Pages

Saturday, September 26, 2015

My Real Techniques brushes



Ovaj post imam u planu već neko vreme, ali sam želela da zaista dobro testiram svaku od ovih četkica, kako bi moji utisci bili oni pravi. Verujem da svi već dobro znate za čuvene Real Techniques četke koje važe za jedne od najboljih u svetu šminkanja, čak i ako ih poredimo sa nekim višestruko skupljim. Moja kolekcija se sastoji od 6 komada, a verujem da će jednom i set za oči biti priključen. No, trenutno za to nema potrebe, pa su tu četke za lice. Zlatne su iz "Core" kolekcije, dok su roze kupljene u individualnim pakovanjima. Šta mislim o svakoj od njih, pročitajte u nastavku posta...




Buffing Brush koristim za nanosenje Avon CC kuglica (o kojima vam uskoro pišem), ali po potrebi, može da se koristi za svašta. Ovo je prava multifunkcionalna četka koju možete koristiti za pudere u kamenu, završne/ matirajuce pudere, čak i za setovanje istih ispod očiju ukoliko u tom trenutku nemate manju četku. Jednom prilikom sam je isprobala i za tečnu podlogu, a iako nije najbolja opcija za to, sasvim dobro će odraditi posao. Korišćena je i za rumenilo, specijalno zbog ovog posta, kao i za konture i prilično sam zadovoljna rezultatom, iako su naravno bolje četke koje su namenjene baš za konture/ rumenilo/ tečnu podlogu. Međutim, ukoliko vam treba "multipraktik" četka, ova svakako prolazi test!

Contour Brush je četka zbog koje sam kupila čitav ovaj set. Nikako nisam mogla da nađem onu koja će biti potpuno savršena za konturisanje. I priznajem, prilično sam se namučila isprobavajući razne. Međutim, čim sam uzela u ruke ovu četku znala sam da je to-to. Iako mi je na prvi pogled delovalo da je mala, a i jeste bila manja od svih dosadašnjih, ona je prosto savršene veličine. Jedino sa njom mi se ne dešava da preteram kada nanosim Bahama Mama bronzer, za koji verovatno znate da je jaaaako pigmentovan. Ukoliko tražite četku za konturisanje, garantujem, da bolje od ove nema!


Pointed Foundation Brush je četka predviđena za nanošenje tečne podloge na lice, ali joj veličina ne dozvoljava da bude to što treba da bude. No, to sam znala i pre nego što sam kupila ovaj set i već tada odlučila da će ovo biti četka za nanosenje korektora ispod očiju i konturisanje nosa tečnim proizvodima. Probala sam da nanesem i puder na celo lice i uradi ona taj posao zaista zadovoljavajuće, ali vam treba puno vremena jer je veličina četke mala za celu površinu lica. Za korektor je fantastična, pa čak i pojedini korektori koji su mi se uvlačili u sitne linije ispod očiju, više to ne rade, kada su naneti njom. 

Detailer Brush je najmanja RT četka koju posedujem i razlišljala sam za šta bih nju mogla da koristim. Pokazala se kao idealna za prekrivanje bubuljica ili flekica od istih, težim korektorima, odnosno za tačkasto prekrivanje sitnih nedostataka. Kažu da je odlična i za ruževe, ali je, priznajem, u tu svrhu nisam isprobala, jer nemam naviku da ruž nanosim četkicom. U mom slučaju, u kombinaciji sa Max Factor Pan Stik-om prekriva bubuljice savršeno!


Blush Brush je za razliku od prethodne, najveća četka u mojoj kolekciji. Čitala sam da nekima ne odgovara baš zbog te svoje veličine, ali sam verovala da ćemo se složiti. Bila sam u pravu! Meni je ovo najbolja četka za rumenilo ikada! Pošto je prilično velika, može poslužiti i za matiranje celog lica, ukoliko vam nijedna druga četka nije pri ruci. Iako deluje nepraktično, vrh joj se sužava, pa ne morate brinuti da ćete naneti previše rumenila i izgledati kao klovn. Njena veličina omogućava savršeno blendanje, kao i potpuno prirodan izgled bez obzira da li se naneli rumenilo jače ili blaže boje.

Setting Brush je kao što i sam naziv kaže četka za setovanje. Ja je baš tako i korisim i njom setujem puder u okoloočnom predelu. Veličina savršeno odgovara nameni. Pored toga, našla sam joj još jednu primenu, i to za nanošenje hajlajtera u kamenu. Kao stvorena je za obe namene i nisam sigurna koji bih izvojila kao favorit, jer oba posla obavlja savršeno. 


I za kraj, ne mogu a da ne spomenem, Expert Face Brush koju više nažalost nemam, ali mi je bila omiljena četka za tečne podloge. Pošto sam ja jedni baksuz na svetu kome se RT četka raspala, nedavno ste je mogli videti u "Empties" postu (klik). Ja sam na fejsbuk stranici podelila sa vama šta mi se desilo jer zaista nisam čula da se ikada ikome raspala RT četka i u toj objavi tagovala sam iHerb. Oni su me potom kontaktirali i zamolili da im napisem na engleskom šta se tačno desilo. Napisala sam im da se četka, ni sama ne znam kako, raspala, iako je prana najnormalnije kao sve ostale, da su prvo počele da ispadaju dlake, jedna po jedna, a potom i ceo "busen" kao i to da bih pomislila da nije original, da nije kupljena upravo preko njihovog sajta. Tražili su da im slikam četku pored originalne kutije i pošaljem broj porudžbine, a par dana nakon toga, na moj račun vraćeno je 8 $ uz izvinjenje. Ja sam u međuvremenu, pošto mi je hitno trebala četka za puder, kupila neku drugu, o kojoj ćete čitati u narednom postu sa ostalim mojim četkama za šminkanje. Iako sam tom jako zadovoljna, ova RT četka je moja prva ljubav i planiram da joj se vratim čim me ova trenutna izda.

Imate li neku RT četku i koja vam je omiljena?
Pozdrav :)

18 comments:

  1. Imam Expert Face Brush i nadam se da se nece raspasti :))) i lepo od iHerb-a sto su vratili novac. Planiram kupovinu jos koje njihove cetkice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne brini, ja sam jedini slucaj kome se to desilo :D Svuda sem ovde postuju kupca i vracaju pare cim postoji problem i ja zato i volim da narucujem sa stranih sajtova! Za koju god jos da se odlucis neces pogresiti ;)

      Delete
  2. Imam čitav set za lice i fejk Blush Brush i svi su mi dobri, odavno želimd a naručim još neke četkice, ali iHerb se zeza puno sa poštarinom, pa nikako da naručim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da da. Postarina je visa matematika :) Ja se uvek trudim na narucim sto veci broj laganih proizvoda jer se tako najvise idplati i bude postarina oko 4$ :)

      Delete
  3. Nemam još Real Techniques kistove, ali definitivno ću ih uskoro kupiti :)

    ReplyDelete
  4. Trenutno s iherba cekam i core collection i starter kit i cim vidim neki post o rt cetkicama otvaram! :D hehe imam vec blus brush i suuupeeeer jee i bas mi je zao da ti se EFB raspala, stvarno prvi put cujem :O :O

    ReplyDelete
  5. Odlična selekcija, svaka je posebna. RT četkice imam od kad su se pojavile jer sam fan sestara Chapman jako dugo :) Svakom sam prezadovoljna, većina je stara 4 godine i stvarno im ne fali niti dlačica. Stoga ih uvek rado preporučujem.

    ReplyDelete
  6. Imas ih podosta u kolekciji,najvise mi se dopada ova Contour cetkica :)
    Nemam ih jos medjutim uskoro planiram !
    xx

    ReplyDelete
  7. Odlican post :) nemam ni jednu RT cetku ali moracu da pazarim neku :D

    ReplyDelete
  8. Ja bih taj contour brush, ostalo imam gotovo sve. Šteta što se on ne može pojedinačno kupiti....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste velika steta sto cetki iz setova nema u pojedinacnim pakovanjima :)

      Delete
  9. Bas trazim neku za tecni puder!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Expert face brush je najbolja na svetuuu!!! Vredi svaki dinar :))

      Delete