Pages

Friday, January 2, 2015

My nail polish collection


SREĆNA VAM SVIMA NOVA 2015. GODINA!!! Puno zdravlja, sreće, ljubavi i lepih uspomena vam želim! Upravo sam otkrila da je blog dostigao 30.000 pregleda, tako da je za mene ova godina lepo počela. Za danas sam htela da napišem jedan šaren i veseo post, a ne recenziju, pa kako bolje to uraditi nego sa lakovima za nokte. Moći ćete da vidite moju kolekciju lakova, pošto sam konačno pobacala one koji su se osušili i poklonila one koje je ne nosim nikada. Kolekcija je obogaćena sa još nekoliko njih, ali o tome za koji dan u "Haul" postu.



Kutija u kojoj ih držim je od seta Dolce&Gabbana Light Blue, koja se pokazala izuzetno praktično. Gde ću staviti te nove, pojma nemam, ali trenutna kolekcija sadrži 47 različitih lakova za nokte, koji tačno svi stanu u kutiju. Pa da počnemo...


Prvi lakovi koje vam predstavljam su Essie lakovi, meni jedni od omiljenih iako sam ih tek skoro kupila. Mene Essie asocira upravo na nežne, pastelne boje pa sam takve i kupovala, pošto ih je teško naći kod jeftinijih brendova. Četkica im je šira, lako se mažu, brzo suše i na mojim noktima stoje u proseku četiri dana bez nadlaka. Redovna cena im je oko 1000 dinara ali ja ih kupujem na akcijama, pa su plaćeni po 650 dinara. Nije malo, ali ove boje sam jako želela, pa mi nije žao.


Kiko lakovi se ne mogu kupiti kod nas, a meni je ova tri drugarica donela iz Barselone. Samo sam najtamniji probala, dok druga dva čekaju da potrošim slične nijanse drugih proizvođača koje imam. Najtamniji je boje trule višnje i iako ja mnooogo više volim svetle lakove, ovaj je jedan od retkih koji mi se sviđa. Njihova četkica je klasična i dva sloja su mu dovoljna za potpuno prekrivanje. Što se tiče trajnosti, razočarala sam se. Traje mi oko dva dana, ponekad tri. Možda je to slučaj samo sa tamnim lakom, videću kada isprobam i druga dva.


Malena lakovi su se ove godine pojavili u Liliju i morala sam da ih probam pošto je cena smešnih 100 dinara. I potpuno sam se oduševila, kako izborom boja, tako i trajnošću. Neon lak u boji 63 sam na letovanju prvi put probala i nije se pomerio 5 dana, tako da od mene ima sve pohvale čim je prošao takav test. Providni koristim kao bazni za nokte na nogama. Plavi još nisam probala, ali biće testiran ovih dana.


Golden Rose lakovi su mi omiljeni iz ranga jeftinijih lakova i po kvalitetu premašuju one daleko skuplje. Četkica je šira, lako se mažu i brzo suše, a traju do 5 dana. Omiljeni iz ove kolekcije su mi brojevi 52, 47 i 67 i obožavam da ih lakiram. Crvene nijanse generalno slabije volim, ali kada se uželim tu su 23 (nijansa maline) i 25 (prava crvena). Ljubičasti lak stvarno retko nosim, ali pošto je i njihova cena niska (oko 120 dinara) kupila sam da se nađe. Srebrni često stavljam na jedan nokat, dok ostale lakiram u drugu boju. Odlični su zaista!


Od svih lakova sa šljokicama koje sam ikada isprobala, najbolju pokrivnost definitivno daju Golden Rose lakovi. Holiday kolekcija ima teksturu i veoma zanimljivo izgledaju na noktima. Ova tri laka takođe najčešće koristim u kombinaciji sa nekom drugom bojom, pa oni završe na domalom noktu. Trajnost im je neograničena, bukvalno! Dokle god ih želite na noktima, neće se pomeriti. Cena im je malo jača nego prethodnim GR lakovima i iznosi oko 250 dinara.


Colorama mint lak sam skoro potrošila, tako da su tu samo ova dva. Nude laku ne mogu da vidim broj, pa zato stoji znak pitanja. Ja sam njima u principu zadovoljna. Stoje na noktima oko 3 dana. Oba su starija laka, teget je skoro potrošen, a nude je kupljen jer je zaista teško naći baš tu pravu nijansu i ja sam ovom bila veoma zadovoljna. Njihova cena je oko 200 dinara.


Essence Colour&Go su takođe lakovi koje puno volim, kako zbog boja tako i zbog trajnosti (do 5 dana). Već sam vam više puta pisala da je 146 moj omiljeni lak svih vremena, pa sam zato kupila dva jer ih povlače. Tu je i lak iz Beach cruisers kolekcije koji ima teksturu. Probala sam ga i nije još, mada bi bilo lepo da je boja jača. Pretpostavljam da će na preplanuloj koži više doći do izražaja. Većina ih je pri kraju, a teško da ću opet naći ove boje, šteta. Cena im je oko 200 dinara.


Kada je Flormar otvorio radnju kod Vukovog spomenika, mislim da sam kupovala svaki dan po jedan lak. Takođe je izbor boja odličan, trajnost im je oko 4 dana na mojim noktima. Jedina stvar koja mi sad smeta, a nije na početku je uska četkica. Prosto, navikla sam se na neke druge lakove sa širim, i onda mi baš teško pada kada treba da koristim Flormar lak. Bili su tema mog prvog posta na blogu pa se možete podsetiti (klik).


U tom istom postu sam pisala i o ova tri laka, pa neću dužiti. Mat lakove iz ove kolekcije obožavam i zimi su mi ubedljivo najlepši.


Aura lakove sam pokupovala jer sam imala crveni iz Inches kolekcije koji sam obožavala. Međutim, uzela sam boje koje mi nisu baš najdraže, tako da ih iz tog razloga slabije koristim. Sivi je mat i njega ponekad lakiram zimi. Šljokičavi volim da lakiram preko drugih lakova u boji jer sam ne daje nikakvu pokrivnost. Dok, plavi prosto obožavam. On mi je jedan od omiljenih lakova iz cele kolekcije. Trajnost im je oko 3-4 dana, a cene oko 200-250 dinara.


Za kraj, tu je miks raznih brendova. Gabrini lak je kupljen samo zbog fantastične neon roze boje, za koju treba minimum tri sloja da bi se videla lepo na noktima. Miris ovog laka stvarno guši, a i trajnost nije na nekom nivou. Definitivno mi nije žao jer je koštao samo 80 dinara, ali ih više neću kupovati. L'oreal žuti još nisam probala, dok sam Rimmel pre par godina imala u skoro svim bojama. Kako mi je većina dosadila ostala sam sa jednim. Inglot lak sam kupila pre dosta godina kada nisam nigde mogla da nađem nude lak. Cena je bila oko 10 evra, četkica je loša i dosta je čudne teksture. Prilično se stegao, pa će završiti u kanti ako sledeći put ne budem mogla lepo da ga namažem.


Kao baze sam koristila Essie Grow Stronger koji mi je dosta pomogao nakon skidanja gela sa noktiju. Potrošen je i u kanti je, a kako Eveline pruža isto za tri puta manju cenu, neću ga više kupovati. Avon prskalicu za brzo sušenje obožavam i ne znam ni sama koja je ovo bočica po redu.

Koji vam je najlepši lak iz moje kolekcije?
Pozdrav :)

17 comments:

  1. Imaš lijepu kolekciju!! Najljepši su mi Essie lakovi, prekrasne pastelne boje! :)

    ReplyDelete
  2. Prelepa kolekcija, ne mogu da izaberem najlepšu nijansu, svi mi se sviđaju :))

    ReplyDelete
  3. Meni je aurin plavin bas lep, ja na zalost imam detinjaste nokte, tj jako kratku plocu, tako da ih retko lakiram, cesce nadogradjujem :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam radila nadogradnju jer su mi bili strasno tanki nokti a onda su postali jos tanji kad sam sknula gel. Srecom pa ih Essie i Eveline oporavise pa sad uzivam u lakiranju opet :)

      Delete
  4. Prekrasnu kolekciju imaš, svi su mi wow, posebno GR i essence :D Ja za bazu koristim Eveline 8u1 i ne mogu bez nje, uvijek moram imat bar 1 u zalihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam koristila isto 8u1 ali sad uzeh ovu Diamond nails da probam :)

      Delete
  5. Divna kolekcija, pogotovo Essića :). I sama ih obožavam i uglavnom isto kupujem nježnije nijanse.

    ReplyDelete
  6. Pa šta da kažem i meni su Essie lakovi najlepši. Volim pastelne boje :P
    Ja imam jake nokte tako da i oni najobičniji od 70din meni traju po 1 ili 2 nedelje i tek onda počnu da se ljušte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blago tebi! Mada bih ja opet verovatno menjala lak na 4-5 dana jer mi brzo dosadi ista boja :))

      Delete
  7. kolekcija je divna iako je moja dosta veća. ovaj avonov sprej dugo nisam imala pa sad neznam kolikoon ubrzava sušenje laka? sjećam se samo da mi je mastio prste :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokusavam da se kontrolisem kad je kupovina lakova u pitanju ali u poslednje vreme ih non stop kupujem. Od slikanja ovog posta imam 6 novih :) Da, Avon sprej masti prste ali nokti budu potpuno suvi za 5 min i cak iako zaspim ne upropaste se ;)

      Delete
  8. Joj svi Essie su ti bas krasni, i sama ih obozavam i najvise sam im vjerna nekako :) Fiji je tako posebna nijansa, dugo je na wishlisti. Flormar mi isto ima super lakove, dosta su trajni i lako se mazu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos dva Essija sam u medjuvremenu kupila, ne mogu da se zaustavim :) Meni je Find me an oasis na WL ali ga nema u Srbiji pa ga moram potrziti u Madjarskoj posto idem za nedelju dana :)

      Delete