Pages

Friday, March 27, 2015

MAC Flat Out Fabulous & Flormar lip pencil


Izabrale ste da vam danas pišem o dva meni veoma draga proizvoda za usne. U pitanju su MAC Flat Out Fabulous ruž i Flormar olovka za usne u broju 220. MAC ruževi se mogu kupiti u Ušću po ceni od 2400 dinara, dok sam Flormar olovku kupila na njihovom štandu (takođe u Ušću) po ceni od 260 dinara. Boje su veoma slične, a kako zaista nemam nameru da dajem još 2000+ dinara za MAC olovku, ova zamena je veoma dobro došla.




MAC Flat Out Fabulous ruž je "retro matte" formule, što znači da je još više "mat" od klasičnih mat karmina. Moje usne su uglavnom u dobrom stanju, a i kada nisu Eucerin Acute Lip Balm ih oporavi za veče, tako da nisam imala problem sa dodatnim isušivanjem i isticanjem suvih delova usana. Jeste dosta "tvrđi" od ostalih ruževa koje imam i teže se nanosi, ali kada ga nanesem, svaki put se iznova zaljubim u ovu boju da mi to njegovo teže nanošenje nimalo ne smeta.


Što se tiče Flormar olovke, ona je dosta kremasta i mene podseća na Essence olovke. Samostalno je nisam nijednom nosila, pa ne bih mogla da kažem kakva joj je trajnost i kako izgleda na usnama kada se nanese u debljem sloju. U pitanju je vodootporna olovka. Ja je koristim samo kako bi mi držala gorepomenuti ruž u granicama usana i kako bih ga lakše nanela na usne. Boja je veeeeoma slična MAC ružu, tako da i oni koji nisu spremni da izdvoje 2400 dinara za karmin, mogu pronaći nešto u ovoj predivnoj boji.


MAC karmin je 100% otporan na hranu, piće i cigarete. Apsolutno nema potrebe da brinete da je boja nestala sa usana. Jednostavno ne mrda! I zato smatram da vredi tih para, dok za ostale završnice koje su sjajne i kremaste, poput "glaze", "lustre" ili "cremesheen", nisam sigurna da bih izdvojila tu svotu novca. Mada, nikad se ne zna, jer sam mislila da nikad neću izdvojiti ove pare ni za jedan ruž. Ali, kao što rekoh, u odnosu na kvalitet i trajnost koju dobijete, smatram da vredi!  


Boja zaista vrišti na dnevnom svetlu, dok uveče deluje ipak malo tamnije i umerenije. Takođe smatram da ova nijansa stoji svim tonovima i podtonovima kože, plavušama, crnkama, kao i devojkama sa smeđom kosom. Od svih ruževa koje imam, ovaj mi je ubedljivo najdraži! Mada, odmah uz njega je drugi MAC ruž koji sam kupila, a i o njemu vam uskoro pišem!

Imate li neki MAC ruž i kako vam se čini ovaj?
Pozdrav :)

P.S. Prvi deo GIVEAWAY-a i dalje traje, prijavite se ako već niste!

13 comments:

  1. Nijansa je predivna :) ovu olovku trebam i ja kupiti, zapisala sam sebi broj :D

    ReplyDelete
  2. Uopšte nisam zadovoljna retro matte karminima. Isušuju strašno usta, toliko da ja krenem da se tresem od nervoze :D Plus cigarete i piće skinu dosta boje,
    koja je fenomanalna i to je jedino zbog čega je RM kolekcija u mojim očima ok :)

    Super su ti slike, pozdrav! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su cak prijatniji na usnama nego sto sam ocekivala jer sam bila pomalo uplasena citajuci recenzije :)
      Meni je izdrzao i pice i cigarete (doduse nisam aktivan pusac vec kupim samo kada izadjem uvece posto je to losa stara navika).
      Hvala ;)

      Delete
    2. Drago mi je da bar nekome odgovaraju jer je šteta da propadne onakva kolekcija boja :D

      Delete
  3. Wow, nijansa ruža je predivna, prije nisam preferirala tamnije nijanse na svojim usnama, ali u zadnje vrijeme mi se to baš sviđa! Super ti stoji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam izbegavala tamnije pre a sad samo njih jurim :) Hvalaaaa!

      Delete