Pages

Wednesday, November 26, 2014

Avon eye shadow & primer



U današnjem postu opet će biti reči o šminki. U pitanju su dva Avon proizvoda koja sam skoro kupila i mogli ste ih videti u poslednjem "New in" postu. I sada, nakon nekoliko korišćenja došao je red na recenziju. Cene, kao i svim Avon proizvodima variraju, a ja sam ih platila oko 1000 dinara zajedno.

Ova baza za senke je veoma hvaljen proizvod na blogovima i forumima. Ranije nisam smatrala da mi je takav proizvod uopšte potreban, ali sada kada je imam, ne mogu bez nje. Zaista je super! Boje tek sa njom dođu do izražaja, mnogo se lakše radi senčenje, a trajnost im je znatno produžena. Veoma je kremasta i lako se nanosi. Potrebna je mala količina, tako da će nama koji se ne šminkamo svakodnevno, ovo pakovanje dugo trajati.


Što se senki tiče, želela sam neutralne boje jer samo takve koristim i opredelila sam se za paletu od četiri nijanse pod nazivom "mocha latte". U pitanju su braonkaste, zemljane nijanse, kao što i sam naziv kaže. Na slici je svoč sa Avon bazom.
Prva nijansa je najsvetlija u paleti i veoma je lepa kao osnova za dalje šminkanje oka. Takođe se može koristiti i kao hajlajt ispod obrve i u uglu oka. Druga nijansa je mat tamno smeđa i ja je nanosim na sredinu kapka. Potom, uzmem najtamniju (br. 4) i nanesem je na sam kraj oka, kako bih napravila "smokey" efekat. Na kraju, dodajem treću nijansu na sredinu kao i duž cele linije kapka (otprilike onuda kuda bi išao ajlajner). 


Sastav sam jedva našla s obzirom da se nalazi u unutrašnjosti kutija u kojima dobijete ova dva proizvoda. Kako uglavnom kutije bacim, čista je sreća što se on našao u ovom postu. Na vrhu slike je sastav baze, a na dnu sastav senki. Aplikator koji se dobije uz paletu nije na slikama, jer koristim četkice tako da mi je neupotrebljiv.

Ukoliko dodate i Avon fiksator šminke, budite sigurni da senke neće mrdnuti ceo dan. Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovom paletom, iako uglavnom biram one sa sjajnim bojama. Sviđa mi se što su baš najtamnije boje mat, pa preko po potrebi možemo dodati druge senke koje sadrže šimer ako to želimo, a da efekat ostane isti.

Da li ste vi probale Avon bazu i palete senki i kako vam se čine?
Pozdrav :)



18 comments:

  1. Avon bazu sam uzela prije 10 dana i super mi je kremasta i lako je nanesem,prezadovoljna sam. Sjenila nisam probala ali izgledaju divno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam prezadovoljna! Senke su super s obzirom na cenu... :)

      Delete
  2. Nisam još probala Avonova sjenila, ali ove nijanse izgledaju odlično :)

    ReplyDelete
  3. Mogu se složiti s tobom. Ja sam iz čiste radoznalosti, pre nešto više od godinu dana, kupila bazu za senku za oči, da vidim šta može taj čudesni proizvod. Jako mi se dopala i već sam potrošila 2 pakovanja. Mada kada je već pri kraju, zna da se ne razmazuje lepo i da se stvaraju ljuspice, što me malo nervira.. Ali sve u svemu je super proizvod. Sada sam kupila Essence bazu za senku, mišljenja oko nje su podeljena, ali je meni takođe super, ona ima aplikator što olakšava nanošenje. Četvorobojne senke sam takođe probala, imam jednu paleticu iz limitirane kolekcije, Femme fatale, i super su mi pigmentovane, ali ponovo imam malu zamerku- najsetlija, bela se troši. Super post :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najsvetlije se uvek najbrze trose. Mogli bi njih da stavljaju u vecoj kolicini :)

      Delete
    2. Ne u tom smislu :D. Pakovanje mi je ok, ali je ta najsvetlija nijansa u paletici nekako najpaškastija i onda kada je nanosim, pola je na četkici, pola po paleti. Truni se.

      Delete
    3. A ja uvek najvise potrosim najsvetliju jer je stavljam kao osnovu na kapak bez obzira koju paletu koristim :)

      Delete
  4. Omiljena nijansa ove palete, savršenstvo. :)

    ReplyDelete
  5. Imam jedno i drugo,prezadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rekla bih da su sve devojke koje su probale i vise nego zadovoljne :)

      Delete
  6. Svidjaju mi se boje, bas po mom ukusu :) nisam jos nikad probala Avon sjenila pa ne znam kakva su, ali po swatchevima se cine super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam bas bila skepticna ali sam probala posto svi hvale i za sad sam zadovoljna :)

      Delete
  7. Odusevljena sam i sa bazom i sa paletom senki (moja je u nijansi Stone Taupes) ! Lepo si opisala ove divne proizvode:) Kristina

    ReplyDelete
  8. Imam i bazu i senke i oduševljena sam. :)

    ReplyDelete