Pages

Monday, December 1, 2014

Freeman clay mint & lemon face mask



Kao što sam najavila isprobavam redom Freeman maske, tako da je na red došla i ova. U pitanju je glinena maska od mente i limuna. Odlična je za kožu sklonu zapaljenjima kao i za masnu kožu. Kako je moja koža normalna do mešovita, ne bih mogla duže da je koristim, ali je ovo malo pakovanje odlično da s vremena na vreme otklonim višak masnoće sa T zone i pročistim pore. Cena ovog manjeg pakovanja (15 ml) je oko 180 dinara, a velikog od 150 ml je oko 500 dinara. Mogu se naći u pojedinim marketima, drogerijama i naravno, najveći izbor je na sajtu Kozmetika Teatar.


Maska je veoma prijatnog i osvežavajućeg mirisa limuna koji uopšte nije jak, već zaista osvežava. Boja joj je bledo zelena. Kako je u pitanju glinena maska ona se osuši za 10 minuta i potom je možete isprati mlakom vodom. Lice veoma zateže dok se maska suši, što je i uobičajeno za ovaj tip maske. Nisam osećala nikakve neprijatnosti. Ne ispira se teško, što je dodatni plus. Iako mi se povremeno masti samo T zona, nanela sam je na celo lice radi testiranja.


Lice je vidno svežije, a pore su očišćene i to se zaista lako primeti. Ukoliko vaša koža nije masna već mešovita, savetujem da je odmah po skidanju maske dobro hidrirate kremom za lice. Ova maska definitivno nije za suvu kožu. Mojoj normalnoj do mešovitoj koži je prijala, ali definitivno neću kupovati veliko pakovanje jer bi mi redovna upotreba isušila kožu. Tako da ću s vremena na vreme kupovati ovu kesicu, koja traje za 2-3 upotrebe.

Koja je vaša omiljena Freeman maska i da li ste probale ovu?
Pozdrav :)

6 comments:

  1. Nisam je isprobala,ali volim ponekad uzet takve maske da očistim pore iako imam suhu kožu.
    Muče me mitaseri,po nosu,al nažalost nema maske koja ih skida :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisu jos izumeli svemogucu masku :) Doduse meni posle ove i prethodne koju sam probala sa avokadom bude dooosta lakse da uklonim mitisere onom metalnom spravicom :)

      Delete
  2. Nisam probala Freeman masku, ali inače volim maske s glinom i sama je doma radim, prezadovoljna sam efektom :)

    ReplyDelete
  3. Imam veliko pakiranje ove maske, i s obzirom da imam dosta masnu T-zonu i područje brade koje je sklono upaljenim aknama, meni stvarno odgovara.. Nanosim ju samo na T-zonu, jer mislim da je prejaka za cijelo lice. Meni jednom malo pobjeglo maske i na obraze i tu mi se nakon skidanja maske pojavilo crvenilo!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, prilicno je jaka, ali i efektna za one sa masnom kozom :)

      Delete