Pages

Sunday, December 28, 2014

Fails of the year 2014



Kraj 2014. je tu pa se naravno sumiraju utisci i u svetu kozmetike. Srećom, malo je bilo proizvoda kojima nisam bila zadovoljna pa je ovo i prvi post tog tipa. Lepo bi bilo da bude i poslednji, ali dobro, neću da preterujem, jedan godišnje je u redu, hehe. U ovoj godini čeka vas još samo jedan post sa favoritima (da završimo godinu sa nečim lepim) i naravno sa proglašenjem pobednice GIVEAWAY-ja. 

Za početak tu je Lycia krema za depilaciju, koja čak nije ni otvorena. Naravno, utisci su tu zahvaljujući prethodnoj koja je (mukom) potrošena. Sećam se da je bila na akciji kada sam je kupovala pa sam zato uzela dve i to na slepo jer sam do tad kupovala isključivo Weet. Prosto, ova krema meni ne radi ništa! Uradim sve po uputstvu i nema nikakve promene na nogama dok ne uzmem brijač u ruke, a brijač je ono što sam pokušavala da izbegnem. Zato nisam imala želju da načinjem ovo drugo pakovanje. Možda bude u nekom narednom nagrađivanju, čisto da je još neka od vas proba i oceni, jer ne mora da znači da svima ne odgovara ako je sa mnom taj slučaj. Znam da su njihove tračice za lice prilično hvaljene, pa je možda u meni problem, a ne u kremi.


Na slici iznad možete videti Alverde kremu za nokte i zanoktice koja se nalazila relativno skoro među novitetima. Potrošena je prilično, iako sam je veeeoma malo koristila. Kupila sam je kao zamenu za serum kog više (na moju VELIKU žalost) nema, međutim ona nije bila ni upola dobra. Davala sam joj šansu, kao što vidite, ali svaka obična krema za ruke pomaže kod suvih zanoktica više nego ova. Nemam nameru da je trošim do kraja, već ide direktno u đubre. Za sada je tu Eveline ulje koje mi prilično odgovara, a čekam i jedan paket iz Amerike sa stvarčicom za zanoktice, pa cemo videti šta se najbolje pokaže.

*slika preuzeta sa interneta*

Kako obožavam Baleu, smatrala sam da bez problema mogu uzeti njihove brijače umesto Venus brijača koje inače koristim, jer mi je zaista sve njihovo veoma odgovaralo. Do tad. Ovi brijači sem što lepo deluju jer su roze boje sa gumiranom drškom, veoma su loši. Moja koža koja je inače jako osetljiva ih nije podnosila. Preoštri su, tako da sam i ja koja stvarno veoma pazim, bila bukvalno cela iskasapljena nakon brijanja njima. Nisam sigurna ni šta se desilo sa ostatkom kesice, mislim da se dečko služio, ali u svakom slučaju meni je veoma drago što ih više nema.


Ovaj karmin u olovci je kupljen na samom početku mog eksperimentisanja sa ruževima, pre oko godinu dana. Naime, prvo sam kupila crveni karmin u Avonu iz Color Trend kolekcije (samo zbog smešne cene od 200 dinara) da bih videla kako meni uopšte stoje crveni karmini. Pošto mi se svidelo, odlučila sam da kupim neki kvalitetniji, a opcija karmina u olovci mi se veoma dopala. Posebno sam želela da ga probam nakon što sam pročitala hvalopeve o bojama na jednom blogu, a tek kasnije sam shvatila da devojka sarađuje sa Max Factorom i da je to očigledno odigralo veliku ulogu u recenziji. Ovaj karmin ostavlja veoma lošu boju koja deluje kao nešto između balzama u boji, sjaja i karmina što se meni uopšte ne dopada. Ispostavilo se da je Color Trend daleko bolji od Max Factora u ovom slučaju. Jedino mu trajnost nije na nekom nivou, tako da sam ih u tom slučaju koristila zajedno: prvo Avon ruz, pa preko Max Factor i ta opcija mi jako odgovara kada ne želim mat završnicu (što je retko, priznajem, ali eto bar nečemu služi).


I za kraj tu je proizvod koji sam skoro kupila i još uvek se troši. U pitanju je Dontodent tečnost za ispiranje usta sa crvenim grejpom. Uzet je pre svega jer volim grejpfrut i jer je bio na akciji. Veoma loše sredstvo za ispiranje. Nema nikakvu funkciju sem ako pre njega ne koristite nešto jače (tj. nešto normalno), pa želite da se zasladite voćkastim ukusom. Konkretno, ukus mu je kao razblažen ceđeni grejp i kao takav ne daje baš nikakvu svežinu. Ja ga koristim baš tako kako sam pomenula (prvo npr. listerin, pa onda ovo čisto zbog ukusa grejpa koji inače obožavam). Neće mi više pasti na pamet da kupujem sredstva da ispiranje usta sa ukusima. Mentol je zakon!

Da li ste vi probale neki od ovih proizvoda i kakvi su vaši utsici?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Ja sam probala pastu za zube crveni grejp i apsolutno delim tvoje misljenje...nece mi vise pasti na pamet da kupim nista u varijanti :crveni grejp" ....bas je bljak :). A i karmin u olovci imam,dobila sam ga i mnogo je suv kad se nanese,ni najmanje mi ne odgovara :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazemo se za vocke onda :) Moj karmin nije suv uopste ali je boja tragicna ://

      Delete
  2. Imam sve MF Giant Pen Stickove jer sam ih prvo dobro istestirala na poslu (radim za njih) tako da sam odmah znala da je samo jedna nijansa i to ona Vibrant Pink jako pigmentovana, a ove ostale koristim za dnevnu varijantu, cisto malo da obojim usne. Ostalo nisam probala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nazalost uzeh ovu crvenu cija pigmentacija mi se uopste ne dopada ://

      Delete