Pages

Friday, July 22, 2016

Empties #26



Konačno nađoh vremena da pripremim i ovaj post, koji zaista zahteva puno vremena. Kao i do sada, pred vama je nešto duži tekst sa mini recenzijama potrošenih proizvoda. O većini proizvoda nisam do sada pisala, pa će ovo biti prilika da čujete kako su se pokazali. Gomila je prilično velika, pa da počnem...




Za ispiranje usta mi najviše odgovara Oral B i Dontodent tečnost, međutim kako muž voli i Listerine, kupila sam ova dva relativno nova kada je DM-u bila akcija 1+1 gratis. Beli je čak i meni koja ne volim jačinu Listerina (i to što mi idu suze na oči) sasvim dobar, ali mi je ljubičasti ipak bio prejak, a pri tome i ne osećam neko osveženje nakon korišćenja. Možda bih se navikla na duge staze, ali za sada ipak ostajem verna onima koje volim više. Posebno ako u obzir uzmem cenu, Dontodent pobeđuje.

Dr. Plant melem sam dobila u BG paketu kada sam izašla iz porodilišta pa sam ga nakon Sensilis masti potrošila. Za razliku od nje, ovaj melem nije mastan, već gelast, pa se zato dosta brže potrošio. Svoj posao je dobro obavio, ali neću ga kupovati jer mi se više dopadaju masne kremice, poput Babylove koju trenutno koristim, jer imam utisak da bolje neguju kožu.

Popart skidač laka za nokte sam kupila samo zbog predivne ambalaže (svaka čast za dizajn) ali se ispostavilo da je odličan. Kod mene u Idei i Maxiju ga nema ali čim naletim negde na njega kupujem još neku verziju.

Essence mozaik puder/ bronzer je prilično star pa zato ide u smeće. Nije bio ništa specijalno ali mi je služio kada nemam vremena za šminkanje. Nanosila bih samo njega preko tečnog pudera, bez kontura i rumenila, kada sam bila u žurbi. Miriše i dalje predivno na kokos, ali ipak ide u smeće jer se ne sećam pre koliko godina je kupljen, a nisam ga koristila poslednjih godinu dana sigurno.

Oriflame uvijač za trepavice imam bukvalno 100 godina i odlično je služio posebno ako uzmem u obzir da je koštao oko 200- 300 dinara koliko me sećanje služi. Iako i dalje super uvije trepavice rasklimao se potpuno pa je bilo vreme da se zameni novim. Pošto nisam našla Inglot uvijač, kupila sam Cala, a to ste mogle videti u postu sa novitetima.


Dosadna sam više sa Balea gelovima za brijanje, i uglavnom ih i ne stavljam u ove postove jer uvek kupujem isti (kokos) ali bih ovog puta pohvalila miris ovog od grejpa jer mi je jako prijao. Gel je, naravno, odličan i jako sporo se troši.

Carroten spf 50 losion u spreju je ostao od prošlogodišnjeg letovanja, pa je nedavno dokrajčen. Odličan! Ove godine nisam ponovila kupovinu jer ne idem na letovanje, ali će se sledećeg leta sigurno naći u torbi za plažu.

Tu je i Korres gel za tuširanje od kruške i bergamota koji sam kupila na Kipru. U pitanju je pravi unisex miris, koji se veoma dugo zadrži na koži, tako da opravdava svoju jaču cenu. Ukoliko idete u Grčku na more, obavezno potražite Korres kozmetiku. 

Još jedan proizvod kome je davno istekao rok trajanja i ne znam što se toliko dugo provlači po kupatilu je Dolce & Gabbana parfemisana krema za telo koju je mama kupila u setu uz parfem, pa sam je ja prisvojila. Pošto sam je štedela, istekao je rok, a onda mi je bilo žao da bacim jer i dalje miriše prelepo (inače, mislim da je Light Blue najlepši parfem ikada!). Koristila sam ga svega par puta za posebne prilike i postojan je isto koliko i parfem.

Ponovo je tu i Crystal dezodorans, ovog puta od nara. Kupujem ih na iHerb-u i najžalije mi je što nema veći izbor mirisa jer mi od svih prirodnih, zdravih dezodoranasa oni najviše odgovaraju. Ostao mi je još jedan, bez mirisa, sa kojim se družim ovih dana. Jako su pristupačni, pa ako kupujete na iHerb-u obavezno probajte.

Potrošena je još jedna bočica Akvabent aktivnog kiseonika i novi je momentalno kupljen. Ovaj je konkretno priveo kraju muž kada je izgoreo na Adi. Za jedno popodne i veče, crvenilo se potpuno povuklo, jer je bio uporan i prskao čim se osuši prethodni "sloj". 


Green Pharmacy anti- celulit ulje je ostalo još od pre trudnoće, jer sam prestala da ga koristim čim sam saznala da sam ostala u drugom stanju i prešla na proizvode protiv strija. Mislila sam da mu je rok 12 meseci od otvaranja pa sam čuvala da nastavim, ali je on istekao u junu tako da pola bočice ide u smeće. Jako je prijatnog mirisa i moja koža ga je brzo upijala. Međutim, ja sam tada i išla u teretanu i veoma zdravo se hranila tako da mogu da kažem da celulit nisam imala zahvaljujući svemu tome, a ne samo uljima.

Badger ulje je još jedan proizvod kom je istekao rok i zbog toga mi je jako žao. Kada sam počela da ga koristim koža mi je bila u nekom čudnom stanju zbog hormona i morala sam da uklonim na neko vreme, a onda sam zaboravila na njega i rok je istekao. U pitanju je ulje od ruže za lice koje sam kupila preko sajta Vitacost.

Avon zeleni serum za kosu imam predugo, a kako više ne koristim ništa silikonsko, već samo ulja, on ide u smeće iako nije potpuno potrošen. Ja sam ga koristila godinama nakon svakog pranja, a onda samo kada se isfeniram, a napolju je vlažno vreme, da bi mi "držao" kosu. Dobar je, ali jednostavno više ne koristim takve proizvode. 

I za kraj, tu je Hipp ulje za trudnice protiv strija. Ja sam ga koristila nakon porođaja jer sa preparatima protiv strija ne treba prestati dok ne prođe bar još 3 meseca, pošto one nastaju i kad se koža skuplja. Prilično je blagog bebećeg mirisa i trajalo mi je 1,5- 2 meseca. Uglavnom, zadovoljna sam.

Da li ste probale neki od ovih proizvoda i kakvi su vaši utisci?
Pozdrav :)

9 comments:

  1. Uzivala sam citajuci,bas ima dosta proizvoda. Odlican post, kao i svaki drugi :)

    ReplyDelete
  2. Super potroseni proizvodi! :-) Od ovih stvarcica koristim Korres kupku sa cimetom i jos necim i bas im je dobra kozmetika...avon kapi sam pre koristila ok su,ali sam presla na neke druge..akvabent mi je neprevazidjen proizvod!Top ten je super i u vecini slucajeva njega kupujem :-) Dolce & Gabana parfem obozavam jer mi je bas za ovo letnje vreme...Ovo hipp ulje bih mogla da probam jer muku mucim sa strijama :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za postojece strije preporucujen Re-gen oil. Ja sam imala po bokovima od gubitka tezine i kad sam pocela da mazem zbog trudnoce dooosta su izbledele :) Sad cekam neki putercic sa iHerba pa ako me pomogne kupujem opet Re-gen oil da ih dokrajcim

      Delete
    2. Hvala za preporuku!Pokusacu sa tim ;-) najvise ih imam na stomaku jer se tu gojim,smrsam-ugojim vrzino kolo :-D

      Delete
  3. I meni je takodje Listerin prejak, ovaj beli nisam probala, ali klasican mi je blagi uzas hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli je malo blazi ali su mi i dalje Oral B i Dontodent omiljeni :)

      Delete
  4. Čemu služi ovaj Dr Plant melem?
    Balea gelove treba uvek i svuda pominjati, kvalitetni a jeftini!
    I, jel ovaj Korres od kruške il breskve? Hahaha ;)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da da, sweet peach paleta pomutila mozak haha :)
      Melem je za bradavice, protiv ragada ;)

      Delete