Pages

Saturday, March 28, 2015

Sixteen nail polish



Sixteen lakovi su se (sada već) davno pojavili u Liliju. Odolevala sam im, iako imaju neverovatan izbor pastelnih nijansi na koje sam inače slaba, jer sam čitala prilično podeljena mišljenja- nekim devojkama su bili odlični, dok su se druge žalile na sve, počev od formule, preko četkice, do trajnosti. Tako da sam odlučila da ih ne kupujem. A i naišla mi je faza kupovine Essie lakova, pa sam ove potpuno smetnula sa uma. Međutim, kako nigde nisam mogla da nađem upravo jedan Essie lak koji je svetlo plave nijanse, gotovo na granici sa belom, odlučila sam da dam šansu Sixteen lakovima koji su u svojoj ponudi imali baš tu boju.




Lak dolazi u prilično jednostavnoj bočici na kojoj nije jasno istaknut broj nijanse. Ovaj je u broju 463. Bočica sadrži 11 ml proizvoda. Kao što rekoh, u pitanju je veoma svetla nijansa plave boje, pun pogodak za nas kojima je plava omiljena boja, a pri tome volimo i pastelne nijanse. Četkica je srednje širine, što mi odgovara. Međutim, ono što mi veeeeoma smeta je što par dlaka štrči iz nje i onemogućava lako nanošenje laka na nokte. Formula mi se dopada i nakon dva sloja dobijete punu boju, kao u bočici. Ocena 10 za pigmentaciju, koja je uglavnom najveći problem kod pastelnih lakova.


Znam da moja četkica, koja nije najbolje urađena nije usamljen slučaj, jer sam već čitala slične komentare. Međutim, kako lak košta ispod 250 dinara, a formula je dobra, ja mu to opraštam. Što se tiče trajnosti, ne mogu vam ništa reći, jer preko njega imam nadlak Seche Vite koji je zaista odličan i planiram da mu posvetim ceo post uskoro. Da li ću ponovo kupiti Sixteen lak?! Nisam sigurna. Možda, ukoliko me veoma privuče neka nijansa. Nisam nezadovoljna, samo mislim da kod Golden Rose lakova, koji su čak i povoljniji, nikad nećete naići na četkicu kojoj štrče dlake, tako da su od jeftinijih brendova GR lakovi i dalje moj prvi izbor.

Imate li neki Sixteen lak i kakva su vaša iskustva?
Pozdrav :)

P.S. GIVEAWAY traje do sutra u ponoć. Prijavite se ako već niste!

15 comments:

  1. Ja imam jedan ljubicasti njihov i kod mene je isti slucaj sa cetkicom. Ostalo nista nije tako lose, lepo pokriva, brzo se susi, trajnost solidna, ali cetkica mu je stvarno katastrofa. I hajde bar da je to jedinstven slucaj nego bas cujem da su nam svima cetkice takve.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas bez veze sto su podbacili na cetkici, a cak je i super sirine :/

      Delete
  2. Ja uzela 2, 488 i 574 i oba imaju rastrkanu cetkicu, medjutim, posto su boje tako divne, a trajnost velika, oprastam im :D

    ReplyDelete
  3. Divna nijansa zaista, i mene je uhvatila faza kupovine Essie lakova tako da te razumem skroz :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Srecom, pa sam pauziram jer nema kod nas bas svih nijansi koje bih zelela :)

      Delete
  4. Sve bih mu oprostila, pa i tu bezveze četkicu, samo zbog nijanse :)

    ReplyDelete
  5. Steta za cetkicu, nijansa je predivna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Steta zaista, ali nije puno strasno... malo sam se nervirala ali kada sam zavrsila i pogledala boju, vredelo je :)

      Delete
  6. Boja je predivna, bas steta da je cetkica tako losa, mada zbog te divne plave nijanse, progledala bih mu kroz prste. :)
    Pozdrav

    A Mug of Cocoa

    ReplyDelete
  7. Imam isti taj i imam u broju 482, pigmentacija im je divna, boje su jos lepse, kod mene je cetkica normalna,ne strce dlake,i nemam ni jednu jedinu zamerku protiv lakova, sve mi se svidja! :)

    ReplyDelete
  8. Imam isti taj i imam u broju 482, pigmentacija im je divna, boje su jos lepse, kod mene je cetkica normalna,ne strce dlake,i nemam ni jednu jedinu zamerku protiv lakova, sve mi se svidja! :)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete