Pages

Friday, November 20, 2015

Nuxe dry oil



Posle više od pola godine, koliko ga imam, došao je red da o njemu i napišem koju reč. Kao što po naslovu vidite, reč je o čuvenom Nuxe multifunkcionalnom suvom ulju. Bilo je onih koji su smatrali da ne vredi izdvajati novac za njega, kao i onih koji se kunu u ovo ulje. No, svakako, niko nije ostao ravnodušan. U kojoj sam ja grupi saznaćete kroz ovaj post...




Dugo sam se dvoumila da li da ga kupim ili ne, jer ako pogledamo cenu, zaista na neki način jeste investicija imajući u vidu prosečnu platu u Srbiji. Kada sam shvatila da ga ima u Srbotrade apoteci i da je cena značajno povoljnija u odnosu na druge apoteke, odluka je pala! Kupila sam veće pakovanje  od 100 ml iz dva razloga: više se isplati i dolazi sa raspršivačem. Cena mu je bila oko 2600 dinara.

Pošto je u pitanju zaista luksuzan komad kozmetike, ja sam odlučila da ga koristim pre svega za telo, i to u posebnim prilikama. Izgubilo bi svoju draž kada bih ga svakodnevno koristila. Ovako, s vremena na vreme priredim sebi nagradu za naporan dan i mali ritual uživanja kada za to osetim potrebu. Baš u tim trenucima, zvezda je upravo Nuxe suvo ulje.

Miris... meni je zaista poseban i prelep! Verovatno ima onih koje ga smatraju prejakim, ali ako volite tople mirise biljnih ulja: lešnika, makadamije, slatkog badema, ovaj će vas sigurno oduševiti, jer upravo ta ulja ulaze u njegov sastav. Sam miris traje satima i sigurno ćete ga osećati na pidžami i sutradan. Iako je idealno za telo, lice i kosu, nisam ga isprobala za svaku namenu. Kao ulje za kosu, nekoliko puta sam ga testirala na suvoj kosi, nakon sušenja i upije se srednjom brzinom, ali kako uvek imam ulja u tu svrhu, nisam nastavila tako da ga upotrebljavam. Kao ulje za telo pravo je savršenstvo! Mislim da bi odgovaralo i najsuvljoj koži! Neverovatno brzo se upija, čak brže od nekih jako laganih losiona, a sam efekat dosta dugo traje i moja koža bude nežna do sledećeg tuširanja. Jako je bitno naglasiti da Nuxe ulje sadrži čak 97.8 % sastojaka prirodnog porekla.

Moji utisci o ovom ulju su više nego pozitivni, ali kako nisam probala neka druga, povoljnija suva ulja, ne bih mogla da ga uporedim sa drugim brendovima. Dobila sam nedavno Le Petit Marseillais ulje, pa ću ga uporediti sa ovim, čim ga isprobam! Inače, na Nuxe sajtu se možete prijaviti da vam pošalju testere u odnosu na vaš tip kože, a velika je verovatnoća da će se među njima naći i tester upravo suvog ulja. Ja sam ga tako prvi put i probala!

Da li ste probali Nuxe suvo ulje i kakvi su vaši utisci?
Pozdrav :)

8 comments:

  1. Dobila sam tester i fascinirana sam!
    Koristila sam ga samo za lice i efekti su fenomenalni... Nazalost trenutno nemam mogucnost da ga kupim, ali ce mi to biti prva investicija kada budem u prilici..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nisam bila hrabra da ga probam za lice jer mi skoro nijedno ulje nije odgovaralo. Ali svakako ako tebi odgovara mogu ti samo reci da vredi skupljati novac za njega ;)

      Delete
  2. ja sam letos kupila ono sa šljokicama...nažalost, nisam oduševljena. na kosi mi ništa ne radi, a na koži samo sija, a osećam peckanje i svrab svaki put kada ga nanesem, posebno po licu i vratu..:/ne znam zašto tako reagujem, većini je ok. A i nekako se ne razmazuje lepo, potrebno je dosta proizvoda da sipam iz pakovanja da bih pokrila neku površinu..moja bočica nije sa raspršivačem, samo se sipa iz nje ...meni ne odgovara-šta da se radi :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene to sa sljokicama nije privlacilo... Ja sam mislila da ce trebati mnogo vise proizvoda kada sam probala tester ali sa rasprsivacem je dosta lakse za koriscenje a i duze ce da traje ;) Steta sto ti to nije odgovaralo...

      Delete
  3. Meni se dopada i onaj sa blagim simerom u sebi.. Ne bih zalila pare na ovo :) <3

    ReplyDelete
  4. Nikada nisam bila fan ulja zato što mi je koža bas masna. Vremenom je postala suva i čitala sam dosta o ovom ulju svi ga hvala pa je moguće da će se uskoro naći na mojoj wish listi :) Super post btw xxxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj tester pa ces proveriti vredi li da bude na wl ili ne :)

      Delete