Pages

Sunday, February 7, 2016

Avon Planet Spa face masks



Kao što već verovatno znate, maske za lice su mi ubedljivo omiljeni kozmetički proizvod. Volim da imam od svakog tipa to neku, a i brendove često menjam, mada priznajem da sam najviše verna Freeman maskama. No, između njih volim da isprobam razne od Avon-a s obzirom da su pakovanja duplo manja, pa meni, koja ih redovno koristim, ne traju dugo. Obe su u standardnom pakovanju od 75 ml koje je po mom mišljenju idealno da lepo testirate masku, a da vam ne dosadi. Ja ih kupujem kada su snižene, pa im je cena uglavnom oko 300- 350 dinara.



Revitalizing Retreat peel off mask


Prva koju vam predstavljam je peel off maska za lice sa kineskim žen šenom, koji se smatra čudom iz prirode i naziva korenom života jer služi za podmlađivanje, a podstiče mentalnu i fizičku snagu. Naravno da ne očekujem sve to od jedne maske za lice, ali nije na odmet znati na čemu je bazirana. Peel off maske smatram najmanje bitnim u svojoj rutini jer nemaju taj efekat dubinskog čišćenja poput glinenih, a nemaju ni ulogu u hidrataciji kože. Ali, ipak smatram da nije na odmet s vremena na vreme ukloniti mrtve, površinske ćelije sa lica. Zato se trudim da ih koliko- toliko redovno koristim. Ovom sam prilično zadovoljna jer nije pregusta pa se lepo nanosi, a ne treba joj ni čitava večnost da se osuši, iako ne štedim na količini koju nanesem. Miris je intenzivan, ali veoma prijatan. Lako se i uklanja, jednim potezom, tako da ni sa tim delom nisam imala problema. Ne isušuje kožu dodatno, mada posle nje, naravno, uvek nanosim tonik, serum i kremu. Sve u svemu, ispunila je sva moja očekivanja.

Herbal Steam Bath clay mask


Druga maska koju vam predstavljam je glinena maska sa eukaliptusom, koji deluje izuzetno opuštajuće, kako za telo, tako i za lice. Glinene maske, kao što rekoh, smatram dosta bitnijim korakom u nezi lica jer one dubinski čiste kožu i uklanjaju višak masnoće. Preporučuju se najpre ljudima sa masnom kožom, dok oni sa manje masnom ih mogu nanositi samo na T zonu. Ja imam normalnu do mešovitu kožu, ali uvek i ove maske nanosim na celo lice jer mi tako odgovara. Sama maska je ređa nego neke druge glinene koje sam do sada probala, a kada se osuši ostavlja deblji sloj, što baš i nema puno logike. Kada se osuši, ne uspevam da vidim "tačkice" iz kojih je izvučen višak masnoće, kao što se vidi kod Freeman maski na primer. Stoga, nisam sigurna koliko dobro radi svoj posao, jer ne vidim dokaze golim okom. Međutim, kako nemam negativne reakcije, nastaviću da je koristim dok se ne potroši, pa se vraćam na Freeman maske. Miriše dosta intenzivno na eukaliptus.


Sastav obe maske kao i "svoč" možete videti iznad. Peel off maska je nežno kajsijaste boje sa bisernim odsjajem, dok je glinena maska svetlo zelene boje. Mislim da su obe maske korektne, ali bih u ovom slučaju prednost dala prvoj, samo zato što sam probala bolje glinene maske iz Avona, poput one sa mineralima Mrtvog mora, koju smatram odličnom.

Da li ste vi probale ove dve ili neke druge maske iz Avona i kako ste zadovoljne?
Pozdrav :)

4 comments:

  1. Meni Avonove maske, bar ove koje sam probala, prijaju i nemam zamerki. Sad naizmenicno koristim Caribbean Escape( to je zapravo blazi piling, vrlo fin ) i Blissfully Nourishing ( hranljiva je i malo masna kad se nanese ali koza je brzo apsorbuje ). Probacu i neku Freemanovu kad ove potrosim :). Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su sve Freeman maske bile odlicne tako da ih toplo preporucujem svima! Samo treba izabrati odgovarajucu u odnosu na tip koze ;)

      Delete
  2. Probala sam onu ljuicast i jako mi se dopada :))

    ReplyDelete