Pages

Tuesday, February 2, 2016

January Favorites



Iako je poslednji post ovog tipa bio krajem septembra, nisam odustala, jer oduvek volim da ih čitam na drugim blogovima. Kao što znate, krajem prethodne godine nisam bila najredovnija u pisanju, što zbog nedostatka energije, što zbog selidbe, ali mislim da je broj od 11 postova u januaru tu da nagovesti da se polako vraćam na stari ritam. Danas vam predstavljam čak 10 proizvoda koje sam jako volela inače, a posebno u januaru. Ima tu svega i svačega, pa da počnemo...




Nedavno sam pisala o L'occitane kremama za ruke (klik) i sada kada su sve sem ove sa slike potrošene, red je da je izjasnim da mi je ova najdraža. Sa razlogom je baš ona njihova najprodavanija krema i zaštitni znak. Iako kremica sa ružom božanstveno miriše, meni je ova još lepša baš zbog blagog mirisa koji mi je u večenjim satima, pred spavanje jako prijao, pa sam je tada i nanosila. Pošto je jako malo pakovanje (10 ml) žao mi je bilo da je mažem tokom dana, pa je postala deo večernjeg rituala, kada legnem u krevet. Nadam se da će i u budućnosti dolaziti kao poklon uz časopise ili da ću naleteti na neko sniženje na stranim sajtovima, jer bih je rado ponovo trošila. 

O Vichy mleku za čišćenje lica sam takođe ranije pisala (klik) ali je iz nekog razloga ostalo po strani, neiskorišćeno. No, kako sam nedavno odlučila da u noćnoj rutini čišćenja lica koristim upravo mleka, ono je bilo prvo na spisku. Ponovo se rodila ljubav jer je veoma blag, mirišljav i prijatan proizvod za moje lice. Sada, kada mi je koža mestimično suva, ovo mleko mi veoma prija.

Aktivni kiseonik Akvabent je takođe bio zvezda zasebnog posta, ali dobre stvari nije na odmet iznova spominjati. Lice mi je poludelo u poslednje vreme, pretpostavljam zbog hormona, pa sam se borila sa nekoliko bubuljica a glavni saveznik u toj borbi je bio upravo ovaj proizvod. Pošto u mom slučaju VZK za problematičnu kožu više ne deluje, a i smatram je previše agresivnom, pa mi nije najdraža, aktivni kiseonik se pokazao kao odlična zamena. Na očišćeno lice je dovoljno nekoliko puta ga prsnuti i bubuljice automatski počinju da nestaju. Ne planiram u budućnosti da kupujem kreme u tu svrhu, ali novi Akvabent je na listi za kupovinu, jer je ova bočica pri kraju.

Avon proizvode za negu stopala godinama koristim, ali iz nepoznatog razloga ovu kremu sam pre par meseci prvi put kupila. Iako deluje nemasno i blago, ona je potpuna suprotnost. Veoma se brzo upije, a stopala ostanu nežna kao nakon nekih daleko masnijih krema. Miriše na lavandu, ali meni koja inače ne volim taj miris, ne smeta ni najmanje. Sve preporuke!

Tu je i Burt's Bees 100% prirodno labelo, koje mi je uz EOS najbolje. Sva domača prirodna labela koja sam probala su mi premasna i daju efekat "kao da ste upravo pojeli burek", ali kod ovog je potpuno druga priča. Neprimetan je na usnama i odlična je podloga za mat karmine. Miriše veoma intenzivno na pepermint i kada ga nanesem jako hladi usne (ponekad imam utisak da se više oseća menta kada nanesem ovo labelo, nego nakon pranja zuba). Ko ne voli ovaj miris, definitivno neka ga izbegava! Imam još jedan primerak, od nara, koji čuvam za leto.


Na usnama sam prethodnog meseca najviše nosila Aura tečni mat karmin u nijansi 611 "time for selfie". Ovo je tamnija nijansa crvene koja vuče na malinu, ali i na bordo. U zavisnosti od broja slojeva sami diktirate nijansu. Ja sam ga najčešće nosila u dva sloja i tako mi se najviše dopada. Preživeće večeru i piće bez problema i ne morate brinuti da je nestao. Može se blago povući po sredini usana, ali su prepravke veoma jednostavne. Ono što me posebno oduševljava kod njega je to što, iako je mat, ne ističe dodatno suve delove usana, pa se može nositi i kada one nisu u najboljem stanju, što se zimi često dešava. Posta sa svočevima se možete podsetiti ovde.

Paleta kojoj sam se vratila je MUR Iconic 3 jer je ostala sa strane pošto sam konstantno uzimala samo Naked Basics 2. No, odlučila sam da to promenim i iznova sam se oduševila ovom paletom. Ne bih mogla da izdvojim omiljene nijanse, jer nema pravila koje ću da izaberem. Svaki put nanosim drugu kombinaciju, jer su sve nijanse i te kako nosive i lako se kombinuju. Detaljnog posta o MUR proizvodima se možete podsetiti ovde.

Aura korektor sam relativno skoro kupila, pre nešto više od mesec dana, ali od tada samo njega koristim za sakrivanje tamnih krugova oko očiju. Moj je u najsvetlijoj nijansi "vanilla" i mislim da bi on odgovarao većini devojaka. Jako sam zadovoljna kako pokriva moje, inače prilično izražene, podočnjake i kada se setuje puderom u kamenu, ne uvlači mi se u borice oko očiju. Nisam ga testirala tokom celog dana, jer uglavnom ne ostajem toliko van kuće, ali recimo da se tokom 5h ne pomeri. Za oko 400 dinara sam više nego zadovoljna.

Parfem za koji sam se najčešće odlučivala tokom januara je Pacco Rabanne "Black XS" i to za Limited Edition verziju pod nazivom "Be a legend". Mirise jako slično kao originalni, ali je ipak malo drugačiji. Kako ja nikada ne ponavljam kupovinu parfema, jer smatram da ih ima previše lepih kako bih se zadržala na jednom, drago mi je što je ipak drugačiji jer sam klasični imala pre par godina. Ovaj sam kupila prilikom otvaranja jednog Lilija za oko 4000 dinara, što je odlična ušteda u odnosu na regularnu cenu. Ja inače ne koristim parfeme svakodnevno, tako da mi prilično dugo traju i najčešće imam samo jedan koji trošim dok ga ima. Trenutno u kolekciji imam četiri komada, tako da pretpostavljam da će trajati večno, haha.

I za kraj, tu je najnoviji favorit- Essence četkica za obrve, koju sam kupila nedavno, kada je počelo sniženje njihovih proizvoda u Liliju za samo 130 dinara. Oduševila sam se kvalitetom i preciznošću i posebno me raduje što sa druge strane ima češljić koji je odličan za vosak za fiksiranje obrva. Ako naletim na popust, planiram da kupim još neku četkicu iz ove kolekcije.

Da li ste probale neki od mojih favorita i kakvi su vaši utisci?
Pozdrav :)


6 comments:

  1. Imam L'occitane kremu za ruke, dobra je ali mislim da joj je cena previsoka. Koristila sam i Aura correct me! i zadovoljna sam bila poprilicno. Ostale proizvode nazalost nisam probala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se za L'occitane i to sam i napisala u postu o njima. Ali na nekom dobrom snizenju bih kupila :)

      Delete
  2. Imam Black xs i super je, uz one million, naravno. PR parfemi mi se sviđaju zbog intenziteta i radijalnosti.
    O Auri nemam posebno što za reći, osim da mi je tiha patnja i već sam sto puta valjda rekla - čim budem u prilicu, kupujem!
    I za kraj, Avon Foot Works linija, probala sam vjerojatno 90% svega što nude ili LE izdanja i sve mi je uvijek vrhunsko, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Delimo misljenje o svemu a zelim ti da probas Aura tecne karmine sto pre! Oni su im definitivno najbolji proizvod :)

      Delete
  3. I meni su Aurini tecni mat ruzevi otkrice ( imam Dream Team i Mind On Vacation ), a volim i Aurin korektor u nijansi Cool Ivory. Nemam nijednu zamerku ni za prvi ni za drugi proizvod, super su :). Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se jedva obuzdam da ne kupim jos neki tecni karmin jer stvarno imam sve nijanse koje mi trebaju ;)

      Delete