Pages

Thursday, April 2, 2015

Body care



Kako ste već imali prilike da čitate o nezi stopala i kose, red je došao i na post o trenutnoj nezi tela. Kao što znamo, proleće je nedavno počelo, ali su u mom kupatilu i dalje "zimski" mirisi. Leto je tu za voćne i osvežavajuće mirisne note, ali su meni ipak ovi prvi generalno draži. Predstaviću vam četiri proizvoda koja u ovom momentu koristim, a to su: piling za telo, gel za tuširanje, puter za telo i ulje protiv celulita.



Yves Rocher gel za tuširanje i Avon piling


Yves Rocher gel za tuširanje sam kupila još u oktobru u Istanbulu jer je bio snižen (ne sećam se tačne cene, ali kod nas su oko 600 dinara). Pošto obožavam sve što ima vanilu u sebi, ovaj gel je bio logičan izbor. Očekivala sam da će biti gušći, međutim nije, tako da je potrebna malo veća količina nego kod drugih tuširalica. Pumpicu sam naknadno kupila i dosta olakšava doziranje posebno zbog toga što je ređi. Bočica sadrži čak 400 ml gela. Koža ostaje svilenkasta i veoma lepo nahranjena. Čini mi se da mi posle njega čak ne bi bila neophodna mazalica (što sam i potvrdila par puta kada sam bila u žurbi). Moja koža tela je suva i ovaj gel joj jako prija. I na kraju, ono što je mnogima presudno kod proizvoda ovog tipa, a to je miris- on se zadržava veoma dugo na koži i veoma je intenzivan (kao da ste naneli losion za telo). Planiram da isprobam uskoro još Yves Rocher tuširalica, čim potrošim zalihe koje imam. Sastav možete videti ispod.


O Avon pilingu od čokolade sam već pisala u okviru jednog od prethodnih "Empties" postova. Ali nije na odmet spomenuti još jednom koliko je divan. Dovoljno govori činjenica da trošim drugu tubu za redom, a meni se to apsolutno nikada ne dešava sa proizvodima za negu tela. Ovo mi je ubedljivo najdraži piling od svih koje sam do sad probala. Kada se nanese na telo, miris čokolade vas prosto opije i mami da ga pojedete, iako nije za jelo, hehe. Piling zrnca su sitna ali gusta i veoma dobro rade svoj posao. Ja ga koristim svaki drugi ili treći dan, pre gela za tuširanje, jer ipak volim da se nakon pilinga klasično istuširam (iako to nije neophodno). Može se naći i u aktuelnom Avon katalogu, a cena mu varira od 200 do 350 dinara, čini mi se. Sastav možete videti ispod.


Fennel puter i MeiLab aniteculit ulje


Već ste imali prilike da čitate o prethodnom Fennel puteru od vanile i makadamije (klik). Ovim sam podjednako oduševljena. Polovinu sa kokosom sam već potrošila i trenutno privodim kraju ši puter. Posle The Body Shop putera meni su Fennel omiljeni. Cena im je pristupačna (oko 350-400 dinara) i zaista odlično neguju moju, inače suvu, kožu. Miris je predivan, ali veoma suptilan, tako da verujem da bi se svima svideo. Koža ostaje nahranjena i svilenkasta do narednog kupanja. Nisu previše gusti tako da se mogu koristiti u svako doba godine. Od svih putera na nasem tržištu, ovi su mi definitivno omiljeni! Sastav možete videti ispod.


Anticelulit ulja koristim od novembra gotovo svakodnevno. Ima dana kada ne stignem, ali sam u 90% slučajeva svaki dan butine masirala nekim anticelulit uljem. O prethodnom ste mogli već čitati ovde. Sofi ulje se odlično pokazalo, ali ja ne bih bila ja, kada ne bih želela da probam još neko. Želela sam da kupim klasično MeiLab ulje od bršljana, ali ga u nekoliko Lilija nije bilo, pa sam slučajno primetila da imaju i ovo sa istom namenom. Ređe je od Sofi ulja, pa se brže troši, ali kako je cena ista za duplo više proizvoda, isplati se kupiti i njega (200 ml, oko 400 din). Miriše veoma prijatno i mene lično asocira na pepermint. Veoma se brzo upije, u roku od 5-10 minuta. Koža ostane veoma nežna i glatka i zaista vidim pomake od kada koristim ova ulja. Naravno, u postu o Sofi ulju sam napisala da samo korišćenje bilo kakvih preparata vas neće osloboditi celulita, ali kako sam ja promenila sve svoje navike u vezi ishrane i fizičke aktivnosti, zaista vidim da ima efekta. Sastav možete videti ispod.


Od čega se sastoji vaša svakodnevna nega tela?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da je GIVEAWAY u toku i prijavite se!

6 comments:

  1. Toliko čitam o ovom buteru i toliko mem mami a nikad da ga kupim jer neću da gomilam mazalice :). Dopada mi se uvek tvoj izbor imamo sličan ukus :)

    ReplyDelete
  2. Ozbiljno se razmisljam da li da uzmem ovaj coko piling :) obozavam miris cokolade :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njega svi obozavaju, ko god ga je probao. Na svim blogovima je hvaljen i to s razlogom, tako da preporucujem da probas sto pre :)

      Delete
  3. Ne znam zašto, ali sam mislila da su YR proizvodi prirodni, a sad vidim da imaju ne tako dobar sastav. Šteta, baš me je privukao gel. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisu, i ja sam to mislila u pocetku. Ali nisam mogla da odolim jer imaju mnogo lepe mirise :)

      Delete