Pages

Tuesday, April 21, 2015

Sebamed intimate wash



Kao što sam već spominjala moja omiljena kupka za intimnu negu je Eucerin. Ali, to me nije sprečilo da probam isti proizvod iz Sebamed asortimana, jer smatram da imaju dosta toga kvalitetnog u ponudi. Kod njih možete naći dve verzije ove kupke- jednu namenjenu ženama u menopauzi (pH 6,8) i drugu za žene u reproduktivnom periodu (pH 3,8). Ja imam drugu, shodno svojim godinama. Kupljen je u Srbotrade apoteci za vreme promocije za 500 dinara dok mu je regularna cena nešto viša. Za taj novac dobijete 200 ml proizvoda.




Meni ova kupka odgovara koliko i Eucerinova. Veoma je blaga, neutralnog mirisa, dobro peni i potrebna je veoma mala količina (zrno graška) tako da bočica zaista dugo traje.
Šta kaže proizvođač: 
-pH vrednost (3,8) je specifična za ravnotežu mikro-flore
-umirujuća anti-bakterijska svojstva bisabola neguju osetljivu genitalnu oblast
-aloja uspostavlja ravnotežu vlažnosti kože
-pruža zaštitu od bakterijskih i gljivičnih oboljenja
-omogućuje negu tokom menstrualnog ciklusa 
(ja u tim danima, doduše, ne koristim ništa sem vode)


Sastav možete videti na slici iznad.
I na kraju da uporedim moje dve omiljene imtimne kupke: Eucerin i Sebamed.
Obe mi podjednako odgovaraju, a inače imam veoma osetljivu kožu tela, koja ume burno da odreaguje alergijskom reakcijom na dosta proizvoda. Kako je Eucerin intimna kupka nešto praktičnija zbog pakovanja sa pumpicom, a i niža joj je cena, njoj dajem prednost. Sam učinak je odličan kod oba proizvođača.

Koja je vaša omiljena imtimna kupka kojoj ste verni?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Koristim Avon gel za intimnu negu a probala bih i ovu kupku,sto da ne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam koristila te iz Avona pre nekoliko godina i sasvim solidne su bile ali kako mi je koza postala jos osetljivija presla sam na Eucerin koji mi je #1 :)

      Delete
  2. Zadnjih mjeseci koristim biobazinu, pristupačna je, dobro se pjeni, potrebno je skroz malo, zaista dugo traje, iako se čini da je ima malo i savršena je za osjetljivu kožu i odličnog sastava,od srca preporučam ;-)

    ReplyDelete