Pages

Friday, November 21, 2014

Handcrafted soaps



Hm... Tri paketića. Ručno upakovana. Sa mašnicom. Na prvi pogled znala sam da me unutra čeka nešto lepo. Za ove sapune sam saznala kada je BlogoMarija saopštila da su sniženi i odlučila sam da ih naručim i isprobam. Prvobitno je trebalo da uzmem jedan za sebe i jedan za mamu, ali nisam mogla da odolim trećem. Oni su proizvod Sapunske radionice Terazije i klikom na link ulazite na njihov sajt gde možete videti kompletnu ponudu.



Za početak tu je piling sapun pod imenom Maksim čija je redovna cena 200 dinara. U njegov sastav ulaze palmino, maslinovo, kokosovo i ricinusovo ulje. Zrnca maka daju piling efekat, a ima blagi miris lavandinog etarskog ulja. Ovaj sapun sam sebi uzela i morala sam odmah nakon slikanja da ga isprobam i oduševljena sam. Veoma lepo peni, nežan je prema koži i što je najbitinje- ne isušuje je.


Naredni sapun koji sam takođe za sebe uzela je od kamilice. On je trenutno snižen 25% i cena mu iznosi 150 dinara. Pogodan je za nežnu i osetljivu kožu kako zbog četiri ulja koja ulaze u njegov sastav, tako i zbog kamilice, koja je poznata po svojim antibakterijskim svojstvima. I njega sam morala da isprobam i odličan je. Ono što je mene najviše iznenadilo je koliko peni. Pri tome, ostaje na koži onaj škriputav osećaj čistoće, a da takođe ne isušuje kožu. 


I treći je mama izabrala za sebe. Cena mu je takođe 200 dinara kada nije na akciji. U pitanju je sapun pod nazivom Odri, kome bogatu strukturu daju ovsene pahuljice, koje osim blagog pilinga, pojačavaju mikrocirkulaciju i uklanjaju izumrli sloj ćelija. I u sastav ovog sapuna ulaze gorepomenuta četiri ulja.

Želela bih da se ogradim i kažem da ih nisam dobila na poklon, tako da ovaj post definitivno nije klasična reklama nekog brenda, već sam želela sa vama da podelim nešto domaće što je ujedno zdravo i dobro za našu kožu. Verujem da će svi ljubitelji sapuna i prirodne kozmetike pronaći nešto zanimljivo za sebe. 
Kao što možete videti, veoma su slatko upakovani i uz svaki dobijete i brošuru u kojoj možete pročitati prednosti korišćenja domaćih u odnosu na industrijske sapune. Rok trajanja im je kraći kao i svim prirodnim proizvodima, mojima konkretno je rok do februara 2015. godine. Još jedna dobra stvar za sve iz Beograda jeste da ih možete lično preuzeti tako da ne morate plaćati poštarinu koja često u ovakvim slučajevima premašuje cenu proizvoda.

Da li ste probale ove ili neke druge domaće, prirodne sapune?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Već me je Marija na svom blogu zainteresovala za ove proizvode, a sad kad sam pročitala tvoj post sigurno ću naručiti nešto! :) Sviđa mi se što vode računa i o pakovanju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najbitnije je da je proizvod dobar a detalji su svakako plus :))

      Delete
  2. Izgleda da su im proizvodi stvarno dobri,bas sam se zainteresovala,verovatno cu nesto naruciti,vidim da su im i cene povoljne.

    ReplyDelete