Pages

Monday, November 10, 2014

Empties #3



Na redu je treći post o potrošenim proizvodima. Nema ih previše ali o nekima ću detaljno pisati jer to zaslužuju, a nisu dobili posebnu recenziju, pa je ovo idealna prilika. Pošto sam o Babylips balzamima već pisala (klik) kao i o Avon puteru (klik) ovde će biti reči o preostala četiri proizvoda sa slike.


Dontodent tečnost za ispiranje usta 


Ovaj proizvod sam kupila samo radi poređenja sa Listerinom. Naime, meni je Listerin prejak, odnosno svako jutro mi krenu suze na oči od njega i to mi zaista ne prija. Ovo sam uzela kao blažu i jeftiniju alternativu i mogu reći da sam zadovoljna. Povremeno se vratim i Listerin tečnostima za usta, ali kada mi zatreba pauza tu je Dontodent. Imaju više vrsta u ponudi. Ovaj je bio zeleni, a probala sam u međuvremenu i plavi i crveni. Dobra stvar je što možete kupiti mala, putna pakovanja (80 dinara) i isprobati, umesto da rizikujete kupovinom velikog. Za sada se i meni i dečku najviše svideo crveni, tako da je to onaj kojeg sledećeg kupujem. Cena im je nešto manja od 200 dinara za 500 ml proizvoda. Ne sadrže alkohol.

Garnier micelarna voda


Apsolutni favorit godine!!! Dugo sam odolevala pomami koja se javila oko micelarnih voda i odbijala sam da ih kupim, jer sam mislila da ne može ništa što je "voda" da dobro skine skinku. Kako sam se samo prevarila! Ovo je prva micelarna voda koju sam kupila i prezadovoljna sam. Nakon nje sam probala La Roche- Posay koja je višestruko skuplja, a po mom mišljenju rade isti posao. Naravno, ko ima osetljivo lice i oči, moraće da izdvoji novac na skuplju kozmetiku, ali za one koje nemaju te probleme Garnier je sve što vam treba. Cena je 550 dinara za 400 ml što je više nego povoljno, a može se naći često i na akcijama. Meni nije iritirala oči sve do poslednja dva korišćenja, tako da je možda došlo do prezasićenja. U svakom slučaju čeka me još puno micelarnih da ih isprobam. Trenutno testiram Mixa vodicu, a onda prelazim na Biodermu i Eucerin pa opet na La Roche- Posay koju sam kupila na akciji 1+1 gratis pa u tom slučaju košta koliko i ova. Sigurno je, da je ovo jedna odlična drogerijska micelarna voda kojoj ću se sigurno vraćati u budućnosti ukoliko se peckanje od poslednjih par korišćenja ne ponovi.

Avene termalna voda


O termalnoj vodi sam vec pisala ovde međutim moram da dodam nešto, konkretno o Avene termalnoj vodi. Tamo sam napisala da mi Avene najmanje prija od tri koje sam isprobala, a sada više nisam sigurna u to. Da, ona je jedina koja se razlikuje od preostale dve ali mislim da mi je podjednako odgovarala. Trenutno sam se vratila na Vichy i kada potrošim nju imaću konačan uvid. Čini mi se da mi je Vichy više pomagala kada je u pitanju nega kože nakon brijanja, ali pisaću o tome kada potrošim još jednu bočicu i kad vidim da li je promena termalne vode bila razlog povremenim iritacijama koje se nisu mogle ublažiti.

Alverde serum za nokte i zanoktice


Ovo je nešto najbolje što sam probala za zakontice ikada! A nema šta nisam probala! Pošto sam kao mlađa grickala nokte, ostala je nimalo lepa navika da i dan danas to ponekad radim sa zanokticama. Ja se godinama borim sa tim i naiđu trenuci kada prestanem, ali u momentima stresa vraćam se toj ružnoj navici. Probala sam sve što postoji na tržištu ali nista nije pomagalo u tim danima. Ovo je jedina stvar ikada koja je u stanju da mi u roku od 12 h potpuno oporavi uništene zanoktice. Bukvalno, ovaj proizvod se bori sa mojim zubima i pobeđuje! Košta oko 400 dinara u DM-u, međutim kada sam tražila novu bočicu u par DM- ova ovog seruma nije bilo. Mada, koliko sam videla ceo Alverde štand je svuda opustošen i deluje kao da već dugo nisu dobili robu. Nadam se da će se to uskoro promeniti jer ja bez ovoga ne mogu da živim. Kupila sam nešto drugo trenutno kao zamenu (videćete u "New in" postu za koji dan), ali to nije ni priblizno to. Ovaj serum je odličan i za nokte, mada ga ja pretežno koristim za zanoktice i samo na njih ga nanosim. Tople preporuke za sve sa sličnim problemom!

Da li ste vi probale neki od ovih proizvoda i kako vam se pokazao?
Pozdrav :)

15 comments:

  1. Donodent i Alverde vodice su stvarno najblaže vodice koje sam probala, ali mi najviše odgovara Paradontax vodica. A Alverde serum mi je genijalan proizvod i čak i meni sredi zanoktice u roku par dana, a nisam baš nešto vredna za redovno mackanje. Avene proizvode već dugo gledam i sve kao skupljam pare i razmišljam šta da kupim tačno, a da ne pogrešim i kupim proizvod koji mi ne odgovara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram probati i Paradontax, hvala na preporuci! Za Avene i bilo koju skuplju medicinsku kozmetiku obavezno se posavetuj ako ne sa dermatologom, onda bar sa farmaceutom da ne bi bacila pare na nesto sto ti ne odgovara! Ja licno vise volim La Roche- Posay i Eucerin pa sam od Avene kozmetike samo termalnu vodu koristila :)

      Delete
  2. Ufff sada si me zaintrigirala sam ovim serumom za zanoktice jer imam isti problem grickanja njih u stresnim situacijama :(

    ReplyDelete
  3. Avene termalna i Garnier micelarna su mi odlični proizvodi :D Termalna me spašava preko ljeta :)

    ReplyDelete
  4. Termalna voda posle brijanja?
    http://lamiastoria018.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da. Za ublazavanje crvenila koje se javlja nama sa osetljivom kozom :) Ona je pre svega za smirivanje koze od raznih upala...

      Delete
  5. Od ovog Dontodenta uvek dobijem mucninu,smeta mi ta slatkoca pa ga vise ne koristim:( ,a Garnier micelarna mi je bila najgora koju sam probala,nazalost. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni kao sto rekoh nema neke razlike izmedju LRP i Garnier sto je dobro sa finansijske strane :) Dontodent je isproban, sad cu redom i istala sredstva za ispiranje usta pa cu valjda naci koje mi najvise odgovara. Dobih u komentarima predlog za Parodontax pa cu prvo njega da probam :)

      Delete
  6. Posto widim da bas dosta iskustwa imas sa micelarnim wodama reko da te priupitam :) widim da je totalna pomama za njima razmisljam da je probam :) nego jel micelarna woda moze da se koristi za klasicno ciscenje lica ili je wise za skidanje sminke?Ja koristim uwece pred spawanje losion pa me zanima dal micelarna moze to da ga zameni i da mi pritom sluzi i za sminku ;) hwala unapred na odg :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Micelarne pre svega rastvaraju sminku zbog "micela" koje su u njima. Tako da ih ja koristim iskljucivo za uklanjanje sminke sa lica i ociju (mada ko ima osetljive oci pre koristi dvofazna sredstva koja su samo za sminku sa ociju). Ne koristim je za klasicno ciscenje jer mislim da taj posao mnogo bolje rade mleka i tonici koji su za to i namenjeni, dok je njena uloga pre svega da ukloni sminku. Ima onih koje su 2u1 ili 3u1 pa se mogu koristiti i kao tonici (Eucerinova je nor. 3u1), ali ja uglavnom imam tonik ili mleko u tu namenu. Nadam se da sam pomogla :)

      Delete
    2. Jesi :) znaci da meni ona ne radi posao :) hwala :*

      Delete
    3. Jesi :) znaci da meni ona ne radi posao :) hwala :*

      Delete
  7. Posto widim da bas dosta iskustwa imas sa micelarnim wodama reko da te priupitam :) widim da je totalna pomama za njima razmisljam da je probam :) nego jel micelarna woda moze da se koristi za klasicno ciscenje lica ili je wise za skidanje sminke?Ja koristim uwece pred spawanje losion pa me zanima dal micelarna moze to da ga zameni i da mi pritom sluzi i za sminku ;) hwala unapred na odg :*

    ReplyDelete