Pages

Saturday, March 14, 2015

Balea ultra sensitive face foam wash



Dovoljno je bilo par dana sa lošim vremenom, pa da nažalost opet dođe do pauze, jer slike nikako nisam mogla da napravim. Ali, beg iz Beograda za vikend omogućio je dvorište, kao i ove slike koje su mi jedne od dražih na blogu. Danas vam pišem o jednom proizvodu koji istovremeno i volim i mrzim. U pitanju je Balea pena za umivanje za osetljivu kožu lica. Zašto su moji ustisci podeljeni, pročitajte u nastavku posta...




Ovo je prva pena za umivanje koju sam ikada probala. Ranije sam se uvek opredeljivala za gelove i sapune. Otišla sam u DM da kupim L'oreal penu, a onda sam videla da je ova bila snižena pa sam odlučila da joj dam šansu. Platila sam je 325 din kada je bila snižena 20%. Prvo i osnovno, nakon prethodnog sredstva za pranje lica koje sam koristila (Eucerin sindet bez sapuna) sam zaista imala osećaj da je lice potpuno čisto. Nakon pene, taj osećaj je dosta blaži. Vidim ja da ona meni očisti kožu, ali nedostaje taj osećaj škriputave kože (ne mislim isušene, već "čisto škriputave"). No, dobro. Shvatila sam da sa penom doživljaj jednostavno nije isti, pa to i ne zameram ovom proizvodu. Ono što mu zameram jeste miris! Miris mu je zaista užasan. Prosto, miriše mi na bolnicu, a ne želim da dvaput dnevno pri pranju lica pomislim na nju. Već sam pri kraju bočice, ali mi se nos i dalje nije navikao, tako da jedva čekam da potrošim ovu penu.


Sve u svemu, sama pena je odgovarala mojoj koži, a što je najbitnije nije mi dodatno isušivala suve delove lica (obraze). Da li ću je opet kupiti? Ne! Ukoliko izbace još neke mirise (ili verziju bez ikakvog mirisa), hoću, ali ovu konkretno nema šanse da ponovo kupim. Čitala sam i na drugim blogovima da devojke miris podseća na vlagu itd. tako da bar znam da nije samo u meni problem. Sastav možete videti na slici iznad.

Da li vi koristite pene za umivanje i koju biste mi preporučile?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da još par dana traje Eucerin GIVEAWAY!!! 

16 comments:

  1. Ja sam prezadovoljna ovom penom :), probala sam nekoliko razlicitih ali ova mi je POBEDNIK. Jako lepo ocsto lice, ne isusi ga, a sto se tice mirisa meni on uopste ne smeta cak ga ni ne osecam. Vodim se time da miris nije presudan u ovakvim proizvodima. Posto je ovo pena za osetljivu kozu ne bi trebalo da sadrzi miris jer je on jedan od alergena. Ni sama ne znam koliko sam ovih boca potrosila i rado cu je ponovo kupiti. Zao mi je sto nisi imala dobro iskustvo sa ovim proizvodom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo da nema tog mirisa koji mi strasno smeta (pre svega jer me zaista asocira na bolnicu) sigurno bih ponovila kupovinu jer mojoj kozi odgovara. Slazem se da miris ne treba da bude presudan kod ovakvih proizvoda, ali ima drugih koji mi takodje odgovaraju, a prijatnog su mirisa ;)

      Delete
  2. Ja sam je na pola uzela za telo koristiti i za telo je bila fenomenalna! Nisam se drapala kao ludak od svraba. Za lice... Pa što ti kažeš nije čistila baš najbolje. Nije isušivala nešto puno tokom leta, ali zimi moju kožu jeste, ali mi koža nakon nje nije izgledala baš najbolje, da ne kažem najlepše. Mislim da se meni i nije baš najbolje ispirala i uvek završi malo i ustima, da li miris ili sama tekućina- grozno. Nije peckala oči ako upadne u iste. Nisam ponovila kupovinu, ča ni za telo jer za telo uglavnom volim velike ambalaže među stalnom postavkom. Većina ljudi koliko sam mogla videti ima pozitivne kritike za ovaj proizvod. Šta je meni smetalo u njemu, još razbiram (gledam u sastav pa upoređujem sa drugim proizvodima koji mi nisu prijali).

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni su utisci prilicno izmesani... zato sam dugo i cekala na recenziju, skoro do kraja bocice... Nije mi palo na pamet da probam za telo jer mi je u tom slucaju miris jos bitniji :)

      Delete
  3. Mislila sam da probam i ovu penu ali sam citala dosta o njoj i posle ove recenzije definitivno me ne privlaci vise. Najbolja pena za umivanje koju sam koristila je Roc, jako je nezna i ima divan blag miris, lice ostane potpuno cisto a ne isusuje kozu iako mi je normalna/suva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pena zaista nije losa ukoliko ti miris ne smeta. I ja bih rado probala tu Roc, mozda i investoram u nju :)

      Delete
    2. Stvarno se isplati, meni je trajala 3 meseca a koristila sam je ujutru i uvece svaki dan. Roc cesto ima promocije, tako sam je kupila sa popustom i jos dobila na poklon 3 u 1 mleko/tonik za ciscenje lica, isto divan proizvod :)

      Delete
    3. Znam za ceste promocije i vec nekoliko puta sam razgledala ponudu ali nikako da odlucim sta bih kupila... Eto sad za penu znam :))

      Delete
  4. Ova pena je za osetljivu kozu hiper senstitivnu,posto pises blog trebala bi se malo edukovati po pitanju svega ako se vec bavis pisanjem,vidim da brises komentare drugih citateljki pa tako ocekujem da ces i moj.I da ovaj preparat nema mirisa jednostavno jer ni u sastavu ga nema,ne znam kako si mogla bilo sta osetiti.Obrati se drugarici koja ti daje testere da ti jos da od eucerina oni imaju kolekciju za ultra sensitivnu kozu pa ces videti da su potpuno identicne "po mirisu".Jao koliko lupetanja u jednom postu.Nisi jedina blogerka ako se tako moze reci koja nije edukovana po pitanju kozmetike,niti trebas biti,al opet oni koji citaju ne znaju da ima toliko gluposti na jednom mestu.Trebala si napisati da ta pena ne sadrzi jake cistace pa otuda i slabo ciscenje bez skriputavosti koze kao od sindeta.Jer vidim da si slikala sastav prema tome citateljke misle da se razumes.Ovo nije zlonameran komentar nego dobro nameran jer ti je neko stavio do znanja da trebas da pises pametno,a be gluposti.
    Ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam jedan jedini komentar na blogu izbrisala jer ne zelim nista negativno. Kada se sledeci pojavio, posto je bio slican, ostavila sam ga i uljudno odgovorila. Ja miris osecam kao i jos njih. Npr. kod Dijane sam procitala da njoj mirise na vlagu. Ne znam zasto bih lagala da osecam neki miris. Ja sam pisala sam o svom misljenju o ovoj peni i kakva je meni bila. Niti sam koga sta savetovala niti pricala o sastavu. Sastav slikam zbog onih kojima je bitan. Nikad o njemu nisam pametovala niti pricala o sastojcima jer se ne razumem dovoljno. Moj utisak je prenet u postu pa ako su nekome to gluposti nek ne cita. Penu sam kupila sama i nema razloga da lazem ni za miris ni za bilo sta drugo. Hvala na citanju. Pozdrav!

      Delete
  5. Već sam sa više strana čula istu stvar o ovoj pjeni - da je pjena ko pjena dobra no da joj je miris užasan :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam isto citala... Ali odlucih da probam jer ugavnom svi "sensitive" proizvodi imaju neutralan miris... ali defitivno se ne svidja svima :)

      Delete
  6. Mozda cu nekad probati ovu penu, sta znam..miris vlage, brrr..Mozda da probas Niveinu roze penu ? Namenjena je suvoj/osetljivoj kozi ali sam cula da je dobra i za mesovitu/masnu, ja sam davno imala plavu ali ne secam se kakva je bila (verovatno dobra). A komentar iznad..jooj, ok, razmenjujemo misljenja, to valjda i jeste poenta svega ovoga, ali to sto imas da kazes reci na kulturan nacin, zasto ovako, stvarno ne vidim razloga za tako nesto. Sve moze da se kaze na mnogo uljudniji nacin, ne slazes se s necijim misljenjem, dobro, pa nije smak sveta aman. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidis, Nivea mi nije pala na pamet jer sam u isprobavanju drugih kozmetickih kuca potpuno zaboravila na nju ;)
      Nisam te razumela za koga mislis da nije uljudno odgovorio, "Ana" ili ja. Ja se zaista trudim da svima lepo odgovorim, bili komentari pozitivni ili negativni jer zaista ne zelim negativnu atmosferu na blogu, kako zbog sebe tako i zbog devojaka koje citaju ;)

      Delete
  7. Na Anin komentar sam mislila naravno :) Meni su dosad dva komentara bila obrisana, na dva razlicita bloga, nije bilo ni ruznih reci ni nista takvo (jer to nije moj nivo), dakle razlog brisanja je bila neosnovana sujeta (?!) i glupost. Zato sam malocas rekla da sva ova komunikacija, doduse virtuelna, moze da bude malo kulturnija i opustenija,samim tim. Kristina

    ReplyDelete