne žalim se. Zaista ne mogu da kažem da je ovo na bilo koji način loša maskara jer to ni ne mislim. Pre mislim da je u pitanju to što sam ja očekivala neko "čudo" a to nam gotovo nijedna ne može ispuniti. Koristila sam je u jednom ili dva sloja u dnevnoj varijanti i u dva ili tri sloja za noćne izlaske ili bitnije događaje. Pred kraj sam je kombinovala sa Benefitovom "They're Real" koja daje izuzetnu dužinu, dok je MF više za volumen. Zajedno su bile pun pogodak! Lako se ulkanja micelarnom vodom, tako da nije neophodno imati dvofazno sredstvo.

Da li ste vi probale neki od ovih proizvoda i kakvo je vaše mišljenje?
Pozdrav :)

10 comments:

  1. Ja sam probala tester Amika ulja i tada sam pomislila kako daje identičan rezultat kao i Balea ulje. Nisam se tad setila da pogledam sastav ali sad kad sam videla kod tebem da oni imaju skoro identične sastave a razlika u ceni i nije baš mala xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imala sam Balea ulje i ono mi je takodje bilo odlicno samo sam se smorila cekajuci da se potrosi jer sam zelela da isprobam i druga. Ali ono definitivno ima najbolji odnos cene i kvaliteta :)

      Delete
  2. Meni su tuširalice sa voćnim mirisom najdraže :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja uvek pre biram mlecne ali desi se da se uzelim vocnih :)

      Delete
  3. Nisam probala nista od ovoga ali se nadam da si zadovoljna :)

    ReplyDelete
  4. Nikako da probam LPM , Balea se voli to se zna sve mi se od nje dopada uvek i uvek mi odgovara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj LPM tusiralice cim budes mogla- preporucujem vanilu ;)

      Delete
  5. Joj, kad sam ugledala iHerb opet moram na njohovu stranicu. :) uglavnom, ono što sam htjela reći je da su LPM tuširalice stvarno odlične, ali nisam zadovoljna proizvodima za kosu..

    ReplyDelete