Pages

Friday, April 17, 2015

iHerb haul #4



Pre tačno tri sedmice naručila sam ovaj paket. Očekivala sam da će stići krajem ove ili početkom sledeće nedelje, ali sam se opet oduševila kao malo dete kada je poštar pozvao. U paketu se nalazi dosta stvarčica, a cena svega je bila 41.86$. Od ove cifre se odbiju popusti u iznosu od 13.92$ i doda dostava 7.12$- što dođe da je mene ovaj paket koštao 35$. Sve cene u nastavku posta su sa popustom, koji sam opet iskoristila za prvu kupovinu, jer sam drugom karticom plaćala (10$ off + 5% off za porudžbine preko 40$). Naravno, ocarinjen je kao i svaki prethodni put i doplatila sam vrednost PDV-a što je bilo oko 750 dinara (pošto je dolar skočio i sada iznosi 113 dinara). Šta se sve nalazi u kutiji pogledajte u nastavku posta...




Tu je Queen Helene peel off maska za lice od grožđa koja veoma interesantno deluje. Kod nas ne postoji veliki izbor ovog tipa maski, pa sam želela da probam jednu američku. Kod njih je ovaj brend prilično popularan i jedva sam se odlučila koju masku da probam. Tuba sadrži čak 170 ml, što je više čak i od Freeman maski, a cena joj je bila samo 2,83$. Proizvođač kaže da uklanja nečistoće iz pora i tonira kožu lica. Ova verzija sa grožđem je za normalnu do mešovitu kožu. Za sad sam je samo pomirisala i sviđa mi se miris. Kada je isprobam očekujte recenziju.


Tu je još jedan Queen Helene proizvod i to piling za lice. Ovaj je za normalnu do suvu kožu. Pitaćete se zašto je prethodna maska za normalnu do mešovitu, a ovaj piling normalnu do suvu kožu. Moja koža je trenutno normalna, ali kako je do skoro bila suva, nisam želela da rizikujem da je piling dodatno isuši, dok kod peel off maske nemam tu bojazan. Ovaj piling je od ovsenih pahuljica i meda što mi deluje kao veoma dobra kombinacija. Trebalo bi da je u pitanju blaži piling, ali videćemo. On takođe dolazi u tubi od čak 170 ml, a cena mu je 2,77$. Pisaću vam i o njemu u budućnosti, sigurno.


Deep Steep proizvode sam prvo primetila na Feel Unique sajtu. Ni sama ne znam zašto sam odlučila da proverim ima li ih na iHerb-u, ali dobro je da jesam pošto je razlika u ceni u najmanju ruku šokantna. Na Feel Unique sajtu ovaj piling za telo košta čak 16.43$, dok sam ga ja platila 6,21$. Kao što možete videti, više nego duplo je skuplji ako ga naručujete iz Engleske. Za taj novac sam dobila 225g proizvoda. U pitanju je piling za telo od smeđeg šećera i vanile koji ne mogu dočekati da isprobam. Nisam ga jos otvorila pošto ima zaštitnu foliju ispod poklopca, jer želim da bude iznenađenje kada ga budem prvi put koristila. Ako se pokaže kao dobar, rado ću isprobati još Deep Steep proizvoda, jer me pre svega privlače svojom prelepom ambalažom, a nadam se da je i kvalitet tu.


Sprejevi za telo su nešto što leti svakodnevno koristim, pa ih brzo trošim. Volim da imam puno mirisa i da onda svaki dan izaberem koji želim u zavisnosti od raspoloženja. Mojoj kolekciji se pridružio još jedan i to sa mirisom vanile (naravno) i slatke pomorandže. U pitanju je brend Hugo Naturals koji ima štošta zanimljivo u ponudi. U bočici ima 120 ml spreja i cena mu je 3$. Kada sam pomirisala sprej odvrtanjem raspršivača, mirisao mi je identično kao jafa keks. Međutim, kada se nanese na kožu miris postane znatno blaži i dominira vanila u odnosu na pomorandžu što mi se posebno sviđa. Jedva čekam leto da se vratim na sve svoje sprejeve!


Kao i uvek, izabrala sam nešto iz sekcije "Trials" po veoma sniženoj ceni. Svaki put sam uzimala nešto drugo, pa sam se tako, ovog puta, odlučila za maske sa kolagenom. Cena ovog pakovanja je 0.5$. U njemu dobijete dve maske, jednu od aloje, a drugu od krastavca. Obe su u obliku vlažne maramice koju stavite preko lica. Njih ću isprobati već ovih dana pa vam uskoro prenosim utiske. 

  
Naravno, ja ne bih bila ja, kada ne bih naručila neko ulje za kosu. Prosto, primećujem velike promene na bolje od kada redovno koristim ulja, tako da se trudim da ih stalno rotiram i isprobavam nova. Sada sam se odlučila za ulje sa vitaminom E brenda Cococare. Bočica ima 60 ml ulja i koštala je 2$. Proizvođač preporučuje da se koristi svakodnevno, što ću i pokušati da uradim čim ovo ulje dođe na red (čitajte: kada konačno potrošim Balea ulje). 


Ovaj proizvod sam dodala potpuno bez veze. Želela sam da zaokružim porudžbinu na 35$, a bila sam ograničena težinom, kako dostava ne bi bila skuplja. Krenula sam da tražim šta ima zanimljivo, a da je pri tome jeftino i lagano, haha. Slučajno sam naletela na ovu četku za nokte i delovala mi je kao zanimljiv proizvod koji bih mogla da ubacim u svoju rutinu pedikira/ manikira. Tako je ova Ecotools četka postala moja za samo 0,9$. Veličina je taman za šaku, a dlake su srednje čvrstoće. Koliko će i da li će mi prijati, obavestiću vas.


Naravno, u svakoj iHerb porudžbini mora se naći bar nekoliko balzama za usne. Jednostavno, ogroman je izbor, a ovi na našem tržištu ne deluju dovoljno zanimljivo, tako da se uvek opredelim za neki drugi brend. Ovog puta je to Blistex, kog ima kod nas, ali ponuda nije ni blizu široka kao na sajtu. Izabrala sam ovaj "multipack" pod nazivom Fruit Smoothies u kom se nalaze tri balzama: berry explosion, triple tropical i melon melody. Malo je reći da mirišu predivno! Mislila sam da mi se možda narandžasti neće svideti, jer ne volim ananas, ali je miris pravi letnji i baš mi se dopada. Cena ovog pakovanja je bila 2,68$. Svi imaju SPF15, tako da su idealni za predstojeće toplije dane.


E.L.F. šminku sam poručivala i ranije, ali nijednom nije bila za mene, već za poklone. Tako da mi je veoma drago da ću i sama nešto isprobati. Kako mi je ajlajner pri kraju, odličila sam da kupim ovaj i to za samo 1,42$. Nisam htela da vam slikam četkicu, jer i o njemu svakako planiram poseban post. Čim ga dovoljno isprobam, očekujte recenziju.


Prethodna kabuki četka koju imam se skoro pa raspala- što od korišćenja, što od starosti, tako da je bilo vreme da se zameni novom. Ovo je takođe E.L.F. proizvod i veoma lepo deluje. Ja planiram da je koristim za transparentni puder. Cena joj je bila 4,25$.


I za kraj, tu je ono najslađe. Bukvalno! Nestle napitak sa čuvenim "marshmellows"-ima. Naravno, da smo dečko i ja morali odmah da isprobamo, iako nam je zabranjeno slatko, ali ovome se nije moglo odoleti. Svaki prethodni put kada sam kupovala na iHerb-u bilo je rasprodato, tako da sam konačno ubola pravi trenutak kada ga ima na stanju. Može se praviti sa vodom, a za intenzivniji ukus preporučuju mleko. Naravno, stavili smo mleko. Prelepo je! Mnogo je slađe od standardnog Nesquick-a i imate utisak kao da jedete čokoladu, a ne kao da samo pijete još jedno čokoladno mleko. U kutiji se dobije 6 porcija za 1,42$. Ako nekad budete kupovali na iHerb-u, a ljubitelj ste čokolade i slatkog uopšte, ne preskačite ovaj Nestle napitak. Na mom instagram profilu možete videti kako izgleda kada se napravi (@girlwitharedbow).

Kako vam se dopada sadržaj moje iHerb kutije?
Pozdrav :)

P.S. Ne zaboravite da je GIVEAWAY u toku!

19 comments:

  1. Pelepe su sttvarcice :) Mene uvek plasi ta kupovina jer kod nas previse ocarine neki paket i citala sam mnogo losih iskustava sa carinom :) A ovi blistex balzamcici su preslatki, obozavam vockice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ukoliko je paket vrednosti ispod 50 evra, jedino sto mogu je da naplate PDV a on iznosi 20%. Ja sam u ovom slucaju ocekivala manje, jer nisam pratila rast dolara, tako da sto se tice carine, sve je po propisu ovog puta :)
      Blistex balzami su njam njam ;)

      Delete
  2. Interesantno :)
    Ja imam kabuki od E.L.F.-a. Odlicna cetka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bas mi je drago ako je dobra, nisam je jos isprobala na licu :)

      Delete
  3. Lepa kupovina, najvise mi se svidjaju balzami za usne i elf cetkica i naravno Nestle :) Vec dugo merkam razne stvari na iherb i nikako da se odlucim, stalno se predomisljam i otkrivam nove proizvode, steta sto smo toliko ograniceni sa carinom, pdv-om i ostalim troskovima.
    Jelena

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam tako mesecima stavljala proizvode u korpu, brisala, menjala i dvoumila se. A drago mi je sto sam odlucila da pokusam jer kao sto vidis vec cetvrti put narucujem... Ovoliko proizvoda za 40ak dolara se isplati cak i sa carinom, pogotovo sto zaista volim da testiram stvarcice kojih nema kod nas, nekako su mi zanimljivije :)

      Delete
  4. Volim da citam tvoje Iherb postove, tacno dodajem na spisak stvari, bas se prosiruje :D
    A Nestle bih odmah kupila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako mene pratis bice ti poduzi spisak jer sam opsednuta iHerb-om :D
      Nestle obavezno uzmi ako ga ima na zalihama. Jedina mana je sto je cesto rasprodat!

      Delete
  5. Koliko finih stvari :D mene sada zeza ova poštarina, mijenjali su nešto i kako god, izađe me preko 8-9$, a to mi nije baš malo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onda ti je verovatno tezak paket. Meni je paket bio skoro pa 1,5kg i postarina je bila oko 7$. Naravno, mnogo bolje je bilo kada je kostala 4$ i nije bila vezana za tezinu paketa... :/
      I 7$ je puno, ali kad se odbiju popusti izadje ceo paket po korektnoj ceni, ako ne gledam shipping zasebno ;)

      Delete
  6. Ovi balzami za usne mi deluju odlicno, tako su veseli i sareni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mirisu fantasticno a ne sumnjam ni u negu jer je Bistex prilicno hvaljen :)

      Delete
  7. Meni i dalje nije jasno zasto carine robu ispod 50e jer koliko znam to je granica. Da li na paketu pise iznos? Ako ne pise, to je druga stvar. Onda carinici odokativno procene iznos paketa pa odvale cifru. Ja kao luda narucujem Sleek kozmetiku do te cifre i nikada mi se nije do sada desilo da me carine.
    Btw, divan "ulov"! Pripremam se i ja za jedan iHerb experience ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carninjenje mi nazivamo bilo koje zadrzavanje na granici, a pravo carinjenje i jeste za pakete preko 50 evra. Dok je ovo "samo" placanje PDV-a koje bi trebalo da vazi za svu robu koja udje u zemlju. E sad, njih naravno mrzi da otvaraju manje pakete, pre svega iz Kine koji kostaju po par dolara pa njih ne "obradjuju" tj. ne naplacuju PDV. Kada se narucuje sa ozbiljnijih sajtova, a iHerb je jedan od tih, postoji racun sa tacnim iznosom i ne mogu oni nista sami da pretpostavljaju vec naplate 20% od toga. Ja kada narucujem bilo sta iz Evrope ne naplacuju mi ni PDV, ali iz Amerike izgleda proveravaju svaki paket. Zato mi je draze sa feelunique.com da kupujem, ali iHerb-u ne mogu da odolim :D

      Delete
    2. Aaaa sad mi je jasno, ima veze i sa drzavom :p Hvala ti puno na razjasnjenju! :)

      Delete
    3. Ja sam bar izvukla taj zakljucak jer sam oko Nove godine bas puno toga narucivala preko stranih sajtova... Feelunique i Asos- nista, iHerb i Vitacost- naplacen PDV :)

      Delete
  8. Toliko toga zelim da narucim sa ovog sajta, mnogo toga mi se svidja ali uvek me nekako koci ta carina i taj proces ceo, previse mi je tu zavrzlama i stvari za razmisljanje :D Znaci uvek ispod 50e, naplacuju 20% od iznosa kao PDV?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su naplatili PDV za poslednjih 6 paketa iz Amerike (iHerb, vitacost), dok mi sve sto je poslato iz Evrope nije islo na carinu (asos, feelunique). Naravno, ne racunam sitnice sa Alija iz Kine jer narucujem bas bas male stvari poput maski za tel, a to bas niko nece da otvara :)

      Delete
    2. Tako da ja uvek racunam i tih 20% vrednosti paketa kada planiram porudzbinu, cisto da znam koliko me stvarno sve zajedno kosta :)

      Delete