Pages

Thursday, February 11, 2016

Empties #22



Nova gomila praznih bočica je na okupu! Kao i uvek do sada, tu je samo kozmetika, jer šminku zaista sporo trošim. O par proizvoda sa slike sam već pisala, pa ću u ovom postu dati svoje konačno mišljenje o njima. Mini recenzije svih proizvoda sa slike, kao i njihove sastave, pročitajte u nastavku posta...




Za početak, tu je Victoria's secret losion za telo od vanile. O njihovim mazalicama sam pisala zaseban post, pa se možete prisetiti ovde. Ja sam ovih losionom bila prezadovoljna i odlično je negovao moju suvu kožu u ovim zimskim danima. Miriše najsavršenije moguće na vanilu, tačnije na milkšejk od vanile. Brzo se upija, a ipak dovoljno nahrani suvu kožu. Sada, kada sam potrošila sve VS mazalice, mogu reći da mi je ovaj losion bio možda i najdraži, mada sam sve veoma volela. Nisam sigurna koja je cena kod preprodavaca, ali mislim da imaju i te kako kvalitetnu kozmetiku, a ne samo ime. Sastav možete videti na slici ispod.


Neke od vas verovatno znaju da mi je Balea After Sun gel za tuširanje omiljeni! Ovo je poslednji koji sam imala u šteku, mada je moguće da se u ponekim DM-ovima mogu još uvek naći. Iako je predviđen za leto, meni je ovaj miris kokosa toliko lep da mi ne smeta ni u sred zime. Od svih Balea tuširalica, ova ima najintenzivniji miris koji veoma dugo ostaje na koži, što je po mom mišljenju jako bitno za letnje gelove jer po vrućinama retko ko nanosi losione i mleka. Iskreno se nadam da će ove godine izbaciti neki podjednako lep i kvalitetan letnji gel za tuširanje. Sastav je na slici ispod.


Tu je još jedna Balea tuširalica i to sa meni najdražom kombinacijom mirisa: kokosom i vanilom. Kada sam videla ovu tuširalicu na policama morala sam da pokleknem i da je kupim iako sam i tom trenutku zabranila sebi gomilanje. Miris iz bočice je fenomenalan, dok sam mirisom u toku tuširanja ipak ostala blago razočarana. Očekivala sam da će biti intenzivniji i da će se duže zadržati na koži, ali to nije bio slučaj. Prilikom tuširanja se jedva oseća, a na koži skoro pa nikako. No, prilično je kremast i prijao je mojoj suvoj koži, tako da je potrošen do kraja. Njegov sastav možete videti ispod.


O dva proizvoda sa naredne slike sam pisala recenzije, no nije na odmet dati konačan zaključak.


Dontodent tečnost za ispiranje usta kupujem već prilično dugo. Iako sam se godinama mučila sa Listerinom koji mi je prejak i tera mi suze na oči, pronašla sam proizvod bez alkohola, koji je dovoljno blag da mi ne smeta, a radi posao. Ovog puta sam potrošila Ice-Mint verziju koja je Limited Edition. Ja bih bila presrećna kada bi ovaj proizvod bio deo stalne kolekcije, jer mi je momentalno postao omiljeni. Podseća me na neki ukus žvaka iz detinjstva i obožavala sam ga, tako da je ponovo kupljen bez razmišljanja. Pretpostavljam da ima onih kojima su Dontodent tečnosti veoma blage, posebno ako ste navikli na Listerin, ali ukoliko tražite blagu zamenu, koja je pri tome i veoma pristupačna, ovo je moja topla preporuka. Omiljeni su mi (pored ovog) crveni i plavi. Sastav je na slici ispod.

Eucerin ulje protiv strija je dobilo svoju recenziju (klik). Veoma mi se svidelo i odgovraralo mi je do samog kraja bočice. I dalje bih ga preporučila svima sa suvom kožom, nevezano za to da li imaju strije. Meni se nije pojavila nijedna strija tokom njegovog korišćenja, tako da imam samo reči hvale. Trenutno koristim kremu koja mi je još bolja od oba ulja koja sam probala, ali o tome uskoro.

Bioderma micelarna voda se smatra kraljicom micelarnih, kao što znate. Ja sam svojevremeno iznela svoje mišljenje o njoj (klik) i ono je nepromenjeno. Uvek bih pre izdvojila novac za La Roche- Posay vodicu jer je smatram najboljom. Ovu sam dobila davno prilikom pretplate na časopis Elle, ali dosla je na red da bude potrošena. Jako je dobra, ali za mene, ne i najbolja.


Iskreno, nikada mi nije padalo na pamet da dajem neke veće sume novca za tečni sapun. Ali, ovog puta sam morala da kupim predivni Vivian Grey. Glavni razlog za moje posustajanje je novo kupatilo, kom je trebala neka lepa "posuda" za tečni sapun. Uspela sam da ga kupim na sniženju za oko 230 dinara, što i nije tako strašno. Međutim, iako sam verovala da ne može biti drugačiji od ostalih, jeste. Čak je i moj muž uspeo da ga pohvali, a on retko kada primeti nešto novo. Miris mu je veoma intenzivan, gotovo poput parfema i jako dugo ostane na rukama. Dovoljno je pola pumpice po korišćenju jer je veoma gust. Ne isušuje kožu ni najmanje, tako da sam zadovoljna na svakom polju. Sada kada je potrošen ne ide u smeće, već je ova divna bočica iskorišćena za druge tečne sapune. Sastav možete videti ispod.


Afrodita odstranjivače laka sam i ranije probala i bila zadovoljna, ali ovaj sa nevenom je bio novitet. Dobro skida lakove, čak i one najupornije poput crnog i teget, a ne isušuje zanoktice. Jedina mana mu je preširok otvor jer mi se dešavalo da mi se višak izlije sa tufera. Kada bi promenili otvor definitvno bih ga opet kupila, dok ovako neću. Ima još dosta kvalitetnih "acetona" sa kojima mi je lakše da radim. Sastav je na slici ispod.


I za kraj tu je Aura lak za nokte u nijansi "Blue Jeans" koji mi je bio omiljeni plavi lak. Nažalost, ova linija lakova je povučena, a ja nisam stigla na vreme da nabavim zalihe. Kako izgleda na noktima, možete videti ovde. Teško da ću naći isti, ali potrudiću se da ga zamenim bar sličnom nijansom. Što se tiče samih odlika laka, bio je takoreći jednoslojac, posebno ako se nanese malo deblji sloj, dok za sušenje inače koristim Avon prskalicu, pa mi se svaki lak brzo osuši. Što se tiče trajnosti, takođe ne mogu ništa reći, jer uvek nanosim nadlak. Ako imate predlog za sličnu nijansu, pišite mi u komentarima!

Da li ste probale neki od ovih proizvoda i kakvo je vaše mišljenje?
Pozdrav :)

6 comments:

  1. VS losion me jako mami, obožavam vanilu :)
    Slažem se za Eucerinovo ulje, jedno od boljih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako volis vanilu obavezno ga probaj! Divan, nezan miris poput kolaca od vanile :)

      Delete
  2. mnogo volim vaniliju :D da mogu imala bih sve sa mirisom vanilije i cokolade :D

    ReplyDelete
  3. Ima to sredstvo za ispiranje usta i bas sam se pitala sta mi je tako poznato u vezi njega! :)

    ReplyDelete