Pages

Saturday, November 29, 2014

Essie: lilacism



Od Essie-ja sam probala samo "lakove" za jačanje i negu noktiju i bila sam zadovoljna. Ali, naravno da sam želela da isprobam i lakove. Prvobitno je trebalo da ih naručim preko eBay-a jer i sa plaćenom poštarinom ispadnu 30- 40% jeftiniji nego kod nas. Međutim, onda sam našla podatak da tim lakovima nije široka četkica kao ovima na našem tržistu pa sam odustala. Ujedno, videla sam i da su sniženi na Beauty Shop-u pa sam naručila dva komada.



Prvi koji sam odabrala je Lilacism. Kako obožavam boju lavande, izbor je bio prilično lak. Iako ga mnogi smatraju letnjom nijansom, ja svetle lakove generalno mnogo više volim, pa ih nosim u svako doba godine. Četkica je šira, bas kakva treba da bude. Lak je ređi nego što sam očekivala, ali to uopšte ne znači da se loše ili teško nanosi. Za potpunu prekrivenost dovoljna su dva sloja, koliko ja imam na slikama. Suši se brže nego drugi lakovi. Prvi sloj se osušio u roku od minut. Za drugi sloj ne mogu sa sigurnošću da kažem koliko mu treba, jer sam prskala Avon sprej za brže sušenje, ali vidim da je opet to vreme kraće nego kod drugih lakova što je ogroman plus. 



Za 650 dinara dobila sam 13.5 ml proizvoda. Trajnost još nisam testirala jer sam tek sinoć nalakirala nokte, ali u postu o drugom kupljenom Essie laku, reći cu vam i taj podatak. Drugi lak koji sam kupila je njihov čuveni Blanc, beli lak koji se smatra najboljim belim lakom na tržištu, tako da očekujte uskoro i njegovu recenziju. A ukoliko sniženje potraje, možda se častim još nekim, ko zna.
Izvinjavam se na izgledu svojih zanoktica, ali dok se ne pojavi opet u DM-u Alverde serum nemam čime drugo da ih negujem jer samo njega "vole".

Da li i vi volite Essie lakove i koje boje su vam favoriti?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da učestvujete u GIVEAWAY-ju Eucerin testera (u VELIKOOOJ količini).

12 comments:

  1. Imama dva Essie laka i oba su u nekim nude nijansama, nisam sigurna kako se zovu. Kod njih najviše volim tu širu četkicu, jer mi je najpraktičnija za korištenje. Također ne dijelim lakove po godišnjim dobima i jako često nosim svijetle nijanse na noktima i zimi :)

    ReplyDelete
  2. Essie su mi najdraži lakovi ♥
    Sole Mate kao zimska varijanta i Peach Daiquiri kao ljetna :)
    I ova bojica mi je divna :)

    ReplyDelete
  3. prekrasna mi je ova neka svjetlija-lila nijansa :)
    divno ti stoji na noktima :D

    ReplyDelete
  4. Odlična nijansa :) a inače su mi favoriti urban jungle i instant hot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja zelim "find me an oasis" i "van d'go" ali ih nema na beautyshop-u :/ Urban jungle mi se isto jaaako svidja! :)

      Delete
  5. Obožavam Essie lakove zbog kvalitete i izbora nijansi :D Najdraži Essić trenutno mi je Fashion playground i kombiniram ga uz sve :D Ovaj je također divan :D

    ReplyDelete